PRETPLATA

Da li se slazete da Tijanicu prodamo svoje automobile ili nesto drugo, pa ako se pobuni i kaze da nije kupio mi ga tuzimo i posaljemo na sud jer je obavezan da kupi nasu stvar za koju smo mi odlucili da mu prodamo? Sud bi morao da prizna nasu odluku.

Strela:
Kablovska TV je samo DISTRIBUCIJA, odnosno kablovsko razvođenje, raznih besplatnih
TV programa, a pretplata za RTS se uzima za PROIZVODNJU PROGRAMA NACIONALNE TELEVIZIJE.
To su dve potpuno različite stvari.
... pa zašto ne bi mogao RTS da bude besplatan, da gledamo besplatnu nacionalnu televiziju, da dokažemo svetu - umemo bolje raditi od vas !!! Samo zato što onda nećemo imati para da kupimo bezvezne emisije od BBC-ja, pa što ne dođe BBC kod nas da kupi neku emisiju i da prikaži svetu tu našu nacionalnu emisiju. Znate šta puno lakše iz fotelje sa daljinskim upravljačem, nego ustati pa pritiskati. Pa opet dođe ono staro - sad ću da zaposlim nekoga da mi pritiska daljinac, ali brale moj više nije dosta 300,00 dinara

King 7:
Nije problem u 300 dinara pa se stipse ogorcene skupile samo da ne bi ispale lafovi. Problem je sto mi neki buzdovan maznjava preko nekakvog " javnog servisa " pare svakog meseca za nesto sto nije umeo da dovoljno objasni kako treba. Ljudi, proslo je vreme kada smo imali samo 2 TV programa. Sada ih ima na stotine a samo on trazi pare za svoj koji niko ne gleda. na kraju, neka naplati ali neka postuje pravo izbora. Ja ne gledam i ne zelim da platim. Ko gleda neka plati. Opet, platio sam kablovsku TV i sto se mene tice, miran sam. neka se njima obrati. na kraju, za 300 din cu jedno mesecno kupiti novu futrolu za mobilni, odvescu dete na kolace, casticu ortake, sipacu benzina da se provozam i ko zna sta jos. Buzdovan izadje lepo na ekran i kaze nam svima u lice: dobar dan, ja sam resio da vam uzmem pare svakog meseca i ko se ne bude povinovao toj mojoj odluci lezace u zatvoru. Obzirom da sam nesposoban da vodim televiziju ja nameravam i dalje da ostanem na funkciji a vi cete to platiti. Svejedno, vi ste narod koji pristane na kraju, znam vas. A. Tijanic.
:) he he ušao si bez reda, ali bogami u pravu si !

nikodim:
Taj Tijanic je nenormala covek, drugim recima buzdovan... Misljenja sam da je ta pretplata, obzirom na kvalitet programa, cista glupost. Nije to veliki nova, ali ne vidim svrhu toga... za sta ce da upotrebe taj novac Da kupe jos jednog voditelja sa neke druge televizije ili nekog urednika... u cemu je fazon??? Javni servis... kakav javni servis, trebalo bi ih zapaliti.
pa ako želi da kupi, nek kupi za sopstvenih 300,00 din ;)

King 7:
Ljudi, mi smo gradjani i drzavljani jedne zemlje i kao takvi imamo prava ( ne mislim na "nekakva" ljudska prava vec na dostojanstvo zivljenja ). Dostojanstvo zivljenja se neguje i brani i nema veze sa 300 ili 1.5 000 000 dinara. On moze imati slobodu da predlozi naplatu za svoju TV ali i tu postoje civilizacijske norme: ponavljam - neka naplati onome ko gleda, odnosno neka se naplati za svaku TV bilo stranu ili domacu ali sa pravom izbora gledanja koje je sve ostvarljivije sirenjem mreze kablovske TV. Legalna stvar je da neka TV naplacuje svoj program, kako domaca tako i strana i kada bi se to omasovilo onda bi opet imali racun za kablovsku TV kao sto ga sada imamo i ne bi bio mnogo veci ili manji nego sto je sada. Ovo sto ovakvi likovi rade se zove REKET ( citiram mog komsiju ). Potez loseg mangupa. Sasvim nam je jasno da on nista nece ponuditi kapitalno i da je ovo obicno zicanje i vacarenje. Svaki gazda sanja da ima mnogo stoke. Ja nisam kao ni vi, lose nas je procenio.
ali on bi sa našim parama, jeb*ga kada u zemlji nema banaka koje bi dali pare, ali te pare jednom treba vratiti, i šta ako ne uspe dragi gospodin? vidiš kako je to jednostavno naših 300 dinara ne mora nikada vratiti. ;-) treba imati muda za bankarske kredite.
i mi tu možemo filozofisati koliko god želimo, stime samo dobija vremena. NAMA NE TREBA TA LOPOVSKA TELEVIZIJA :twisted:

gockey:
Nije u pitanju 300 dindzi (sto ce verovatno postepeno biti sve vise). nego princip... kao, ajd` sada nije to nista, tipa "trosimo i vise na svakojake gluposti...." ali svako trosi na gluposti koje njemu odgovaraju i uziva u tome... a ne da svi trosimo na istu glupost...mamu im ja , da im ***** ja njihovu...p(l)acenicku.... :?
I...sta placam...kao sto neko rece..."jednostavan zivot" i ono njesra "48 sati"..., a gde je onaj dobri obrazovni program iz kojeg bi mozda moglo i nesto da se nauci, a ne samo da se ljudi nasladjivaju virenjem u tudje zivote i jeftinom zabavom....ufffff.... :evil:
To je već i suviše uhodano kod nas: daj pare pa ćeš da vidiš! Ovo treba dokrajčiti ! Zato i pričamo o tome, jer dira po džigerici. - Znamo svi da to nije demokratska naplata ili preplata, baš zato ne smemo da se zadovoljimo stime, jer sutra će nam doći i drugi. Trebamo da se organizujemo lepo, da javno pozovemo njofru na neki forum, eto ja sam rekao, jer mi je već stvarno dosta takvih pi*daroša.

BeeRman:
Meni jos nije stigla struja ...sta si uplatio samo iznos struje a ovo si reko VVOOOOZZZNJA ???
To je već i suviše uhodano kod nas: daj pare pa ćeš da vidiš! Ovo treba dokrajčiti ! Zato i pričamo o tome, jer dira po džigerici. - Znamo svi da to nije demokratska naplata ili preplata, baš zato ne smemo da se zadovoljimo stime, jer sutra će nam doći i drugi. Trebamo da se organizujemo lepo, da javno pozovemo njofru na neki forum, eto ja sam rekao, jer mi je već stvarno dosta takvih pi*daroša.

jeste. čitao sam sve. tema je ista. u suštini niko od nas nije pored takve pretplate. najviše me dira zato što je urađeno na način Hoćeš?Nećeš?Moraš! - pored RTS-a imamo nekoliko stanice koje kako-tako rade svoj posao sa sopstvenim materijalnim sredstvima. baš nacionalna televizija mora koristiti silu? da bi mogla raditi,opstati. znaš nije uredu. nisam za revoluciju koja koristi silu a jesam za demokratsku revoluciju bez nasilja - zato sam skoro svima citirao

Evo najnovije vesti: Nislije masovno odbijaju da plate reket i vece je nekoliko hiljada njih odbilo da plati harac pored redovnog racuna za struju. Cak su i demonstracije organizovali, ako je verovati " glasu javnosti ".

Bas da vidim dokle ce da doguraju sa protestima.............. Zar ste zaboravili da zivimo u zemlji Srbiji u kojoj nemoguce postaje moguce preko noci i da nelogicno postaje jako logicno.............

Zar ne bi bilo interesantno da se gospodin Tijanic politichki aktivira (ako vec nije), kandiduje se za predsednika, obeca svima ukidanje pretplate i pobedi! Eh, to bi bila ironija. A nije da nije moguce, narod lako zaboravlja loshe stvari misleci "bilo nam je i gore od glupe pretplate" i eto nama nove diktature....

Get up, stand up, Get up for your rights!
Get up, stand up, don't give up the fight!

Ljudi moji ovo od M.V.-a morao sam kopirati da pročitate (kopirano delo u znacima navodima):
" TV pretplata mora da se plaća
Požarevac - U daljoj demokratizaciji društva, potrebno je, a zakon to i nalaže, privatizovati medije u državnoj svojini, gde će, najviše dobiti zaposleni u tim kućama. Oni mogu da u neku ruku postanu vlasnici tih medija, putem raznih kredita. Ako je u javnosti i bilo polemika oko plaćanja pretplate za nacionalnu televiziju, sada postoji zakonska forma i normalno je da ta pretplata mora da se plaća kroz račune za električnu energiju. U proteklom periodu mediji su dobijali ulogu koja im nije pripadala. Mediji ubuduće treba da budu sredstva za javno informisanje, da nas objektivno i odgovorno obaveštavaju i informišu - naglasio je republički ministar kulture Dragan Kojadinović, otvarajući 10. požarevačko Bijenale "U svetlosti Milene". M. V. "

BG5:
U Engleskoj je kazna od preko 1000 EVRA ako se ne placa TV pretplata

Using a TV or any other device to receive or record TV programmes (for example, a VCR, set-top box, DVD recorder or PC with a broadcast card) without a without a valid TV Licence is against the law and could lead to prosecution and a fine of up to £1,000, not to mention the embarrassment and hassle of a court appearance.
http://www.tvlicensing.co.uk

...a koliko je kod nas? već dosta davno nisam bio u Engleskoj, ali možda od tada i kod njih prosečna plata iznosi 15.000,00 dinara

BeeRman:
Ama i da je 30 dinara ..naplacuje se po strujomeru,pa da li ti imao garazu ili vilu ista stvar,pa znate li vi koliko strujomera ima u srbiji pa eto sracunajte ,ustvari 30Xmnogo= PLJACKA,a sto se tice onih formulara za neplacanje treba ti otprilike 500 din da nabavis formulare .prepise i overe i to ako zaista imas dobar razlog pa ti dopuste da ne placas...
Ja imam cetiri strujomera, podneo sam uredno zahteve da odjavim 3 jer nemam TV-a na tim mestima. Odrali me k`o vola, jurio po celom gradu da njima mafiji obezbedim sve na vreme, sada kada sam dobio racun, dobio sam da platim pretplatu na sva cetiri brojila!!!!!!! MAMU IM ***** LOPOVSKU :evil: :evil:
Jos i na dva brojila imam utrosenih 0 kW, a oni mi opizdili pretplatu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
I sta posten covek sada tu treba da uradi!???

taj problem imam i ja, imam tri kuće po dva sata u tri opštine, i dobio sam da platim na sva šest brojila!!!! naravno da sam predao i zahteve, dva dana sam trč***** + benzin hiljadarka, tako se dođe kod nas do besplatnih podataka, jedva čekam da krene i kod mene neka demonstracija kao u Nišu, šetam po ulicama i raspitujem se, gde ima da se potpisuje nešto protiv njih. posle toga dragi drugaru moj meni nikad više ne treba RTS, istina ni do sada nisam ih gledao :-( :evil: :twisted:

Back