Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
O sa tim starim motorom koji je u 318i itekako jesu uspele kombinacije i to jeste jedan od motora koji trpi plin.
Za taj motor kazu da je prakticno neunistiv i jedino ako si bas toliki sivonja da ga vozis bez ulja moze da se unisti.
Borise svi znamo kakvi su nasi taksisti ljudi u vecini slucajeva tako da sve ovo sto je on dosad pisao ima skroz drugaciju sliku.
A verovatno se opekao se nekom lesinom od Pasata, pa jos sanja turbinu i plivajuci.

O sa tim starim motorom koji je u 318i itekako jesu uspele kombinacije i to jeste jedan od motora koji trpi plin.
Za taj motor kazu da je prakticno neunistiv i jedino ako si bas toliki sivonja da ga vozis bez ulja moze da se unisti.
Borise svi znamo kakvi su nasi taksisti ljudi u vecini slucajeva tako da sve ovo sto je on dosad pisao ima skroz drugaciju sliku.
Dobro, mozda taj motor, ali koga god znam da je imao plin u vozilu te marke zalio se.

Pretpostavljam da je u ovlascenom Hondinom servisu set kvacila za tvog Akorda oko 30 evra sa sve rukama.

moj auto ima automatski menjac tako da ne menjam kvacilo . plus ima i lanac pa nema ni velikog servisa.

Honda je to. Japanac.

- - - - - - - - - -

Pa da. On sigurno svaki put zapuca u ovlasceni u Beograd za redovne servise i stavlja samo originalne delove.
A i svi njegovi prijatelji inace odrzavaju kola u ovlascenim servisima pa tako i zna cene. To je ovako skroz normalno da odrzavas auto star 15 godina u ovlascenom, svi to rade!

do sad sam na autu menjao gornje jabucice , amortizere i neke gumice na balans stangli. Sve dosadasnje intervencije su bile na trapu i nista osim toga.

Naravno da nije normalno da odrzavas mator auto u ovlascenom, samo kazem da ne mozes da poredis cenu delova nekih kineskih totalnih krseva sa npr delovima vise klase

Npr ja na moj auto se trudim da stavljam sto bolje delove (i skuplje). Ako su iz originala plocice akebono ja stavim akebono a ne neke kineske i ako su dva puta jeftinije. Isto tako za amortizere i sve ostalo sto sam do sada menjao na autu.

- - - - - - - - - -

nisam taksista , a i da jesam nema nikakve veze sa time sto pisemo.

- - - - - - - - - -

A verovatno se opekao se nekom lesinom od Pasata, pa jos sanja turbinu i plivajuci.

nikada nisam vozio dizela. Ali znam mnoge koji jesu pa su imali crknute i turbine i dizne i motore i pumpe visokog pritiska.

Plivajuci i ne pominjem to je na dizelasu potrosan deo ko na benzincu svecice.

Plin ako se ugradi kod valjanog servisera i kako treba,neces imati problema,da li je to 1.6,2.0,2.5,2.8 itd motor u BMW-u...dalje,ako je motor 1.9 sa 105ks,desava se da okrene lezajeve,ima nekih svojih bubica.Onaj valvetronic sa 143ks izbegavaj u sirokom luku.Potrosnja i cena odrzavanja je na strani benzinca,performanse su daleko bolje kod dizelasa.

za ovo prvo se slazem u potpunosti, ali za ovo poslednje ne. Dizel ima mozda samo bolje performanse ako poredis atmosferskog benzinca sa turbo dizelom iste kubikaze. Ako poredis turbo benzinca iste kubikaze sa turbo dizelom iste kubikaze, benzinac ima mnogo bolje performanse jer se iz iste kubikaze sa turbinom kod benzinca izvlaci mnogo veca snaga nego kod dizela.

Eto ako uzmemo da poredimo BMW serije 3 motore od 2000 kubika, najjaci dizel im je BMW 325d sa 224 konja i njemu treba 6.5 sekundi od 0-100

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=22651

Sa druge strane BMW 330i ima isto 2000 kubika turbo motor i 252 KS i njemu treba 5.9 sekundi od 0-100

Znaci isti auto motor od 2000 kubika , turbo benzin vs turbo dizel i brzi je turbo benzinac za 0.6 sekundi od 0-100

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=22990

da ima neka krsina sa 500.000 predjenih i turbinom i zamajcem pred crkavanjem

Nadji za koje pare moze da se kupi Golf 2008 , kupljen nov u Srbiji sa 140.000 km eto to mi nadji to je uporedivo sa onim Subaruom

Evo ja sam gledao i nasao sam jedan za 5100 fiksno al kaze vlasnik "menjac nekad zeza" znaci menjac crkao

https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/9901919/volkswagen-golf-5-20tdu

Ima ovaj sa 140.000 tvrdi vlasnik da je odlican i bez ulaganja

https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/9861820/volkswagen-golf-5-19-tdi-6-brzina

7300 evra

Znaci za cenu jednog Golfa 5 , kupljenog novog u Srbiji, sa 140.000 km predjenih, ja kupim 2 Subaru Impreze sa istom kilometrazom

duplo skuplji golf , a manje kvalitetno vozilo.... I nema pogon na sve tockove sto je ogroman plus za sneg i blato

Znaš tihi ovo već postaje smiješno. Daleko od toga da je golf najbolje auto na svijetu ali definitivno nije ni najgore. Golf 4 je najskuplji do nekih 3 700 evra. Golf 5 2005 ili 2006 godište se može naći za 4 800 evra. Za 5 000 već imaš ogroman izbor. A koliko imprezi imaš ne samo u Srbiji nego uopšte u Evropi? Evo sad pogledah na mobile.de. U godištu golfa 5 ih ima ravne 144. A golfova5 7 080. To bi valjda trebao nešto da ti govori,

- - - - - - - - - -

Kakav set, kakve ruke? To je Honda, onda se nikad ne kvari.

Pitanje da li uopste i postoji servis za Honde.

Toliko im dobro ide da u BiH čak i nemaju prodaju i servis. :D

- - - - - - - - - -

Npr ja na moj auto se trudim da stavljam sto bolje delove (i skuplje). Ako su iz originala plocice akebono ja stavim akebono a ne neke kineske i ako su dva puta jeftinije. Isto tako za amortizere i sve ostalo sto sam do sada menjao na autu.

[C

Zašto misliš da ljudi koji voze dizelaše ( ne samo njemačke ) ne održavaju svoja auta i ne ugrađuju dobre i originalne dijelove?

Znaš tihi ovo već postaje smiješno. Daleko od toga da je golf najbolje auto na svijetu ali definitivno nije ni najgore. Golf 4 je najskuplji do nekih 3 700 evra. Golf 5 2005 ili 2006 godište se može naći za 4 800 evra. Za 5 000 već imaš ogroman izbor. A koliko imprezi imaš ne samo u Srbiji nego uopšte u Evropi? Evo sad pogledah na mobile.de. U godištu golfa 5 ih ima ravne 144. A golfova5 7 080. To bi valjda trebao nešto da ti govori,

- - - - - - - - - -

Toliko im dobro ide da u BiH čak i nemaju prodaju i servis. :D

- - - - - - - - - -

Zašto misliš da ljudi koji voze dizelaše ( ne samo njemačke ) ne održavaju svoja auta i ne ugrađuju dobre i originalne dijelove?

zato sto ja gledam to svaki dan jer mi surak drzi servis za iste

sve krpe

Niko ne stavlja novo kad se pokvari dizna, turbina, pumpa, svi krpe

Znaci nemaju pare da odrzavaju ta auta i iz tog razloga to su za mene sve teski krsevi

za mene je dobar auto, na koji se , kad se nesto pokvari - stavi nov zamenski deo

Ne mora da bude iz originala al eto nek bude novo kako god.

E vidis vecina koji voze dizele to ne rade. Kupuju delove na otpadima, krpe, budze itd....

To je cinjenica

I na kraju te golfove sto ti gledas za 4000-5000e to su sve 99% krsevi u koji ces , svaki morati da ulozis makar 500-1000e u roku od godinu dana nakon kupovine - ja to znam ja to gledam. To su auta koja su presla 2-3 puta vise od onoga sto im pise na kilometar satu , i zato se prodaju za te pare. A auto koji ima sto posto nisku kilometrazu ispod 150.000 on ide za najmanje 50% vise novca. Najmanje. Al vi svi mislite da ste pametni , pa da cete da zajebete prodavce , i da moze da se nadje auto bez ulaganja VW Golf za 3500-4000 evra. Ne moze.

I tu se slazem sa duletom. E vidis meni je to jasno , ja ne gajim iluzije , da mogu da nadjem dobrog Golfa za 4000e , vec da dam za isti 7000-8000 mi je previse , zato lepo kupim nekog japanca, amerikanca, koreanca za duplo manje pare i sto je najjace u daleko boljem stanju sa daleko manje kilometara.

A tvoja logika je da radis kako radi vecina - da kupujes ono sto kupuje vecina itd. Ok super za tebe sto imas takvu logiku, meni je i drago sto vecina razmislja kao ti , inace ja ne bi mogao da kupim npr KIA Rio 2007 sa pravih 140.000 km za npr 2600 evra morao bi da dam duplo vise para zahvaljujuci vama sto letite na golfove sa 300-400.000 km pravih , a 150-200.000 km napisanih.

Poslednja izmena:
Tihi tvoj šurak nije jedini automehaničar u Srbiji. Niti samo njegove mušterije voze dizele. I ne to što si naveo činjenica. Eto moj drug vozi golf3. Svašta je sređivao. I dijelove ne kupuje ni polovne ni na otpadu.

ja jos nisam cuo ili sreo za coveka koji vozi dizelasa starijeg od 5 godina da je prilikom crkavanja kupio nove dizne, novu turbinu, novi DPF filter, novu pumpu visokog pritiska. Mislim da takav u Srbiji mozda negde postoji ali ja nisam cuo za njega

U SVAKOM slucaju 99% ljudi koji voze dizelase tako ne odrzavaju svoja vozila nego krpe , kupuju polovno sa otpada i slicno.

Ti kao totalni nepoznavalac automobila i nisu cuo za rec repracija.
Svi ti delovi imaju setove za reparaciju i uspesno se remontuju.
Pisao sam o liku sto je remontovao turbinu na 160k km i sad ima 430k a turbina mu je u istom stanju kao kad je remontovao ali covek menja ulje na 8000 km sto je preduslov za njenu dugotrajnost.
Takodje kod vas dole sipaju ko zna kakvo gorivo sto svesno sto nesvesno i naravno da ce da im odu dizne.
Uostalom ne hvalis se sa kvalitetom šplina poslednjih meseci gde majstori plinasi imaju pune ruke posla i non stop menjaju dizne jer se stvori neka skrama i crkavaju dizne samo tako.
I to ne samo one jeftine negoi one skupe gde jedna kosta 80€ pa tox4 i bolje da su dodali jos malo pa ugradili nov jeftini plinski uredjaj i bar bi imali garanciju.
Idi pogledaj na oglase Hyundai IX20 2013 na metan koji jos uvejk stoji na oglasima a za koji mesec ce mu biti godina dana.
Toliko o tome sta ti hvalis.:)

Tihi kao po obicaju nastavlja da zabavlja citaoce foruma nebulozama. Prvo pise cene delova iz ovl.servisa pa onda kaze kako on koristi zamenske, ali "skuplje" delove, a onda predje na pricu o tome kako svi krpe. Klasicna demagogija.

Normalno da krpe kad su plate u tvom kraju 20k. Prosetaj do Beograda koji toliko volis, svrati do nekog ozbiljnog servisa pa pitaj ko sta krpi.
I mani se vise prica o tvom suraku, seoskom dundjeru, koji verovatno ni dizalicu nema.

Poslednja izmena:
za ovo prvo se slazem u potpunosti, ali za ovo poslednje ne. Dizel ima mozda samo bolje performanse ako poredis atmosferskog benzinca sa turbo dizelom iste kubikaze. Ako poredis turbo benzinca iste kubikaze sa turbo dizelom iste kubikaze, benzinac ima mnogo bolje performanse jer se iz iste kubikaze sa turbinom kod benzinca izvlaci mnogo veca snaga nego kod dizela.

Eto ako uzmemo da poredimo BMW serije 3 motore od 2000 kubika, najjaci dizel im je BMW 325d sa 224 konja i njemu treba 6.5 sekundi od 0-100

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=22651

Sa druge strane BMW 330i ima isto 2000 kubika turbo motor i 252 KS i njemu treba 5.9 sekundi od 0-100

Znaci isti auto motor od 2000 kubika , turbo benzin vs turbo dizel i brzi je turbo benzinac za 0.6 sekundi od 0-100

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=22990
Cek malo, stalno apostrofiras kako su benzinci jeftiniji za odzavanje jer nemaju turbo i plivajuci. Ok, jesu, ali sad trpas varijantu turbo benzinaca koji sve to imaju, i onda buduci vlasnik polovnjaka treba da ratuje sa turbom, plivajucim i jos i plinskim uredjajem koji takodje nije nepokvarljiva roba. Znaci jos teze i komplikovanije nego kod dizela.

Cek malo, stalno apostrofiras kako su benzinci jeftiniji za odzavanje jer nemaju turbo i plivajuci. Ok, jesu, ali sad trpas varijantu turbo benzinaca koji sve to imaju, i onda buduci vlasnik polovnjaka treba da ratuje sa turbom, plivajucim i jos i plinskim uredjajem koji takodje nije nepokvarljiva roba. Znaci jos teze i komplikovanije nego kod dizela.

kod benzinaca ne crkavaju turbine... Barem ne u tolikoj meri ko kao kod turbo dizelasa. Pitao sam surakada li je ikada imao prilike da vidi neki benzinac sa crknutom turbinom rekao je da nije. Sad da li je toi zbog manjeg pritiska, garezi ili cega , ne znam , ali ja nisam cuo da neko vozi turbo benzinca i da mu je crkla turbina. Mozda ti jesi ja nisam.

kod benzinaca ne crkavaju turbine... Barem ne u tolikoj meri ko kao kod turbo dizelasa. Pitao sam surakada li je ikada imao prilike da vidi neki benzinac sa crknutom turbinom rekao je da nije. Sad da li je toi zbog manjeg pritiska, garezi ili cega , ne znam , ali ja nisam cuo da neko vozi turbo benzinca i da mu je crkla turbina. Mozda ti jesi ja nisam.

Dali ti znaš na koliko stupnjeva se zagrijava turbina na benzincu a na koliko na dizelu? Neznaš, zato ne piši pizdarije!
Turbo benzinac i tvoj šura? Pa vas dva to još niste vidili.....

Inače turbine za benzince se ne proizvode jer ne krepavaju, jadan ti i tvoja glava, pa koliko si prklja o krepavanju turbina na TSI motorin??

Šta si ono stavio na FB profil?

A sta si napisao i preneo na ovom linku:

https://forum.krstarica.com/showthread.php?p=24681408

Pa ti si bas pokrenuo temu o crkavanjima turbo benzinaca!

I tu si napisao da je klasican atmosferac sa plinom zakon, pogledaj drugu poruku na temi.

Poslednja izmena:
650_1200_6.jpg

vozi ti tvoju cadjavu trovacnicu i uzivaj z:D

jer argumenata nemas

Funny-VW-Meme-2.png

maxresdefault.jpg

coalroad-602428732511858614.jpg

ffa0135e997c323cc473a59e04bbb11d.jpg

Poslednja izmena:
A sta si napisao i preneo na ovom linku:

https://forum.krstarica.com/showthread.php?p=24681408

Pa ti si bas pokrenuo temu o crkavanjima turbo benzinaca!

I tu si napisao da je klasican atmosferac sa plinom zakon, pogledaj drugu poruku na temi.

Ne razumes ti elementarnu mehaniku. Turbina je sasvim drugi deo, i za nju nisam nasao da crkava na turbo benzincima cak i na poslovicno nekvalitetnim nemackim VW/Audi vozilima.

ti TSI motori su crkavali zbog loseg kvaliteta lanaca. VW je prosto gledao sto vise da ustedi i izabrao dobavljaca lanaca za TSI motore koji nije imao odgovarajuci kvalitet - zato su u tim prvim serijama motori imali havarije do kojih je dolazilo usled pucanja ili istezanja lanca . Ali to je valjda nakon par generacija sredjeno. Zadnjih par godina nemaju vise tih problema barem nisam video.

- - - - - - - - - -

A koju ja to trovacnicu vozim?

prethodni odgovor nije bio upucen tebi vec imotskom on vozi te VW trovacnice

A VW dizel vozila su dokazano, i potpisano , najveci zagadjivaci prirode i trovaci ljudi . Ubice

Jer samo u Britaniji godisnje 50.000 ljudi umre od posledica udisanja otrova koji emituju turbo dizelasi u atmosferu

zato ljudi po internetu deru VW od zajebancije

11910397_1651639978448127_516911750_n.jpg

- - - - - - - - - -

izmedju ova dva benzinac je bolja kupovina mada po meni sve dok ne pise "kupljen nov u srbiji" ili ga ne kupujes od vlasnika kojem verujes i kojeg poznajes a da ga je uvezao direktno iz inostranstva - to je macka u dzaku.

Jer samo u Britaniji godisnje 50.000 ljudi umre od posledica udisanja otrova koji emituju turbo dizelasi u atmosferu

Lazes ponovo.
U UK godisnje umre 40 hiljada ljudi od posledica zagadjivanja zraka.
Samo novina koja je u klasi Informera prenela je istrazivanje drugacije, a ti ponovo postas istu glupost i dodajes 10 hiljada ljudi.
Uzgred, te statistike svakako idu macku o rep, zagadjeno je sve, a najvise hrana i pice.

Poslednja izmena:
Ne razumes ti elementarnu mehaniku. Turbina je sasvim drugi deo, i za nju nisam nasao da crkava na turbo benzincima cak i na poslovicno nekvalitetnim nemackim VW/Audi vozilima.

ti TSI motori su crkavali zbog loseg kvaliteta lanaca. VW je prosto gledao sto vise da ustedi i izabrao dobavljaca lanaca za TSI motore koji nije imao odgovarajuci kvalitet - zato su u tim prvim serijama motori imali havarije do kojih je dolazilo usled pucanja ili istezanja lanca . Ali to je valjda nakon par generacija sredjeno. Zadnjih par godina nemaju vise tih problema barem nisam video.

- - - - - - - - - -

prethodni odgovor nije bio upucen tebi vec imotskom on vozi te VW trovacnice

A VW dizel vozila su dokazano, i potpisano , najveci zagadjivaci prirode i trovaci ljudi . Ubice

zato ljudi po internetu deru VW od zajebancije

11910397_1651639978448127_516911750_n.jpg

- - - - - - - - - -

izmedju ova dva benzinac je bolja kupovina mada po meni sve dok ne pise "kupljen nov u srbiji" ili ga ne kupujes od vlasnika kojem verujes i kojeg poznajes a da ga je uvezao direktno iz inostranstva - to je macka u dzaku.

Al trosi ovaj benzinac dosta?
Dizelas cujem da je prilicno stedljiv, ~4l na otvorenom (ovo mi je drug rekao za E90 165KS).

Je l ovo moguce:

Ovoliko nisku potrosnju ni na Puntu 1.3 nikad nisam video

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back