Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije istina da se i ostalo raspadne a to je politika starih majstora da kad se skida menjac da se sve promeni.
Tako danas razmisljaju ljudi iz zaostalih krajeva gde ih majstori deru sa skidanjem menjaca a to se danas radi za smesne pare tj od 30 pa do 60€.
Ajde sad ti nama reci zasto bih menjao korpu ili lamelu ako su u odlicnom stanju i ako kvacilo odvaja kako treba a pritom je mekano?
Gukni golube.
Ne kazem da to nije najbolje da ne razmisljas ali taj set kvacila ne kosta toliko kako ti to predstavljas i konkretno pre neki dan su u jednom servisu rekli kad sam ja rekao da zamajac kosta 29k dinara da ceo set kosta 36k dinara sto znaci da je to smesno vise a ne onako kako ti predstavljas. Ne kazem ja da nem ni tih skupljih setova ali to su obicno za pojedine francuze i japance setovi.

Nije istina da se i ostalo raspadne a to je politika starih majstora da kad se skida menjac da se sve promeni.
Tako danas razmisljaju ljudi iz zaostalih krajeva gde ih majstori deru sa skidanjem menjaca a to se danas radi za smesne pare tj od 30 pa do 60€.
Ajde sad ti nama reci zasto bih menjao korpu ili lamelu ako su u odlicnom stanju i ako kvacilo odvaja kako treba a pritom je mekano?
Gukni golube.
Ne kazem da to nije najbolje da ne razmisljas ali taj set kvacila ne kosta toliko kako ti to predstavljas i konkretno pre neki dan su u jednom servisu rekli kad sam ja rekao da zamajac kosta 29k dinara da ceo set kosta 36k dinara sto znaci da je to smesno vise a ne onako kako ti predstavljas. Ne kazem ja da nem ni tih skupljih setova ali to su obicno za pojedine francuze i japance setovi.

Zato sto ce ta korpa i lamela da crknu posle 5-10.000 km max, ako vec nisu crkli kad si skinuo zamajac, i sto ces opet morati da placas majstora da skida menjac i menja delove .

Zato se u 90% slucajeva uvek sve prodaje u okviru seta za kvacilo koji cine zamajac, druk lager, korpa i lamela.

Da moze da se zameni samo zamajac pa predje sa starom korpom i lamelom jos 50.000 km svi bi tako terali i fabrike ne bi prodavale setove kvacila

Ja znam da ja kad sam menjao set kvacila na benzincu autu, da je stara korpa bila pri kraju a da je lamela bila gotova .

Ali ti kao svaki prodavac automobila, gledas da prodjes sto jeftinije tj da zamenis samo ono sto bas moras, a ostalo neka stoji pa to nek menja kupac vozila kojeg prodajes.

Sa ekonomske tacke gledista, to je razumljivo jer je tebi u interesu da zaradis sto je vise moguce , ali pravi domacin , tj neko ko auta zaista vozi a ne preprodaje to nece da uradi nikad.

- - - - - - - - - -

Ako je crkao zamajac, nabavis zamajac, ili se prvo skine menjac, pogleda u kakvom je stanju set kvacila, pa ako treba menja se sve, ako ne, samo zamajac. Ako je set kvacila los, bilo ceo ili neki njegov deo, menja se sve, druk lager, korpa, lamela, zamajac se pregleda, pa ako treba, tj. ako nece jos dugo, onda i on.

pa u vecini slucajeva , je uvek jos nesto ostalo crklo ili je pri kraju zato se prodaje i menja kompletan set kvacila.

Pazi pricu iz Engleske . Obicnom coveku koji vozi Opel Vectru je 4 puta crkao plivajuci zamajac u 4 godine. Prva 2 puta je zamenjen u garantnom roku a druga dva puta je sve morao da plati iz svog dzepa - cena sitnica 2000 evra zamena seta kvacila sa plivajucim + ruke majstora!

Cela prica ovde

http://www.autoexpress.co.uk/car-news/consumer-news/35457/watchdog-flywheel-replacement-farce

Poslednja izmena:
Pazi pricu iz Engleske . Obicnom coveku koji vozi Opel Vectru je 4 puta crkao plivajuci zamajac u 4 godine. Prva 2 puta je zamenjen u garantnom roku a druga dva puta je sve morao da plati iz svog dzepa - cena sitnica 2000 evra zamena seta kvacila sa plivajucim + ruke majstora!

Za razliku od Engleza nas prosecan Srbenda zna sta valja i na sve misli unapred: plivajuci zamajac za 300 evra, set kvacila za 100-150, cipovanje na akciji za 50 evra... ma milina! :hahaha:

Za razliku od Engleza nas prosecan Srbenda zna sta valja i na sve misli unapred: plivajuci zamajac za 300 evra, set kvacila za 100-150, cipovanje na akciji za 50 evra... ma milina! :hahaha:

Proizvodjaci kazu da bi plivajuci zamajac tj set kvacila sa plivajucim trebao da traje najmanje 100.000 km , al ko sto vidis u praksi cesto to nije tako , crkavaju nekad na godisnjem nivou.

Pazi dalje na komentarima sta kaze drugi lik - da se njemu isto to desilo na Ford Focusu TDCI

Splash25 • 3 years ago

It's happened to me with a Focus TDCi. It's a disgrace. Thinking of switching to a petrol car next as I understand it mainly affects diesels.

Evo ga jos jedan kaze da se njemu to desilo na Miniju takodje i ako je auto bio samo 3 godine star i pod garancijom ,ovi iz BMW-a koji je vlasnik Minija su odbili da mu promene deo u garantnom roku jer mu je ostalo samo jos 1-2 nedelje garantnog roka, pa je morao da pukne 2000 funti sto mu dodje oko 2400 evra iz svog dzepa za zamenu seta kvacila sa plivajucim zamajcem

Happened on my 57 Reg Mini, 3 years old at the time. BMW said it was a clutch failure that caused the damaged. 36000 miles, the car had been in for its service / MOT the day before, they had not said anything was wrong with the car. The whole thing failed without notice. Even had a week or 2 left of Warranty, but they said they could not cover the damage. £2k+ later. Terrible.

E sad kod nas ko sto rece Dule , ima sad dosta ovih svercera setova kvacila sa plivajucim i isti moze da se uzme za 400-500 evra sada , sto je dosta jeftinije nego ranije, al opet kad sve saberes izadje 450-550 evra da se to zameni sto nije nimalo jeftino za nas standard obzirom da je prosecna plata u Srbiji 300 evra

Da ne pricamo , ako covek bude baksuz pa mu plivajuci crkava svake godine kao ovim englezima.

Ajde mozgu objasni nam sad za koji auto kosta 450-550€ taj set.
Kad vec znas cenu onda znas i modele pa ajde svi zeljno iscekujemo da vidimo za koji model automobila toliko kosta taj set.
Ja kazem manje a ti i dalje prdis o veoj ceni zato te i pitam ovo.
Daj tvoje cuvene argumente ali ne sa cenam iz Engleske nego sa cenam iz Srbije jer mi ovde zivimo.

Ajde mozgu objasni nam sad za koji auto kosta 450-550€ taj set.
Kad vec znas cenu onda znas i modele pa ajde svi zeljno iscekujemo da vidimo za koji model automobila toliko kosta taj set.
Ja kazem manje a ti i dalje prdis o veoj ceni zato te i pitam ovo.
Daj tvoje cuvene argumente ali ne sa cenam iz Engleske nego sa cenam iz Srbije jer mi ovde zivimo.

http://www.kupujemprodajem.com/Set-...tdi-AJM-17298902-oglas.htm?filter_id=33682106

Evo ti set kvacila sa plivajucim za Golfa 4 i druge aute koji nose 1.9 TDI Motor a takvih je vecina kod nas

49.000 sto mu dodje 410 evra sa ugradnjom oko 460-470 evra znaci kazi skoro 500 evra

Za Audi A4 isti motor 54.000 dinara znaci 450 evra sa ugradnjom preko 500 evra

http://www.kupujemprodajem.com/Audi...zamajac-20793975-oglas.htm?filter_id=33682106

Cene u radnjama su jedno 30% vece od ovih sa kupujem prodajem.

@megafavor
Zato sto ovde kod nas ljudi hoce uvek da prodju sto jeftinije pa se desi da takav deo ne traje ni cetvrtinu od te kilometraze koju si naveo.
Znam zato sto je moj stari takodje takav a to nije bas uvek najbolje resenje...

e al duletu kad kazes da je to 3 klasa kvalitet njega je briga. Jer dule ne vozi auta , on ih samo prodaje zato uvek gleda da stavi sto je moguce jeftiniji deo kad vec mora nesto da menja.

Gledam uvek da kupim ono sto je kvalitetnije ali necu ni da bacam pare jer bas ce mi neko reci hvala sto si ubacio vrh a hoce najnizu cenu.
Takodje bi taj isti lik otisao i kupio veci skart od mene jer to se dosad x puta pokazalo tacnim.
Primer gde sam uzeo jednom kineski silen blok u ruku u prodavnici a koji je kostao smesnih 300 dinara i ja kazem prodavcu dali ima nesto bolje i donese mi za 500 i ja uzmem taj iako bi i onaj od 300 sluzio neko vreme al sasvim dovoljno da trap ne lupka.
Cena Sachs zamajca za 1,6 TDCI,HDI.
http://www.kupujemprodajem.com/Zamajac-Ford-Focus-10539906-oglas.htm?filter_id=34666
Zamajac Valeo za Alfu 147,156.
http://www.kupujemprodajem.com/Plivajuci-zamajac-Alfa-147-156-10460077-oglas.htm?filter_id=34666
Kao sto rekoh ne mora da se menja sve ako je kvacilo dobro.
Ima zaista kola gde set kosta i po 100k dinara a to je naprimer Renault Megan 2.0 Dci gde je nisanov motor.
Za Alfu 159 1,9 M-jet od 120 ks set kvacila sa zamajcem kosta 36k dinara i to mi majstor u jednom servisu rekao.
Skidanje menjaca kosta od 30 do 60€.
kad sve saberes izadje 450-550 evra da se to zameni sto nije nimalo jeftino za nas standard obzirom da je prosecna plata u Srbiji 300 evra
Onda bolje i da ne kupujemo kola jer sa 300€ ne mozemo da ga odrzavamo zar ne?:)
S druge strane da vozimo benzinca to je tek skupo jer vise trose a da ubacimo plin dodje nam isti djavo kao i zamajac s tim sto ce zamajc trajati bar 10 godina dok plin moramo atestirati svakih 5 godina i sto ga moramo i odrzavati tako da je jeftinija opcija zamajac.
S druge strane ko zameni zamajac miran je minimalno 200k km jer nekad je toliko trajao dok se nije saznalo da se ne sme na kolima sa zamajcem davati naglo gas ispod 2000 obrtaja i da se auto pali i gasi sa stisnutim kvacilom sto drasticno produzava vek zamajca.
Sad kad se za ovo vec zna cekamo da vidimo koliko ce trajati zamajac a ja sam ubedjen da mora trajati bar 30-40% vise.

Upravo tako jer kad vozis auto od 10k eura sta ti je dati 300-400€?
Al kad vozis jeftin i star auto naravno da ti nije svejedno.
Bas jutros komentarisem sa poznanikom neke alu felne koje su imale raspon rupa od 5x100 i on se nalozio da ih preproda a ja mu kazem da razmisli koja kola nose takve felne i dodjemo do toga da ih nosi Golf IV,Buba,Seat Ibiza,Fabia ... i da su to nisko budzetni automobili gde se ljudi vise ne otvaraju za takav deo tj. nece vise da daju neke pare jer i sama kola ne vrede mnogo. Tako da kad se presabrao ispalo je da ne treba da ih uzme jer su bile skupe.
Ista prica je sa felnama od Punta gde sam ja pre dve godine prodao alu felne za 200€ a kad pogledas ko bi mi danas dao te pare kad ceo Punto na oglasima se prodaje za oko 1500€.
Isto je i sa zamajcem i ostalim potrosnim materijalom jer cena je slicna i za taj stari auto u odnosu na novi.

Upravo tako jer kad vozis auto od 10k eura sta ti je dati 300-400€?
Al kad vozis jeftin i star auto naravno da ti nije svejedno.
Bas jutros komentarisem sa poznanikom neke alu felne koje su imale raspon rupa od 5x100 i on se nalozio da ih preproda a ja mu kazem da razmisli koja kola nose takve felne i dodjemo do toga da ih nosi Golf IV,Buba,Seat Ibiza,Fabia ... i da su to nisko budzetni automobili gde se ljudi vise ne otvaraju za takav deo tj. nece vise da daju neke pare jer i sama kola ne vrede mnogo. Tako da kad se presabrao ispalo je da ne treba da ih uzme jer su bile skupe.
Ista prica je sa felnama od Punta gde sam ja pre dve godine prodao alu felne za 200€ a kad pogledas ko bi mi danas dao te pare kad ceo Punto na oglasima se prodaje za oko 1500€.
Isto je i sa zamajcem i ostalim potrosnim materijalom jer cena je slicna i za taj stari auto u odnosu na novi.

300-400 evra je cela prosecna plata u Srbiji. Koji god auto da vozis to je veliki udarac na dzep naseg gradjanina

To je kao da Nemac da 2000 evra za opravku. Mada i oni daju toliko za polovnjake, jer njih oderu majstori za ruke a nas na delovima.

:whistling:
2j2vtcp.jpg

nešto ne valja kod te alfe tu pozadi, ali ne znam šta.

gledao sam ovde Osram sijalice. U jednoj radnji blizu mene:

- dve H7 55W obične Osram su 20 eura (za skretanje u krivini)

- dve Osram unlimited nightbreaker H7 su 37 eura.

Sve to staje 57 eura.

Našao radnju u Beču i naručio odatle:

- dve H7 55W obične Osram su 8 eura (za skretanje u krivini)

- dve Osram unlimited nightbreaker H7 su 22 eura.

- poštarina 6 eura

Sve to staje 36 eura, tj. 21 euro manje nego blizu mene.

Još da ih zamenim i da složim ovde utiske.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back