Препоруке за куповину возила

Koji automobil bi izabrali da ste na mom mestu?

• Peugeot 407 1.6 HDI

• Peugeot 407 2.0 HDI

• Ford Focus 2 1.6 TDCI

• Ford Mondeo 2 2.0 TDCI

• Peugeot 207 1.4 HDI

• Citroen C4 1.6 HDI

• Nesto drugo (navedite sta)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Владан

Buduća legenda
Poruka
34.337
Које ауто бисте препоручили за жену почетника у вожњи, ауто за кратке релације типа село-град и обратно то је нешто око 20 км.. Дакле чешће а краће вожње. Ако су краће релације можда боље дизела избацити у оптицају или не? Дакле жена и да се возе двоје деце. Размишљао сам о Тојоти Јарис 4 врата. Да је мењач лаган и ауто није претежак за вожњу женског света. Дајте неке предлоге до 4.000 - 5.000 евра.

K9w8v0N.jpg

Dule 021

Veoma poznat
Poruka
12.427
Ja sam mojoj zeni ostavio Punto 1,2 iako sam joj kupio Polo 1,4 ali ona,svesna toga da je pocetnik,je rekla da bi radije Punto i ja ga registrovao.
Sad se Polo prodaje a auto je presao 35k km i 2004 je godiste a sa 5 vrata i benzinac 1,4. Znas kad su prve fabricke gume na autu i fabricki akumulator sto govori o tacnosti kilometraze plus servisna nalepnica a i sami delovi jer sam mu uradio mali servis i kupio kaiseve jer poslednji veliki sevis mu je uradjen na 16800km.

MilosObilic454

Zainteresovan član
Poruka
383
Za te pare neki noviji model Opel Korse D to su ti od 2006. pa noviji za 4000-4500 moze da se nadje u veoma dobrom stanju.
Postoje razlozi i za i protiv i za dizel i za benzin licno preferiram benzince zbog jacih motora, lepseg zvuka i jeftinijih delova, dizelasi su malo laksi za voznju i izdrzljiviji su mana im je pojedini delovi mogu da izadju skuplje od auta cena goriva se u poslednje vreme izjednacila.
https://www.polovniautomobili.com/p...origin=&city=&registration_price=&page=&sort=

Poslednja izmena:

gost 390446

Iskusan
Poruka
5.726
zato su te zvezdice i bezvezne...neka uvedu neko univerzalno bodovanje sa naprimer 20 zvezdica gde bi svaka zvezdica predstavljala nesto i da se fiksira...

Pa nije im bodovanje bezvezno. Zvezdice su neki suma-sumarum, ali uvek mozes otici na njihov sajt i pogledati rezultat testiranja za svaku kategoriju.
Sta se promenilo u standardu za testiranje nakon 2009. godine?
- stroziji su kriterijumi za postojece testove
- uvela su se dva nova testa: test ponasanja sa ili bez elektronskih pomagala i sto je najvaznije, test ponasanja pri sudarima za dete u decijem sedistu.
Kad odes na njihov sajt, imas detaljan izvestaj sa testa za svaku kategoriju testova, tako da mozes i da vidis koliko je pojedinacno bodova (0-100) osvojeno na svakom pojedinacnom testu.
Evo ti jedan primer: https://www.euroncap.com/en/results/honda/civic/10927