Preti li Beogradu isti scenario kao Obrenovcu i Sapcu ?

На пример, 1940.

10299008_709753112414324_2391198339216558535_n.jpg

А ни она песма "Београдски мали пијац потопила Сава", дакле, није била тек плод песникове маште, већ истинско искуство тога малочас поменутога не ретког преливања воде у Савамалу, где је некада био пијац...

Ne preti, jer Beograd ima srecu da ima Dunav, koji moze da primi ogromnu kolicinu vode iz Save. Da je Dunav nesto manja reka, onda bi postojala realna opasnost za isti scenario. Ovako Beogradjanima moze eventualno da se izlije kisna kanalizacija, kada cigani pokupe sahte, pa genijalni gradjani napune otvore svakakvim djubretom. Ljudi po gradovima bacaju djubre u kanalizaciju, ljudi po selima bacaju djubre u kanale, pa se posle cude zasto ne mogu da se izbore sa poplavama. Ovde kod nas poplava kao da je zemljotres jbte.

А, како видимо, око Обреновца је било и 1924, кад је и Краљ у чамцу обилазио поплављена подручја...

Ti nisi normalna , majke mi.Sad si im dala ideju da to i sprovedu u delo.
Zamisli da jos malo ljudi poistoveti Vucica i kralja, pa to nema cenu u steti od malo poplavljenog Sajma.
Vucic i Dacic dobro komuniciraju, a Dacic je znao da zeza seljake 7 dana bez struje samo da bi dobijao poene za izbore.A da ti isti seljaci ne primete da su vozani ko volovi.

Nije ni cudo sto predsednik opstine Batajnica umiruje narod i kaze da nece biti nikakvog namernog rusenja nasipa ili miniranja nasipa.

Ti nisi normalna , majke mi.Sad si im dala ideju da to i sprovedu u delo.
Zamisli da jos malo ljudi poistoveti Vucica i kralja, pa to nema cenu u steti od malo poplavljenog Sajma.
Vucic i Dacic dobro komuniciraju, a Dacic je znao da zeza seljake 7 dana bez struje samo da bi dobijao poene za izbore.A da ti isti seljaci ne primete da su vozani ko volovi.

Nije ni cudo sto predsednik opstine Batajnica umiruje narod i kaze da nece biti nikakvog namernog rusenja nasipa ili miniranja nasipa.

Jel Batajnica ima status opštine? Od kad? Ja sam mislio da su i dalje deo opštine Zemun?

cudi me da se nije izlilo od ade do kalisa,krnjaca je isto bila potop

Na toj strani su podzemne vode problem (i septicke jame).

Sa ove strane je reka problem - ali sreca pa nije veliki problem. I Sava i Dunav rastu, ali kao sto neko vec rece, to su velike reke i mogu mnogo vode da prime. Sreca je da ce visi nivo vode koji stize Dunavom da stigne tek u cetvrtak, sto je dovoljno vremena da vrh poplave prodje Savom.

Na ovom linku mozete da pogledate vodostaj svih vecih reka po Srbiji
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/osmotreni/stanje_voda.php

- - - - - - - - - -

Jel Batajnica ima status opštine? Od kad? Ja sam mislio da su i dalje deo opštine Zemun?

Postoji samo opstina Surcin koja se pre nekoliko godina odvojila od Zemuna. Batajnica pripada Zemunu (Surcin je u principu ispod (juzno od) autoputa a Zemun je skoro sve iznad).

ne ne, samo nju orleans

Srbija u svojoj istoriji nece videti ono sto je video Nju Orleans. Ljudi se bore sa poplavama jos iz doba starog Egipta, cak i koriste to kao svoju prednost, a ovde kod nas je poplava nesto kao udar asteroida. Kanale ne kopamo, one koje kopamo punimo djubretom, ali bitno da koristimo snage onih brdskih divljih Dinarskih reka za hidroelektrane. Jbte, taj srpski ponos tim retardiranim planincinama je teska bolest. Ja stvarno ne znam sta bi mi radili da zivimo blizu nekog okeana, ili na mestima gde se sudaraju tektonske ploce... Samo retardirani debil moze da pomisli da je kolicina vode koja napada sa tih planincina nesto sto ne moze da se ukroti kada ona udje u kotline i ogromne ravne prostore. Onolika Macva, a oni ne mogu da ukrote planinsku vodu iz Bosne. Ma nek' se nose bre... Hajde i razumeo bih da smo mi ovde bosanska vukojebina koja ima mnogo manje ravnog prostora, pa je tesko napraviti kanale...

Poslednja izmena:
"Bruka i sramoota!!!!Upravo sam se vratio iz Sapca,otisao sam zajedno sa sigurno vise od 1000 ljudi iz Beograda. Mogu samo da kazem i ako ne znam da li ce iko ovo objaviti: ovo je najveca sramota i razocaranje koje smo doziveli..Kod Sava centra svi su bili zivotno ugrozeni u pokusajima da udju neki autobus. Bez ikakve organizacije medju prvima su otisla deca klinci sa punim rukama piva u autobusima koje su jurili po autoputu...Sa njima i ljudi vidno pijani. U Sapcu nas niko nije sacekao, mucni vozaci autobusa su vozili po gradu ne znajuci kuda da idu. Na kraju je nas vise od hiljadu odvezeno u selo Drenovac odakle smo bez ikakve informacije isli peske 10km do sela Sevarice. Tamo je par ljudi kao nesto organizovali,ali to je bio jedan uzas,u mrklom mraku,na seoskom putu,autobusima koji su se zaglavljivali pokusavajuci da okrenu autobuse pijanim ljudima koji su se samo derali-najteze bilo sacuvati svoju glavu.Neki ljudi su cak ne znajuci poupadali u delove poplavljenih nasipa.Posle dva sata haosa i bezanja po njivama od jednog traktora sa prikolicom koji je kao poslat da sa vise od 1000 ljudi "brani Sabac" ljudi su besni poceli da napustaju taj haos i da peske se vracaju za Sabac, jer drugacuje nisu imali kako.Prikupljali smo jedni druge i pokusavali da se nekako izvucemo iz tog haosa.Tokom puta atobusi koji su nailazili zaustavljali svojim telima da bi nas povezli bar do prvog naselja.2,3 km u jednom sumarku stajalo je vise od 150 policajaca,koji su nam rekli da ne smeju.." "...da rade nista dok se ne smeni krizni stab u Sapcu.Kako smo saznali od ljudi tamo sve je sabotirano da bi se smenila lokalna vlast..A mi smo iskorisceni da bi se napravio haoss!Vecina ljudi je ili uspela da ode iz Sapca oni koji nisu verovatno jos hodaju po selima okolnim i gradu pokusavajuci da se vrate. Nikome nije jasno zasto se pozvalo i odvelo vise hiljada ljudi iz Beograda i ostavilo po njivama prepusteno samo sebi ugrozavajuci i te ljude,pa zar je malo ugrozenih tamo?Tuga je medju svima bila i tamo i u povratku. Ljudi su u soku.sSamo moja grupa je pronasla i povela vise od 7..8.maloletnika uplasenih koji ne znaju ni gde su ni kako ce kuci.Po smeni tog kriznog staba odjednom se pojavila i policija i kiperi sa peskom ali ogorceni ljudi su ostavili dzakove na ulicama i spasavajuci sami sebe krenuli nazad kuci.Sve ovo mogu da vam potvrde svi vozaci lastinih autobusa koji i sami nisu znali kuda da se vrate i bili u cudu sta se desava.Poslusali smo premijera i poziv da pomognemo i ovim putem mu se zahvaljuljem i neka nas nikada vise ne zove,sram ih bilo!!ZAHVALJUJEM se Bogu sto sam se vratio svojoj kuci i molim ga da sacuva one ljude u Sapcu jer ovi koji ih kao spasavaju bore se za vlast u gradu i u ovakvoj situaciji ugrozavajuci dodatne zivote.Ovo ce te cuti i procitati od jos mnogo mnogo ljudi koji su se sa gorcinom u ustima napustili sabac,blatnjavi i posramljeni!HVALA Vladi Srbije i sram vas bilo!!HVALA vam ako ovo objavite,a raspitajte se malo i sve cete i sami cuti."
(DUSAN, 17. maj 2014 06:54)

Back