Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
logicno 2008 je bila ekonomska kriza

ja sam 2011 kupio Accorda za 9500e 3.5 god star a taj isti auto se prodaje za 5500-6000e sto je smesan pad cene za 6 godina

Pricam o 2014.

A kad vec pominjes 2008, tad je bio nevidjen pad cena, ja sam Stila kupio 2007. za 8000e, posle godinu dana je vredeo 5000.

Secam se te 2007, odemo na plac on sve rezervisano, kaze prodavac, kad mi stigne sleper, jos dok su kola na prikolici ljudi ih kupuju.

Pricam o 2014.

A kad vec pominjes 2008, tad je bio nevidjen pad cena, ja sam Stila kupio 2007. za 8000e, posle godinu dana je vredeo 5000.

Secam se te 2007, odemo na plac on sve rezervisano, kaze prodavac, kad mi stigne sleper, jos dok su kola na prikolici ljudi ih kupuju.

upravo tako. Kreditni balon se raspukao

To samo pokazuje da ljudi uzimanjem kredita rade u korist svoje stete

Sve kad se kupuje za kes kosta 2-3 puta manje nego kad se kupuje na kredit.

Isto sto se desilo sa autima se desilo i sa nekretninama

Zavisi u kom gradu jer u NS kad nadjes krstenu garsonjeru koja je uknjizena kvadrat ide od 1000 do 1300€.
Te 2008 najvisa cena za garsonjeru je bila 1500-1600€ ali se treba prisetiti vremena kad je pocela izgradnja pa se moglo uzeti unapred pa su cene isle oko 650€.
Danas u izgradnji kvadrat kosta 1300€ i ne uzimaju vise pare unapred nego das kaparu pa kad bude gotovo onda isplatis ostatak.
Pricam o garsonjerama kao najtrazenijim nekretninama dok su veci stanovi povoljniji.
Tako su neka kola dosta pala a neka drze cenu a to sve zavisi od brenda i potraznje.
Secam se da sam ujaku prodao Lybru 2004 pre nekih 10 godina za 9500€ a danas on moze za nju da dobije nekih 2500.
Stilo je u to vreme isao oko 7-8k a danas moze da se bira izmedju 1800 i 2500.
Laguna stara dve godine je 2009 godine bila 8500 a danas je uzimas za 3500.

Tesko je i odrediti koja je zapravo cena,sad svaka susa kaci besplatni oglas sa cenom kolko mu treba

Dve trecine oglasa su "zaludni" likovi koji lupe neku cenu po sistemu APP i kao "cekaju " kupca
Primer bolidi koji za Golf cetvoke 2002 traze 3500 i vise evra

Primetio sam neke pacijente koji vec 4-5 meseca vrte isti oglas

E sad tu je problem sto se i oni koji stvarno hoce da prodaju automobil se orjentisu prema ovim zaebantima

Tesko je i odrediti koja je zapravo cena,sad svaka susa kaci besplatni oglas sa cenom kolko mu treba

Dve trecine oglasa su "zaludni" likovi koji lupe neku cenu po sistemu APP i kao "cekaju " kupca
Primer bolidi koji za Golf cetvoke 2002 traze 3500 i vise evra

Primetio sam neke pacijente koji vec 4-5 meseca vrte isti oglas

E sad tu je problem sto se i oni koji stvarno hoce da prodaju automobil se orjentisu prema ovim zaebantima

to samo kod prodavaca nemackih vozila - racunaju naici ce neka budala i dace mi te tolike pare

Kod prodavaca manje popularnih brendova nema takvih budala

Npr Subaru Impreza 2008 godiste se moze kupiti samo za 3500-3600e . To je auto koji ima AWD pogon identican Audijevom kvatru , a kosta 3 puta manje para za isto godiste/kilometrazu.

Moj drug je prosle godine dao za 2003 godiste Golfa 4 karavana 1.9 dizela preko 4000 evra

A mogao je uzeti 5 godina mladjeg i neuporedivo boljeg japanca sa duplo manje kilometara

https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/9827146/subaru-impreza-15-4wd

Ima i reduktor

d1f5353012c2-800x600.jpg

Poslednja izmena:
Još kad bi nam objasnio kako da iskeširamo recimo 15 000 evra za nov auto?

stedi dok ne skupis ili ako ne mozes da skupis kupi polovan. A cim se smanjuje traznja za autima , tj mali broj kupuje , automatski padaju cene

Seti se samo koliko su skuplji bili novi automobili pre 10 godina u odnosu na danas.

- - - - - - - - - -

nije 4x4 vec Subaru Symmetrical AWD

stedi dok ne skupis ili ako ne mozes da skupis kupi polovan. A cim se smanjuje traznja za autima , tj mali broj kupuje , automatski padaju cene

Seti se samo koliko su skuplji bili novi automobili pre 10 godina u odnosu na danas.

- - - - - - - - - -

nije 4x4 vec Subaru Symmetrical AWD

Nebitno kako se zove, bitno da mora da se vadi ceo motor napolje.

Ne vidim da je cijena novih auta opala. Naročito ne dramatično. Srbija je malo i nebitno tržište. I ti kao da ne živiš u Srbiji.

Ma ovaj Jerry Ropero je sad krenuo sa Subaruom jer Epica je out a ne prica da ti za Subaru treba podebeo novcanik da ga vozis.
Sve neke leve marke vadi iz budzaka a to su sve automobili koje vidis kad postavis klupicu ispred zgrade i sednes onako sa gustom da posmatras kola a js to zalivas i sa pivom jednom u par dana ili i vise.
Al zato je on taksirao pa zna da nam kaze sta valja. :D
A to sto cetvorka kosta kosta zato sto kosta i preko i nije to samo kod nas tako.
Uostalom imate internet pa pogledajte i sami.

Taj Subaru 1.5 benzinac ide kao trotinet a trosi kao kamion. Dizajn enterijera mu je nista lepsi nego u Loganu ili Puntu.
Nije ta cena bez razloga tolika, niko nista ne poklanja danas.

to je zato sto vecina razmislja kao ti - lose i pogresno

Potrosnja ovog benzinca Subaru Impreze je 7.5 litara prosek na 100 km

Sa ugradjenim plinom to je kao da ti auto trosi 3.25 litara dizela na 100 km

To je odlicna potrosnja obzirom da auto ima pogon na sve tockove

A prosecna svaki dizelas iz te klase trosi odprilike duplo vise tj oko 6 litara

Engine Capacity: 1498cc
Noise level: 70db
Insure this car »
Urban fuel consumption: 29.4mpg
Extra-urban fuel consumption: 44.8mpg
Combined fuel consumption: 37.7mpg
Fuel type: Petrol

37.7 MPG je 7.5 litara tacno

Cena je tolika jer je prosecan Srbin neinformisan i plasi se da kupi bilo sta sto nije nemacko, italijansko ili francusko vozilo

I dobro je sto je tako da ti ja kazem :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back