PRETPLATA

U ovoj zemlji je uvek situacija ista ma ko da nam se nakači na vrat. Toliko je kritika bilo u vezi te TV pretplate u stranačkim prepucavanjima i pre i sad kao da je to jedino gde nam otimaju pare. Ali kad smo već kod toga njihova taktika je da mi plaćamo TV pretplatu da bi gledali kako se oni prepucavaju da li je pravedno uvedena i da li je treba plaćati. Bolno (za džep), ali istinito.

Nije toliko blno za dzep, koliko je bolno za "ponos"... Koliko vredja nacin na koji su to uradili... obezbedivsi da ako resis da im ides uz nos ostanes bez struje. Iskreno, bas me zanima zasto bi placao tu pretplatu neko ko i ne gleda TV... Ustvari, njih nije ni briga za to, odrezali su globu koju svako placa i tu ja kraj price... A sve ovo podseca na stari dobri Divlji zapad.

Nema mirenja sa ovakvim stvarima. Apatija je neprihvatljiva a ovaj lik je samo slucaj. Ja sad pozivam na nepomirljivost a nisam u situaciji da kazem nista konkretno ali mislim da je tako. Propadanje nacije pocinje predajom a ovo nam nije uradio okupator nego " nas covek ". Takav profil ostavlja utisak nedodirljivog na vrhu bastiona ali je u stvari jedan balon koji lako puca. On nema resenje, ne preduzima nikakav razuman korak, u stvari on je taj koji je sateran necim, ko zna cim. nalazi odusak u prosjacenju i zicanju odnosno - reketu gradjana. Zar pomen reketa nije stvar za sud?

zmaj013:
A bas bi neko seo da ti gleda obrazovni program,.... To ne bi gledali ni penzioneri a kamoli tinejdzeri.....

"Nisi u pravu, ovaj,... nisi u pravu, sinko..."
Dakle, mislim da nisi u pravu prvo zbog toga shto se secam kad sam ja bio klinac, na 1 i drugom rts-a si stalno mogao da nadjesh emisije obrazovnog karaktera. Od bogatog prepodnevnog shkolskog programa, zimskog obrazovnog programa, do fantastichnog opstanka itd. Gledao sam ih vrlo chesto, sa uzivanjem... A sad toga vishe nema. Sad jedine wild life emisije su bbc-jevi dokumentarci na b92, i to u pauzi izmedju takodje njihovih dokumentaraca o ratnim zlochinima, trgovinim oruzjem, i sl.

King 7:
Nema mirenja sa ovakvim stvarima. Apatija je neprihvatljiva a ovaj lik je samo slucaj. Ja sad pozivam na nepomirljivost a nisam u situaciji da kazem nista konkretno ali mislim da je tako. Propadanje nacije pocinje predajom a ovo nam nije uradio okupator nego " nas covek ". Takav profil ostavlja utisak nedodirljivog na vrhu bastiona ali je u stvari jedan balon koji lako puca. On nema resenje, ne preduzima nikakav razuman korak, u stvari on je taj koji je sateran necim, ko zna cim. nalazi odusak u prosjacenju i zicanju odnosno - reketu gradjana. Zar pomen reketa nije stvar za sud?

Sve je to OK, i kao sto sam napisao slazem se sa vim tim, ali na koji nacin bismo mogli da se suprotstavimo jednoj takvoj gluposti? Ja zaista nemam nikakvu ideju... :-| :neutral:

nikodim:
Sve je to OK, i kao sto sam napisao slazem se sa vim tim, ali na koji nacin bismo mogli da se suprotstavimo jednoj takvoj gluposti? Ja zaista nemam nikakvu ideju... :-| :neutral:
Imam ideje i jako sam raspolozen da ih realizujem. neko rece da se igram Don Kihota, da se zamajavam. Ali nisam sam dok ima vas istomisljenika. Danas izbila svadja u masi koja je cekala u redu da plati racun u distribuciji. Ludilo. neki ljudi jako tesko zarade tih 300 din., neki diguju mnogo vise. Ali nismo u poziciji trenutno da na forumu pomerimo problem osim da se organizujemo lepo, da se nadjemo na dogovoru pa da nas lepo pohapse ( sala mala ).

Pravo rešenje je u skremblovanju kanala. Pa onda kupiš karticu za kanal ili kanale koje hoćeš da gledaš. I tad ti niko ne otima i lakše ih daješ. Nije bolno ni za džep, ni za dušu, a ni za ostale organe. :) :) :)
E, a onda bi piraterija stupila na scenu. :)

Nazalost,u ovoj organizovanoj i civilizovanoj drzavi,nije ni na jedan drugi nacin moguce obezbediti finansiranje drzavne televizije,pa ce se to izvrsavati putem pretplate...Inace,nemojte misliti da je to tako neobicno,postoji i u svim(ili skoro svim...) evropskim drzavama,npr. u Italiji gde je godisnji iznos za preptlatu oko 100 evra...

chuncha:
Nazalost,u ovoj organizovanoj i civilizovanoj drzavi,nije ni na jedan drugi nacin moguce obezbediti finansiranje drzavne televizije,pa ce se to izvrsavati putem pretplate...Inace,nemojte misliti da je to tako neobicno,postoji i u svim(ili skoro svim...) evropskim drzavama,npr. u Italiji gde je godisnji iznos za preptlatu oko 100 evra...

Pretplata je postojala i kod nas. Ali u to vreme sam imao veci dzeparac nego shto danas imam platu. Naplacivati pretplatu danas (i to josh za RTS) je blago receno nemoralno.

A gospoda na vlasti neka izvole pa neka naprave ovde italijanski standard, pa ce onda svako rado dati 100 evra za pretplatu.

chuncha:
cudi me kako znas to za italiju :P

chuncha:

Da josh i ovo.

U Italiji je godisnja pretplata oko 100 evra, recimo 8500 din. A u Srbiji koja je 100 puta bednija 12 * 300 = 3600 din. Pa stvarno smo bre zemlja mafije.

Ama i da je 30 dinara ..naplacuje se po strujomeru,pa da li ti imao garazu ili vilu ista stvar,pa znate li vi koliko strujomera ima u srbiji pa eto sracunajte ,ustvari 30Xmnogo= PLJACKA,a sto se tice onih formulara za neplacanje treba ti otprilike 500 din da nabavis formulare .prepise i overe i to ako zaista imas dobar razlog pa ti dopuste da ne placas...

Ponavljam - pretplata je bila sasvim razumna pojava u vreme kada smo imali samo 2 kanala drzavne TV. 2 kanala je imala i Austrija i jos neke zemlje. Ponuda se vremenom povecala i gore pomenuto skremblovanje je jedino resenje ako se pominje sloboda gledanja i pravo naplate. Prinuda znaci reket, neka mi ne zamere zaposleni u RTS - u.

nikodim:
@FLUID
To je najpametnije rsenje, ali ko bi onda placao RTS... niko, zato i moraju da pristupe ovim partizanskim metodama.
Pa da ti kažem iskreno ja donekle i dosta gledam RTS. Verovatno bih ako bi ga skremblovali platio. Od kad je Nemeček na RTS-u ima i dobrih filmova, a ima i fudbala. Nije svaki put čovek u mogućnosti da gleda dobre utakmice uživo pa je ovo alternativa. Pre bih platio za RTS nego za konstantno bolesni PINK. Ali ne radi se ovde o meni. Ima ljudi koji ne gledaju RTS, a moraju da plaćaju. A to, složiće se svi, nije u redu.

King 7:
Pa ne moze bas preko PP. Morao bih biti ipak u nekoj povoljnijoj poziciji da bih pokusao realizovati pametovanje. Ne zameri.

Ma OK, ali ako se bude planirala neka akcija:"Racunajte na nas". :grin:
Meni ta ekipa sa RTS-a vrlo ljigava, ne koliko Pinkovci ali nisam odusen njima...

FLUID:
Pa da ti kažem iskreno ja donekle i dosta gledam RTS. Verovatno bih ako bi ga skremblovali platio. Od kad je Nemeček na RTS-u ima i dobrih filmova, a ima i fudbala. Nije svaki put čovek u mogućnosti da gleda dobre utakmice uživo pa je ovo alternativa. Pre bih platio za RTS nego za konstantno bolesni PINK. Ali ne radi se ovde o meni. Ima ljudi koji ne gledaju RTS, a moraju da plaćaju. A to, složiće se svi, nije u redu.

Jasno... stvar ukusa... iskreno ja jako retko gledam TV, pa se zato i bunim jer mislim da je trebalo pronaci razuman nacin da se ta pretplata naplati, a ne ovako kao neki zulumcari. :idea:
Kako je to ovde neko lepo napisao reketasi... bas tako. :!:

Back