Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav ljudi, bio sam do Grčke i vratio se juče.
Potrošnja fina, kad se gazi oko 6,5 a kad se vozi po propisima onda 5.0 - 5.5.
Po Grčkoj gde su ograničenja čas 90 čas 50, potrošnja je po boardu 4.8, a do čepa 4.6L.
Samo bih rekao da bi auto "mogao" da ide 193 po GPS, a na brzinometru bi tada pokazivao 200km/h. I sigurno bi mogao još da ide, verovatno do 200 možda i još, ali to ne možemo znati jer je kod nas ograničenje 120 :)
Nisam vozio neke nemačke automobile da bih rekao da li su stabilniji pri većim brzinama, ali Tipo je malo viši pa mi se čini da je pri velikim brzinama malo teže upravljiv. Ništa strašno, u povratku to nisam ni primetio, ali pri odlasku jesam.
Uglavnom topla preporuka za Tipo ali naravno dizel :)

A da ne pricamo o drzavi u kojoj su proizvedeni ti Civici i koje su upravo zbog toga majstori iz renomiranog novosadskog servisa "Trio" ispljuvali taj Civic.
Ja licno sam stajao tamo dok su oplevili po Civicu.

Civic se sklapa u Hondinoj fabrici u Engleskoj

A ti pljujes svaku Hondu pa i Accorda koji se proizvodi u Japanu.

A sam vozis Hondu motor :hahaha:

Plus ti kum vozi isto Hondu Accorda BENZINCA :lol:

Pozdrav ljudi, bio sam do Grčke i vratio se juče.
Potrošnja fina, kad se gazi oko 6,5 a kad se vozi po propisima onda 5.0 - 5.5.
Po Grčkoj gde su ograničenja čas 90 čas 50, potrošnja je po boardu 4.8, a do čepa 4.6L.
Samo bih rekao da bi auto "mogao" da ide 193 po GPS, a na brzinometru bi tada pokazivao 200km/h. I sigurno bi mogao još da ide, verovatno do 200 možda i još, ali to ne možemo znati jer je kod nas ograničenje 120 :)
Nisam vozio neke nemačke automobile da bih rekao da li su stabilniji pri većim brzinama, ali Tipo je malo viši pa mi se čini da je pri velikim brzinama malo teže upravljiv. Ništa strašno, u povratku to nisam ni primetio, ali pri odlasku jesam.
Uglavnom topla preporuka za Tipo ali naravno dizel :)

fina potrosnja za dizela...

e sad opet ne mogu da se ne osvrnem da Honda Accord sa motorom od 190 KS i to bez turbine na TNG je jeftinija za voznju nego najnoviji dizelas na manjem autu, i to jedan od najboljih dizel agregata koji postoje.

Sto znaci da tehnologija nije nista napredovala

Skoro je bila vest da svi proizvodjaci laziraju potrosnju na svojim vozilima i to najvise VW za Golfa za cak 40%

postavicu je kasnije

On bar ne mora da nosi kanticu sa uljem u gepeku. :hahaha:
I ne placa registraciju 500€ a gepek mu je u punoj velicini jer mu rezervni tocak stoji tamo gde treba da stoji.
A sto se tice potrosnje ako svi laziraju onda lazira i tvoja Honda pa tvoj auto ne trosi 15 nego 17L benzina sto znaci da je to jos vise plina pa stignemo do cifre od 19L tako da pusti ti te price o VW i gledaj ono sto vozis.
Primetili ste svi kako Tihi nikad ne objavi nesto o Hondi nego iskuljucivo o VW i Audi automobilima.
Izgleda da je on fan tih brendova samo nece da nam to prizna.:rotf:

Za vikend sam bio u NS. I onako šetajući gradom u Jevrejskoj primjetim firmu za uvoz automobila. Navodno mogu da obave sve. Od izbora auta do uvoza i registracije i još da daju garanciju na kilometre i porijeklo. E sad koliko je to realno ne znam.

ma to imas gde hoces. svi ovi sto uvoze vozila i imaju placeve rade i te usluzne delatnosti uvoza auta kojeg ti izaberes

Ala ti nemas pojma Tihi.:(
Hoces da opet siris dezinformaciju da kupac na koji god plac udje da ce oni da mu dovezu auto koji je on nasao na internetu u ko zna kojoj vukojebini?
Ili hoces da kazes da ce plac da odradi uvoz automobila koji je vec tu?
Aha ali malo sutra.
Nemaju oni vremena da se bakcu s tim stvarima i to ako nisi znao rade spediteri kao sto je npr. Don sa ovog foruma.
Toliko o tihijevom poznavanju i prosipanju pameti.

Ala ti nemas pojma Tihi.:(
Hoces da opet siris dezinformaciju da kupac na koji god plac udje da ce oni da mu dovezu auto koji je on nasao na internetu u ko zna kojoj vukojebini?
Ili hoces da kazes da ce plac da odradi uvoz automobila koji je vec tu?
Aha ali malo sutra.
Nemaju oni vremena da se bakcu s tim stvarima i to ako nisi znao rade spediteri kao sto je npr. Don sa ovog foruma.
Toliko o tihijevom poznavanju i prosipanju pameti.

don carini vozila ali ih ne dovozi.

postoje ljudi koji usluzno rade dovoz vozila kojeg ti pronadjes

Mom bratu je to odradila firma iz Kragujevca on je nasao Lexus IS 200 u Nemackoj dao link do oglasa oni otisli preuzeli doterali ocarinili on platio i to je to.

don carini vozila ali ih ne dovozi.

postoje ljudi koji usluzno rade dovoz vozila kojeg ti pronadjes

Mom bratu je to odradila firma iz Kragujevca on je nasao Lexus IS 200 u Nemackoj dao link do oglasa oni otisli preuzeli doterali ocarinili on platio i to je to.

Ovo si ti rekao pa ako laze koza ne laze rog.
svi ovi sto uvoze vozila i imaju placeve rade i te usluzne delatnosti uvoza auta kojeg ti izaberes
Kako covek ovo moze da razume osim da SVI to rade a ne da ne rade nego i nece da rade.
Dovoz jednog vozila rade iskljucivo privatna lica ili neka firmica koja ima slepericu ili prikolicu a i to retko jer dovlace uglavnom svoja kola.
A za Dona sam i rekao sta radi ako si ti mislio drugacije.
Stojke vec sam ti tamo rekao o motoru i imas jos dva motora u toj godini a to su 1,4 75ks i 1,6 16V 110ks i generalno su svi dobri motori.
I cak sam i pogresio kad sam rekao da je 1,4 isao u cabrio 306 jer to se odnosilo na 1,6 8V motor.
Ali svakako je 1,4 provereno dobra masina.
Nije trkac ali za normalnu voznju je ok a ako ces da gledas na potrosnju onda uzmi 1,4HDI pa ces da se vozis za smesne pare jer taj malo trosi i nije zahtevan jer nema plivajuci zamajac,nema DPF,nema problematicne dizne i ide sporo ali pouzdano i sa smesnom potrosnjom.

Danas sam video ekstra van vozilo nema ga kod nas sa ruskim tablama

I odusevio sam se. To je klasa auta koji cu ja sledeci morati da kupim jer planiram jos dece tj cetvoro petoro pa samim tim samo ovakva vozila ce za mene dolaziti u obzir :D

Ima 8 sedista 3.5L atmosferac motor od 280 KS unutra automatika koza full oprema

Ovako izgleda

toyota-alphard1.jpg

ovako unutrasnjost mada ja nisam mogao da vidim zadnja sedista jer je pozadi zatamnjen maksimalno

Toyota-Alphard-2015-Cabin.jpg

Isto sam video u Hyundai H-1 . I on mi se mnogo svideo, isto full oprema koza klima automatik, jedino sto mi se nije svidelo je sto nude samo dizel verziju

Ovako izgleda njegov enterijer stim sto je ovaj sto sam ja video imao crnu boju spolja i crna sedista

H1-interior_03.jpg

A ovako spolja

hyundai-h1-elegance-4.jpg

Poslednja izmena:
Danas sam video ekstra van vozilo nema ga kod nas sa ruskim tablama

I odusevio sam se. To je klasa auta koji cu ja sledeci morati da kupim jer planiram jos dece tj cetvoro petoro pa samim tim samo ovakva vozila ce za mene dolaziti u obzir :D

Ima 8 sedista 3.5L atmosferac motor od 280 KS unutra automatika koza full oprema

Ovako izgleda

toyota-alphard1.jpg

ovako unutrasnjost mada ja nisam mogao da vidim zadnja sedista jer je pozadi zatamnjen maksimalno

Toyota-Alphard-2015-Cabin.jpg

Isto sam video u Hyundai H-1 . I on mi se mnogo svideo, isto full oprema koza klima automatik, jedino sto mi se nije svidelo je sto nude samo dizel verziju

Ovako izgleda njegov enterijer stim sto je ovaj sto sam ja video imao crnu boju spolja i crna sedista

H1-interior_03.jpg

A ovako spolja

hyundai-h1-elegance-4.jpg

prosjecna potrosnja ovog automobila je 13mpg ili oko 20l. u praksi...

Eto kakvi su ti koreanci.
Ovi sto sede u sredini treba da slome vrat jer fabrika nije stavila naslon za glavu!!!
I onda nemac ne valja? :per:
Ili je ovo mozda verzija sa 6 sedista?:mrgreen:

nemacki konkurent u ovoj klasi VW T-1 Caravelle kosta duplo vise novca

A nema cak ni kozni enterijer i unutra vas deluje jeftino

Ovaj Hyundai H1 u full oprem ise prodaje za 27.000 evra

- - - - - - - - - -

prosjecna potrosnja ovog automobila je 13mpg ili oko 20l. u praksi...

Ovde kazu da Toyota Alphard trosi 12 l prosek. Verujem da je prava potrosnja tu oko 15-16

Ali auto je ogroman

Ko omanji autobus

Plus motor 280 KS

Pa zato i mora da trosi.

Inace auto ubrzava od 0-100 za vrlo respektabilnih 8.3 sekundi za ovu klasu vozila tesko da moze bolje

fenomenalan auto za velike porodice i ceo je perverzija unutra

Narocito mi se svidja otvaranje zadnjih vrata preko daljinskog

pogledajte samo sedista pozadi. Maksimalni luksuz

Poslednja izmena:
nemacki konkurent u ovoj klasi VW T-1 Caravelle kosta duplo vise novca

A nema cak ni kozni enterijer i unutra vas deluje jeftino

Ovaj Hyundai H1 u full oprem ise prodaje za 27.000 evra
Naravno nisam ni mislio da je tebi vazniji zivot tih putnika nego cena auta.
A ovamo prosipas fazone kako kod nemaca sve moras da doplatis e pa sad vidim da ono najosnovnije moras da doplatis kod kosookih a ovamo se razbacuju sa kozom dok putnici umiru prilikom sudara jer im vrat puca zbog nedostatka naslona za glavu.
Toliko o tebi i o ovoj rugobi od auta koja lici na sporet.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back