Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Yamaha XJ6 Diversion 2014 sa 7000km.:heart:

554.jpg

1.jpg

ne svaba neko muslimani ,turci,hrvati,ko sve drzi placeve,sve se nesto stisli plase se,provalis prijavis zatvore mu plac ne isplati mu se,al sve ostalo muvaju i zamazuju

pusti me tih nebuloza o nemackom postenju

Ko o cemu kruve o postenju

Videli smo koliko i kakvo je to nemacko postenje u aferi sa dizelasima

Vece i gore prevare nije bilo do sada

Ovo sa vracanjem kilometara je smejurija u poredjenju sa time

Jer ovi svesno ubijaju ljude izduvnim gasovima

Svi nemacki proizvodjaci su uhvaceni da su varali

Mercedes VW Grupa BMW

Koja je fora sa Opel Insignijom?
Zasto je tako jeftina (ista cena kao Astra J)
Jel skupa za odrzavanje?

Imam drugare koji rade elektroniku i brave na kolima i uvek su mi pljuvali po Renault vozilima da su losi a jednom prilikom sam zvao pred covekom koji mi je trazio Insigniu da mu daju misljenje i ovako mi je jedan od njih rekao "Znas ono sto sam ti pricao o Renou? E pa sve to i jos vise vazi za Insigniu".
Em sto je 2.0CDTI katastrofalno prosao u eksploataciji jer je zakucalo na lezajevima radilice sigurno bar 75% tih Insignia koje su nosile taj motor.Licno sam imao dve od kojih je jednoj zakucao motor na lezajevima a to je kostalo mene 550€ sto znaci da bi obicnog coveka kostalo sigurno oko 700-800€ jer ja imam bolje cene delova i obrade a i jeftinijeg majstora.
Sve u svemu od tada nisam nijednu uzimao a verovatno vise i necu.
Astra J je daleko bolji auto i ima manje problema te je stoga skoro ista s cenom.
Cak i ove Insignie od 2013-te kod kojih je navodno resen problem sa motorom i semeringom uljne pumpe imaju bas nisku nabavnu cenu tako da cim je tako povoljna ne bih ja da eksperimentisem,da je kupim i da eksperiment opet ne uspe.
Kod mene bili prosle nedelej ljudi da vide Citroen C5 a koji su pre toga pogledali jednu
Insigniu a zbog koje su i dosli da je kupe ali nesto im se nije svidela a onda sam ih ja dokusurio sa svim ovim sto sam ovde napisao a i sa porukom kupca koji je vozio 3 godine Insigniu koju je kupio od mene pa je i ona zakucala a ja se sve cudio kako mu je toliko trajala bez problema jer ova druga mi je zakucala dok sam je dovozio iz carine.
I jos kad su provozali C5 sa 2.0HDI motorom odmah su ustanovili da iako ima manje 20ks da ide bolje i kupili su ga i verujem da se voze s osmehom na licu jer taj motor je jedan od najboljih trenutno na trzistu.

Imam drugare koji rade elektroniku i brave na kolima i uvek su mi pljuvali po Renault vozilima da su losi a jednom prilikom sam zvao pred covekom koji mi je trazio Insigniu da mu daju misljenje i ovako mi je jedan od njih rekao "Znas ono sto sam ti pricao o Renou? E pa sve to i jos vise vazi za Insigniu".
Em sto je 2.0CDTI katastrofalno prosao u eksploataciji jer je zakucalo na lezajevima radilice sigurno bar 75% tih Insignia koje su nosile taj motor.Licno sam imao dve od kojih je jednoj zakucao motor na lezajevima a to je kostalo mene 550€ sto znaci da bi obicnog coveka kostalo sigurno oko 700-800€ jer ja imam bolje cene delova i obrade a i jeftinijeg majstora.
Sve u svemu od tada nisam nijednu uzimao a verovatno vise i necu.
Astra J je daleko bolji auto i ima manje problema te je stoga skoro ista s cenom.
Cak i ove Insignie od 2013-te kod kojih je navodno resen problem sa motorom i semeringom uljne pumpe imaju bas nisku nabavnu cenu tako da cim je tako povoljna ne bih ja da eksperimentisem,da je kupim i da eksperiment opet ne uspe.
Kod mene bili prosle nedelej ljudi da vide Citroen C5 a koji su pre toga pogledali jednu
Insigniu a zbog koje su i dosli da je kupe ali nesto im se nije svidela a onda sam ih ja dokusurio sa svim ovim sto sam ovde napisao a i sa porukom kupca koji je vozio 3 godine Insigniu koju je kupio od mene pa je i ona zakucala a ja se sve cudio kako mu je toliko trajala bez problema jer ova druga mi je zakucala dok sam je dovozio iz carine.
I jos kad su provozali C5 sa 2.0HDI motorom odmah su ustanovili da iako ima manje 20ks da ide bolje i kupili su ga i verujem da se voze s osmehom na licu jer taj motor je jedan od najboljih trenutno na trzistu.

hvala.
i bilo mi je sumnjivo kako toliko malo kosta, a ovako na oko izgleda odlicno...

Corsa je lepsi auto i ima vise mesta.
S druge strane ima osetljivu letvu volana i meni licno nekvalitetan lanac na motoru i nervira me njeno prvo paljenje gde u vecini slucajeva zakrlja pa proradi normalno posle nekoliko sekundi..
Кажу то кад закрља да је слаб неки зупчасти ремен где је шпанер ако сам их разумео...

Moraces da nadjes neke drugare koji ce ti pomoci.
Niko to nece rado da ucini jer nakotilo se trgovaca ko kusih pasa i u svakj ulici ima po bar jedan.
Problem je sto ovaj posao unistavaju oni koji rade za 100€ jer je to njima premija na platu a samim tim se takmice sa cenom ko ce da bude jeftiniji a i sami kupci obavezno gledaju najjeftinije primerke sa oglasa i onda se trgovina svodi na to da uzimas jeftina kola a to je losa trgovina jer su to uglavnom krsevi.
Ja eto danas nisam hteo da uzmem Astru H 2009 koju sam rezervisao i na kojoj je duze ostajala lampica za ulje i Check lampica s njom a za to vreme je motor radio kao da su mu krenuli lezajevi radilice i kad se ugasi lampica motor proradi normalno. A da nesto nije u redu dokaz je to sto je dovoljno da auto odstoji samo nekih 10-15 minuta i opet se ista scvena ponavlja. Spolja prelep i u opremi ali necu da rizikujem da mog kupca saceka motor u skorijoj buducnosti.
E sad ja imam iskustvo a koje ti verovatno nemas i kako ces uopste prepoznati dobar auto?
U ovoj drzavi svi misle da sve znaju a to nije bas tako i mnogi su poceli da se bave trgovinom i jedva izvlacili svoje pare ili odlazili cak u minus i prestajali da se bave ovim poslom posle svega par prodatih auta. Ziva istina.

Pozdrav ljudi, nov sam na forumu.
Zanima me da li je isplativo u Srbiji raditi biznis sa kolima, u smislu naci nekog ko usluzno dovozi auta iz EU u Srbiju (za pocetak) i resava dokumentaciju, a ja da preprodajem i zaradim na razlici cena. Koje drzave su najbolje za dovesti auta i mozete li da mi preporucite nekog speditera. Pozdrav svima i srecna kupovina!
ja cu da ti dovozim za 50e + troskovi

Pozdrav svima. Uzimao bih auto za majku, treba joj da se odveze do posla i nazad (10km dnevno) mozda bih ponekad i ja koristio kao drugo vozilo ali ne tako cesto. Pozeljno je da bude benzin, do 1200, godiste 08-12. Od opreme nista spec, eventualno klima. Mislio sam neki peugeot 107, twingo, hyundai i 10/20, ford ka, mozda cak i punto classic. Budzet je oko 3000e. Koji od ovih modela je generalno najzahvalniji potrosnja/odrzavanje ili imate jos neki predlog?

Ovi korenaci se rangiraju vrh ali u i10 malo malo pa prolupao motor tako da pusti ti te price i reklame.
Od nabrojanih Punto ima najbolji motor ali je Clasic i nije bas kvalitetan kao izvorni italijanski Punto.
Twingo takodje nije los ali je mali unutra za razliku od onog starijeg koji je bio nenormalno velik unutra.
107 lepuskast ali sa trocilindricnim motorima koji meni licno ne ulivaju poverenje.
Eto poznavaoc Tihi bi trebalo da zna da je u tom autu tojotin motor ali on samo tera i forsira nesto a ocigledno bas nesto i ne zna mnogo o kolima.
U stvari sta je to on novo doneo u pslednjih 5 godina na forum?
Nista ali apsolutno nista i non stop vrti jednu te istu pricu i dosadio je vise i Bogu i narodu.
Eto cisto da zagolicam mastu,imam prelep Clio 1,2 2008 sa originalnih 151k km i pusti ove tihijeve gluposti i autu kupljenom u Srbiji i o kolimetrazi jer tupson poredi nasih 100k km sa 200k km u inostranstvu. Njemu je bolje vozilo zadojeno od samog pocetka sa losim gorivom a koje se vozi po ovim nasim rupcagama i odrzavano sa ovim nasim uljima i filterima i kopijama od delova od onog u inostranstvu koje se vozilo na pravo gorivo,odrzavalo mahom u ovlascenim servisima i vozilo po putevima bez rupa.
Uzeo bih pre auto iz inostranstva sa duplo vise km nego ovaj nas raskantan po ovim nasim rupetinama sa manje km.
Uostalom nikad se ne gleda odakle je auto nego se gleda auto i njegovo stanje.
Evo sinoc sam okacio ovaj iz inostranstva i bas vidim da je krs kako to Tihi voli da pise a da pritom ni pogledao auto nije jer on je kao i AV-pametan. :)
25.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back