Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mecka je dobra ali ima zadnju vucu pa ne znam kako bi se zena snasla sa tim pogonom na snegu i ledu.
Motor bez obzira na te kilometre moze da predje jos bar 2x toliko tako da ako je dobar ne treba gledati kilometre koliko sacuvanost i ispravnost automobila.
Volvo ima perfektan motor koji moze da predje koliko hoces. Njegova limarija je i najbolja a sam izgled je malo cudan u odnosu na ostale pa mozda i zastareo ali je sigurno da je taj auto extra kvalitetan a sto se tice bezbednosti sva tri su bezbedna a za Volvo je nekad vazilo da je najbezbedniji dok su ga u medjuvremenu sustigli ostali.
C5 je najnekvalitetniji sa enterijerom i sedista se na maloj kilometrazi znaju deformisati na sedalnom delu,kederi vrata znaju da ispucaju,hidraulika (ukoliko je model sa njom) zna da posustane i ima tu jos mana ali je sigurno da ima jako dobar motor.
Sto se tice zastarelosti i tehnologije veruj da je sto novija u stvari sve losija jer imaju DPF-ove i katalizatore koji znaju da se lakse zacepe pa se moraju menjati jer znaju da naprave problem.
Sve u svemu do tebe je sta ti se najvise svidja a i zeni.

Skoda je niza srednja klasa mercedes volvo citroen visa srednja klasa,meni zbog posla pase auto koje je udobnije jer u sedmici znam preci vise od 2000 kilometara,auta vozim u servise redovno ali sve je uskoci i iskoci sto znaci nisam ono zzaljubljen u auto da gladim svaki tren perem svaka dva sata i da se sepurim

sa skodom nisam zadovoljan iskreno,sto se tice robusnosti zaista je ok,ali gluposti tipa pukla sajla od podizaca,pukla plastika za podesavanja nagiba sjedista,tipa odjednom ne radi grijac zadnjeg stakla znaci nista specijalno al zna da nervira do glupih sitnica

inace auto vozamo 2 do 3 god i mjenjamo tako svako i drzimo cijenu a ne 10 godina i onda iskesiramo jako puno.

ima novijih skoda ali precjenjene,skoda 2009 redizajn 8000eu pa bolje mi je bilo kakav mercedes za 7000 eur redizajn em visa klasa em 2 godine samo razlika,koliko god da je presao prece jos jednom skodine kilometre,

s druge strane sto se tice sigurnosti trajnosti strasno imam povjerenja u volva,ima sve od grijanja sjedista do klikera i garanciju i provjeren prodavac ostalo su sverceri

citroen je lijep

interesuju me vasa iskustva sa pomenutim vozilima

brate zna se sta je mecka i da ga gospodin covek vozi,sa 300 000 uz odrzavanje se tek zagrejo

samo da nije dizel. Ako je dizel nayebo si ko zuti

Ujakov drugar kupio Mercedes E klasu 2003 godiste dizela, nije proslo ni mesec dana , sprcao je u nju 1000 evra

Moj dobar prijatelj sad treba da dodje kod mene vozio do skora Mercedes S klase, dao ga u zamenu za neku robu koji nije mogao duze da proda plus nesto kesa. Secam se da mi je pricao da mu je trebalo 4000-5000e da ulozi u auto da ga dovede u odlicno stanje mislim da mi je pricao da su samo amortizeri za tu S klasu 2007 godiste auto, nekih 2000e

Za Hondu Accord original kayaba amortizeri 150e komplet

gledao sam BMW u tu cifru mogu da uklopim 525 ili 530 2006 to godiste al mi nije nesto ne svidja mi se

e60 najsvežije i najbolje izgleda od svih njih + nisam čuo da je problematičan (nek me neko ispravi ako grešim), ne znam što ti se ne sviđa... druga stvar, kupi što noviji auto. znači ne petljaj se sa krntijama od pola miliona km, pogotovo u toj klasi. uzmi nešto manje i novije, po mogućstvu japansko

Poslednja izmena:
e60 je samo jednu godinu mladji od e klase, tako da nije nista sveziji. Sto se tice dizajna, jeste bolji. Citao sam na nekom forumu da su neki motori kod njega problematicni, sad ne mogu tacno da se setim, neki dizel je u pitanju. Osim toga, ima 4 zvezdice na NCAP testu, Mercedes 5. Meni licno, Mercedes je bolji auto.

Gledao i ja pre neki dan cene za Golf 2. Za te pare uzmes 10 godina mladjeg Punta sa klimom, koji nije truo i koji je daleko bezbedniji.

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/9105487/volkswagen-golf-2

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/9127454/volkswagen-golf-2

Poslednja izmena:
Setite se da sam napisao da je na moje oci na autopijaci u NS trgovac izvadio coveku 1100€ za Golf 2 1,6D 91`.
I to se lomilo tu vise njih ko ce pre da da pare a sto je najgore sad ce jos vise da trazi.
Ali to je Golf. :hahaha:
I Tihi jesu Kayabe 150€ ali i na Yugu su 50€.
Nisi samo prijavio kako se vozis u Mercedesu a kako u Hondi.
Mala i beznacajna razlika jel da ako bi se ti pitao?:hahaha:

e60 je samo jednu godinu mladji od e klase, tako da nije nista sveziji. Sto se tice dizajna, jeste bolji. Citao sam na nekom forumu da su neki motori kod njega problematicni, sad ne mogu tacno da se setim, neki dizel je u pitanju. Osim toga, ima 4 zvezdice na NCAP testu, Mercedes 5. Meni licno, Mercedes je bolji auto.

Gledao i ja pre neki dan cene za Golf 2. Za te pare uzmes 10 godina mladjeg Punta sa klimom, koji nije truo i koji je daleko bezbedniji.

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/9105487/volkswagen-golf-2

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/9127454/volkswagen-golf-2

o dizajnu i jesam pričao, w211 danas deluje kao auto iz devedesetih dok e60 iz daljine bolje izgleda nego f10

Ne moze da se poredi ni sa E klasom ali ako nisi primetio Tihiju je to sve isto.
Covek je operisan od ukusa i pojma nema o tome sta znaci premium.
A on trpa Accord i gde treba i gde ne treba i poredi ga sa Mercedesima i Audijima.
Smesno.

budale nek bacaju pare na precenjene brendove i vozila - to je sve sto imam da kazem na ovu temu

a pametni ce da kupuju ono sto je kvalitetno a jeftino :)

To su u ovom trenutku koreanska vozila po meni. Ne japanci, japanci su sada isto skupi, i ako imaju neuporedivo bolji kvalitet od svapskih krsina, najbolji odnos cena-kvalitet su trenutno Hyundai/KIA vozila.

Ko ceni svoj novac i razume se , a treba mu auto, ne kao produzetak malog polnog organa, vec kao vozilo za siguran i udoban prevoz od tacke A do tacke B - zna o cemu pricam.

Blizi se sajam automobila Tihi pa onda ces imati zestoko priliku da sednes u te tvoje plastikanere sa neobicnim mirisom u kabini i premium pa onda pricaj ove gluposti.
Daleko od toga da koreanac nece prevesti osobu od tacke A do tacke B ali zasad to nije kao u premium brendovima a ako ih i sustignu nekad cena ce biti skoro pa slicna jer to se polako pokazuje na japancima kako i sam priznajes.
Cim su malo odskocili od plastike elastike eto cena koje su skoro pa slicne nemackoj konkurenciji.
Konkretno ti pricas o malim automobilima dok veliki koreanci itekako kostaju poprilicno.Ne jos kao nemci ali kao sto rekoh cekaj da ig iole sustignu po kbvalitetu pa ces da vidis koliko ce onda da kostaju.
Ja npr. jos uvek ne mogu da nadjem neki dzip koji u toj klasi moze da parira RAV-u4 mada ih ima poprilicno i od nemaca ali to je vec stvar ukusa .
Isto tako neko ne moze da nadje bolji od BMW X3 i opet je stvar ukusa i nekom lezi ovo a nekom ono ali pravi poznavalac automobila nikad nece pljuvati po automobilima nego ce ceniti sve pozitivno kod svakog proizvodjaca.
Ti Tihi to uveliko ne cinis i samo dakzujes koliko ne znas da cenis dobre stvari.
A kakav si lik dokazujes kupovinom svega sto je jeftino.
Svet je stvren da se trguje i prodaje i jednostavno ako hoces da budes zadovoljan kompletno svojim stilom i nacinom zivota onda ponekad nesto moras i da platis.
Eto sto ja nisam uzeo korejski skuter nego japanski a koji sam platio bar duplo vise od koreanca?
Isto tako ce neko uzeti nemacki auto i platice ga vise od tog koreanca jer hoce da ima nesto sto je provereno i sto vozi cela Evropa.
San svakog motorasa trenutno je da vozi ne japanca nego nemca marke BMW i to u bilo kojoj kategoriji bio to skuter,enduro ili R motor ali je skup i ne mogu da ga priuste ali onaj ko moze je glavni baja u drustvu.
Nije zivotna filozofija da sve placas jeftino nego je zivotna filozofija da kupis ono sto ti se svidja ukoliko to mozes.
Pa tako ako imam neki visak para koji mi nicemu ne sluzi jer toliko dobro zaradjujem zaso bi sebi priustio plastikanera kad mogu da kupim nesto u cemu cu biti zadovoljniji?
Jeste ono racionalna kupovina ali nije to to jer dovoljno je sesti i ne osecati se ispunjenim.
E zato se mora dati vise para i dobijes to sto te ispuni tj taj osecaj koji kosookim fali a koji su ga izgubili u 90`-tim i samo mali broj njihovih modela jos ima tu draz kao npr Mazda MX5.

a nemacka vozila satro nemaju plastiku :hahaha:

sve je to isto samo se budale loze za znakove na haubi i placaju iste papreno

moja zivotna filozofija je da kupim dobro ali za sto manje novca jer tako vise ostaje novca u mom dzepu za druge potrebe i za moju decu

Nije mi zivotna filizofija da preplacujem stvari

Tvoja zivotna filozofija je jos ekstremnija od moje jer ja imam tri vozila koja vozim odrzavam i registrujem

Tvoja zivotna filozofija je , da ti ne treba svoj auto jer uvek imas povremeno da provozas neki koji uzmes kroz zamenu.

Poslednja izmena:
A kakav si lik dokazujes kupovinom svega sto je jeftino
Nije zivotna filozofija da sve placas jeftino nego je zivotna filozofija da kupis ono sto ti se svidja ukoliko to mozes.
Pa tako ako imam neki visak para koji mi nicemu ne sluzi jer toliko dobro zaradjujem zaso bi sebi priustio plastikanera kad mogu da kupim nesto u cemu cu biti zadovoljniji?
Jeste ono racionalna kupovina ali nije to to jer dovoljno je sesti i ne osecati se ispunjenim.

:ok::ok:

Tihi pročitaj ovo još jednom.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back