prepoznajete li ga?

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Е, свака теби част кад си то нашао! Сећам се тога, моја је кривица што се поновило питање, нисам добро погледала расе на списку који имам а које су биле досад.

Perro de Agua Espanol

Spanski pas za vodu je zapravo svestrana rsa koja se moze koristiti i za cuvanje stada, lovljenje pacova i kao pomagac pri izvlacenju ribarskih mreza. To je robusan pas prepoznatljivog kovrdzavog krzna, crne, bez braon ili bele boje, ili bilo koje od ovih boja sa belim oznakama. velicina za muzjake 44 do 50cm, 18-22kg, za zenke 40 do 46 cm, tezina 14 do 18kg. Ovi psi su blagi, inteligentni i aktivni. Lako se dresiraju, i mogu se obucii za najrazlicitije zadatke.

Ole!

Драги моји,

срамота с` моје стране што сам дозволила да ова тема оде у заборав на дуже време. :-|

Надам се да сте се опоравили од новогодишњих празника и петарди, па би могли да пређемо у нове мисаоне победе! ;)

Дакле, дотични на слици је .......

2659.jpg
1250.jpg

Mili:
Драги моји,

срамота с` моје стране што сам дозволила да ова тема оде у заборав на дуже време. :-|

Надам се да сте се опоравили од новогодишњих празника и петарди, па би могли да пређемо у нове мисаоне победе! ;)

Дакле, дотични на слици је .......

2659.jpg
1250.jpg

Papijon odnosno falen

smeh:
Ova tema i postoji zbog iznošenja ovako lepih iskustava i ličnih impresija.
Ako se setiš još nečega u vezi basenjija - dopiši obavezno! :wink:
Original postavio pudlala
Uf, beshe to 99-te godine... mislim da su stenci negde oko 500 evra, ali nisam sigurna. Pokusacu da nadjem katalog sa te izlozbe i vidim koji je tacno odgajivac, mislim da je covek iz Osijeka ili Vinkovaca. A kuce su neverovatno ljupke, kao neke plisane igrackice, a kad se zbune naboraju čelo i to je toliko simpaticno da ne mozes da ih ne obozavas!
neznam dali smem ovo tu da napisem znam ja jednog u sloveniji koji ima ove pas basenjije i ako ... da i link web stranice www.skokica.com/ayana3

Мени је овде нешто чудно (или ми се чини?)! По оној мојој евиденцији на којој је страни која раса, видим да имам 120 страна, а овде је сада 72 стране. Шта се десило?

Patuljasti kontinentalni spanijel (Epagneul Nain Continental, Toy Continental Spaniel)
. Ovaj na slici je falen, odnosno Phalène, kojeg AKC smatra varijetetom papijona/ papillon-a, a FCI zasebnom rasom. Elaboriracemo ako sam pogodila ;-)

E ovako>
Falen (phalene, moljac na francuskom) je rasa nastala pre papijona (papillon, leptir na fra), ali je polako skliznula u zaborav i zamalo izumrla, jer je papijon postao popularniji. Americki kinoloski savez smatra papijona i falena varijetetima iste rase, dok ih FCI zasebno klasifikuje.
Falen je mali pas svilene dlake i finih manira, nekada omiljen medju plemstvom,,, na zalost mislim da ga kod nas nema, vec samo papijona.

Back