prevara u braku

Ja sam mislila da mi se to nikada nece dogoditi tj. dok je sve ok kao sada...medjutim jedna osoba mi je skoro zagolicala mastu...Naravno nisam luda da zbog jedne avanture ugrozim svju vezu tj. brak koji je prilicno skladan. Zato sam htela da pita da li se i vama tako nekakva situacija dogodila i kako se zavrsilo... Naravno, ko sme da prizna ;)

cekaj malo hellen ja kako vidim ti pises da osoba koja prevari partnera netreba to priznati iz razloga sto time olaksava sebi a prebacuje odluku na partnera, po tebi onaj koje prevario treba da odluci sta ce dalje uciniti?pa normalno da ce ostati sa suprugom, kad mu se da, ona nece nista znati a njemu kad se digne otice opet neku kresnuti sa strane i njemu lijepo, bas ga briga.zar ne mislis da i prevareni partner treba imati pravo da odluci da li ce tu prevaru oprostiti ili nece, da li zeli da zivi sa osobom kaja je vara.ja mislim da ce one osobe koje se zaista kaju za svoj cin gristi savjest i onda kada priznaju.

alexandrra:
A ja imam jedno pitanje za sve vas koji ste u braku (ili ste bili)- kako odoleti iskusenju?
Principi. Iskusenja imas koliko hoces u zivotu, nije samo brak i prevara upitanju, ali covek ima razum i volju da uradi ili ne uradi stvari, tj ne ponasa se stihijski kako vetar zaduva (nagonski). A kad jednom sam sebi cvrsto kazes -ne- onda je zaista lako odoliti jer uopste ne razmisljas o tome.

Mozda nije primer za temu ali sam se sad setila kad su jednu poznatiju licnost pitali da li je mrzi svaki dan da ide u teretanu i vezba. A ona im je odgovorila " pa ja uopste ne razmisljam o tome da li mi se ide ili ne, jednostavno odem."

Kad jednom zaista doneses odluku da neces varati partnera onda ne postoji iskusenje.

Kad jednom zaista doneses odluku da neces varati partnera onda ne postoji iskusenje.

Не знам. Ја никада нисам донела ту одлуку, али никада нисам преварила мужа (ни у току забављања ни у браку)...једноставно, нисам уопште размишљала о томе, нити сам икада дошла у искушење....

cekaj malo hellen ja kako vidim ti pises da osoba koja prevari partnera netreba to priznati iz razloga sto time olaksava sebi a prebacuje odluku na partnera, po tebi onaj koje prevario treba da odluci sta ce dalje uciniti?pa normalno da ce ostati sa suprugom, kad mu se da, ona nece nista znati a njemu kad se digne otice opet neku kresnuti sa strane i njemu lijepo, bas ga briga.zar ne mislis da i prevareni partner treba imati pravo da odluci da li ce tu prevaru oprostiti ili nece, da li zeli da zivi sa osobom kaja je vara.ja mislim da ce one osobe koje se zaista kaju za svoj cin gristi savjest i onda kada priznaju.

Ја тако гледам на те ствари.
На желим да ја одлучујем о туђим поступцима и да процењујем његова осећања и да ли је његово кајање ''потпуно искрено'' или не. Бојим се да би то довело везу у сасвим другачију позицију, он покоран, грешан, моли за опроштај, а ја силна и морално супериорна одлучујем о његовој судбини...не, не свиђа ми се та улога.

Рекох, тако ЈА доживљавам ствари, мада видим да већина људи другачије рамишља.

Све што мислим о евентуалној партнеровој превари, важи и за мене, ако преварим.

gost2004:

Hellen:
Не знам. Ја никада нисам донела ту одлуку, али никада нисам преварила мужа (ни у току забављања ни у браку)...једноставно, нисам уопште размишљала о томе, нити сам икада дошла у искушење....

Normalno da u obrnutom smeru ne mora da vazi, ako ne prevaris partnera ne mora da znaci da si donela odluku ili da si ikad o tome razmisljala. Moja recenica je implikacija (A=>B), a ne ekvivalencija (A=B).

Aleksa76:
Germanke mogu da kontrolisu svoje emocije, srpkinje ne mogu ;)
Kontrolišu emocije... glupog li izraza. Kontrolisati emocije i poništiti ih nije isto. Eto ja umem da kontrolišem emocije (još uvek) pa to ne znači da ne bih bila užasno nesrećna da ostanem sa suprugom pored švalera u koga sam se zaljubila... ali sam se uspešno iskontrolisala :)
Nije ni to rešenje.....

Inače sam pogrešna osoba za temu... ali mi nekako ni jedno ni drugo nije rešenje.
Ako je prevario pa priznao, ima nečega u ovome što Hellen kaže. Sa druge strane, ako ćuti šanse da će da ponovi takav poduhvat rastu..... A koliko poznajem ljude, čim uvide da nešto, zabranjeno a moguće, postaje i dostupno, to je poželjno.....
Shvati čovek da može, pa nastavi. I treba mu podići spomenik ako supružnik ne oseti ništa, jer se to jednostavno neće dogoditi i osoba koja vara može godinama živeti u rascepu, između dve (ili više) ljubavi i vernosti (dece, braka), dok osoba koja "trpi" prevaru, a koja je konstantno dobijala negiranje + sumnju, živeće u još većoj agoniji sa sopstvenim živcima manje nego egom i uvređenošću, to je još gore jer šizi.....

Rešenje je u dogovoru, valjda... Nažalost.

sidra:
Zašto bi se uopšte trudili da odolimo iskušenju? Jednom se živi, zar ne?
Pa zato sto ponekad zbog kratke avanture izgubis mnogo vecu vrednost. Zbog bizuterije koja zasija i u momentu ti pomuti mozak, izgubis prave bisere :).

U prinicipu, sve je to individualno. Svako radi sto misli da je najbolje.

Sto se tice razloga "jednom se zivi" to mi je najgori luzerski razlog izmisljen verovatno da bi ljudi na margini drustva imali neko opravdanje ili sta vec. Nikad neces cuti 'Ma zavrsicu faks, jednom se zivi", ili "Ispostovacu zakon, jednom se zivi", ili "Odradicu ovaj posao savesno i najbolje sto mogu, jednom se zivi..." ...nego je to razlog da se napije, da se uzme droga, da se eskiviraju obaveze, da se prevari partner... nista dobro....

Aleksa76:
To i nije bas za ponos :mad:

Nikada nisam dozvolio ni jednoj zeni da se oseca kao "druga' niti sam iakda prevario.

Samo vi trazite opravdanja za prevare, ali opravdanja jednostavno nema
Ako si faca i kresnes negde nesto..dodji kuci lepo i priznaj partneru..

A ako se kreses okolo i to partneru kazes-to nije prevara

E ja to ne razumem!!! :mad:
Znaci imas zenu hebes sa strane i kazes joj u krevetu :'e draga hebao sam juce jednu malu" to je kao OK???????
Ma daaaaaaaaaaaaaaj :roll: :roll:
e zna sta zabole me...Ko hoce da vara neka VARA,..ja sam slobodna i ne povredjujem nikog..Ono sto se NE ZNA ne moze da skodi nikome...Nisam ja kriva sto Njemu nije dobro u sexu sa zenom,..zabole me!!!

Samantha Jouns:
E ja to ne razumem!!! :mad:
Znaci imas zenu hebes sa strane i kazes joj u krevetu :'e draga hebao sam juce jednu malu" to je kao OK???????
Ma daaaaaaaaaaaaaaj :roll: :roll:
e zna sta zabole me...Ko hoce da vara neka VARA,..ja sam slobodna i ne povredjujem nikog..Ono sto se NE ZNA ne moze da skodi nikome...Nisam ja kriva sto Njemu nije dobro u sexu sa zenom,..zabole me!!!
E svaka ti je zlatna :lol: :lol:

sidra:
Zašto bi se uopšte trudili da odolimo iskušenju? Jednom se živi, zar ne?
Svakako, jednom se zivi, i nemam nameru da vredjam, ali mi se zivot sa takvim stavom cini bas mizerno, iskusenje uvek podrazumeva negativno iskustvo u moralnom smislu. Zaista je tuzno kad je covek toliko bespomocan da ista uradi za sebe, kad vise nema ni vere ni nade, pa se svesno prepusti nemoralu, a onda jos pokusava da opravda svoje ponasanje i trazi potvrdu drugih, jer je jedina nada koju jos ima, da u nemoralu nije sam. Tuzno je, zar ne? Iskreno mi je zao, nisam ni malo sarkasticna, i slabi i jaki su salomivi, ali velika je stvar i jako vazno ne zaboraviti sta je sta.

Meni je 46g i zrela sam zena. Solidno izgledam, a muza sam prevarila za kratko vereme nekoliko puta sa razlicitim muskarcima. Osecala sam se posramljeno, kao da sam dodirnula dno zivota. Prvi put sam bila ushicena, ali nakon seksa on je otisao. Osecala sam se kao da sam jedino bice na planeti. Nikada takvu samocu nisam osecala. Mislila sam da je zbog partnera jer on mora da ide a ja sam imala jos vremena. Nasla sam drugoga. Osecala sam se tako prljavo da vam ne mogu opisati. Bilo je toga jos ali samo tokom seksa sam imala malo zadovoljstva dok mi je sve ostalo bilo odvratno. Ne kazem da je svakoj zeni tako ali sam se ja tako osecala. Gadila sam se sama sebi.

gost2004:
Pa zato sto ponekad zbog kratke avanture izgubis mnogo vecu vrednost. Zbog bizuterije koja zasija i u momentu ti pomuti mozak, izgubis prave bisere :).
gostu2004, izgleda da se ti i ja nismo dobro razumeli. Lepo kaže ISKUŠENJE, a to valjada podrazumeva da ne gubiš bisere zbog bižuterije, nego da umesto bisera, probaš kako ti stoje dijamanti! Po meni je to pravi smisao za reč iskušenje, a ne ovo što si ti reko/la!

FLnancy:
Svakako, jednom se zivi, i nemam nameru da vredjam, ali mi se zivot sa takvim stavom cini bas mizerno, iskusenje uvek podrazumeva negativno iskustvo u moralnom smislu. Zaista je tuzno kad je covek toliko bespomocan da ista uradi za sebe, kad vise nema ni vere ni nade, pa se svesno prepusti nemoralu, a onda jos pokusava da opravda svoje ponasanje i trazi potvrdu drugih, jer je jedina nada koju jos ima, da u nemoralu nije sam. Tuzno je, zar ne? Iskreno mi je zao, nisam ni malo sarkasticna, i slabi i jaki su salomivi, ali velika je stvar i jako vazno ne zaboraviti sta je sta.
FLnancy, za tebe isto važi predhodni post!

Samantha Jouns:
Samanthice, kao što već neko reče na forumu, svaka ti je na mestu!
A posebno ovo: Ono sto se NE ZNA ne moze da skodi nikome...

Sidra, zao mi je ljudske nesvesti: ti biseri o kojima se ovde prica su vredni, jer ih mi cinimo vrednim, jer smo svesni koliko smo srecni; oni sijaju, jer ih nasa ljubav cini takvim, ako isprobavamo bizuteriju u ovom slucaju (za razliku od prodavnice) znaci samo da nemamo svoje bisere i da na zalost nemamo potrebu da ih pronadjemo pronadjemo, nego se zadovoljavamo bizuterijom (a ta tvoja bizuterija je ustvari neciji biser) i pritom povredjujemo sve oko sebe. E to je jeftino u moralnom smislu, to je mizerno.

Back