- Poruka
- 52.194
kad bi svako ko vozi presao na TNG/metan zagadjenje u gradovima SRbije bi se smanjilo desetostruko...
Ali voli narod da truje i smrdi na dizel gomno....
Tihi dosadi li ti ikada
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kad bi svako ko vozi presao na TNG/metan zagadjenje u gradovima SRbije bi se smanjilo desetostruko...
Ali voli narod da truje i smrdi na dizel gomno....
A ti, @djavolcicu, vadis se na navike. Pa promeni navike.
I cigani koji otkupljuju od tebe, voze pa prodaju u reciklazni centar u nekom drugom mestu.
A ceger moze da stane u dzep.
A navike mogu da se promene.
I opet, izvlacis iz konteksta: samo trubis o elektroautomobilima i o tome kako su skupi - a ja potenciram o tome da dok ne postanu pristupacni, da postoji milion drugih nacina da se manje zagadjuje. A ti imas samo izgovore.
Nema izgovora, nego, ili hoces ili neces da manje zagadjujes.
A ocigledno, kao i skoro svi ostali na balkanu, neces.
Ajde pricaj mi o mom Novom Sadu.Novi Sad je jedan od najzagadjenijih gradova u kojima sam bio. Prasina, prljavstina i smog. Operes auto, ostavis da ti prenoci - ujutru sve nesto crno izlepljeno po njemu.
U Nemackoj, perem auto jednom u tri meseca. Padne kisa - auto posle kise cist kao suza. U Srbiji padne kisa - auto usvinjen.
Toliko o cistom vazduhu.

Ajde pricaj mi o mom Novom Sadu.
Ne lupetaj o prljavstini jer to sto se tebi prlja meni se ne prlja.
Novi Sad je grad koji ima mnogo gradilista i prasina jeste prisutna ali to nikakve veze nema sa dizelasima.
A to crnilo je takva izmisljotina koju je sposoban samo Tihi da izmisli.
Cuj crno izlepljeno po kolima????????
Da ti se neko nije osvetio za nesto jer crnila nema ni posle mesec dana stajanja automobila a kamoli jedne veceri?![]()
Novi Sad je jedan od najzagadjenijih gradova u kojima sam bio. Prasina, prljavstina i smog. Operes auto, ostavis da ti prenoci - ujutru sve nesto crno izlepljeno po njemu.
U Nemackoj, perem auto jednom u tri meseca. Padne kisa - auto posle kise cist kao suza. U Srbiji padne kisa - auto usvinjen.
Toliko o cistom vazduhu.
Bio sam u garazi gde je parkiran Golf 2 dizel. Zidovi, plafon, sve je crno. Povuces prst po zidu, ostaje crnilo na njemu. Ok, noviji automobili, posebno sa DPF-om zagadjuju mnogo manje, ali zamislite milion takvih vozila i koliko je to zagadjenje. Nije da benzinci ne zagadjuju, ali to rade mnogo manje. Vozila na LPG i CNG su limunada naspram dizela.
I dalje ce ti ljubitelji dizelasa govoriti kako je to nista spram Kolubare i termoelektrana i drugih zagadjivaca.
A niko nikada nece hteti da uradi ono sto je do njega, da bi ocistio svoju okolinu.

Bio sam u garazi gde je parkiran Golf 2 dizel. Zidovi, plafon, sve je crno. Povuces prst po zidu, ostaje crnilo na njemu. Ok, noviji automobili, posebno sa DPF-om zagadjuju mnogo manje, ali zamislite milion takvih vozila i koliko je to zagadjenje. Nije da benzinci ne zagadjuju, ali to rade mnogo manje. Vozila na LPG i CNG su limunada naspram dizela.

Problem je sto ti nemas pojma sta se nalazi u DPF-u i luoas napamet
Ajde sad na pokazi koliko si pametan i reci sta to vredi u njemu.
DPF nije katalizator u kom ima platine i koji se skidaju zbog toga pa eto otvori nam vidike da vidimo sta to vredi u novopazarskim DPF--ovima.
Samo problem je sto odgovor necemo dobiti jer to je ustaljena tihijeva sema.
svaki deo koji se kvari na autu ,a skup je, ima vrednost i moze da se proda....
A to DPF filter svakako jeste
U Srbiji uostalom cveta trziste polovnih autodelova...