Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni se nudi jedna 147 1,6 TS 2002 sa neverovatnih 30000km ali ko ce to da šplati kad ja vec treba da je platim 500€ vise nego one najjeftinije na oglasu.
Prvo niko nece verovati u kilometrazu a drugo svi ce da pricaju da niko nije lud da auto star 14 godina plati vise od 2000€.
Vec poznata prica.....

Daj neku sliku, i koliko bi okvirno bilo para?

Nit smrdi, nit mirise :D Spolja dizajn onako, nije nesto ni lep, a nije ni ruzan, unutra, katastrofa. Licno, pre bih gledao Alfu 159, sasija ista, motor isti, rekao bih i a je cena odrzavanja slicna, s tim sto su Alfini trapovi nesto skuplji. Taj od 120ks bi trebalo da bude malo bolji od onog od 150 ks, koji nije los, ali je skuplji za odrzavanje u odnosu na taj od 120ks.

Nit smrdi, nit mirise :D Spolja dizajn onako, nije nesto ni lep, a nije ni ruzan, unutra, katastrofa. Licno, pre bih gledao Alfu 159, sasija ista, motor isti, rekao bih i a je cena odrzavanja slicna, s tim sto su Alfini trapovi nesto skuplji. Taj od 120ks bi trebalo da bude malo bolji od onog od 150 ks, koji nije los, ali je skuplji za odrzavanje u odnosu na taj od 120ks.

Vectra mislim da ima vise prostora pozadi i ako oba auta imaju isto medjuosovinsko rastojanje tako mi barem deluje.

Alfa 159 je lepsa.

Zadnja klupa kod Alfe 159

7071f5073a82-800x600.jpg

Zadnja klupa kod Vektre

847a23a13fb7-800x600.jpg

vektra mi deluje dosta komotnija pozadi.

Nije mi jasno oba auta su prakticno istih dimenzija zasto je alfa 159 tako skucena pozadi.

Jbm li ga, zavisi kako su postavljena prednja sedista, a mozda i samo deluje tako. Ja sam visok oko 190, kad u 156 postavim vozacevo sediste kako mi odgovara, pozadi sedim sasvim komotno, ne udaram kolenima u prednje sediste, ne udaram glavom u krov.

288991734209356x236.jpg

Ovde kazu osoba od 2M sedi pozadi:

alfa-romeo-159-18-tbi-2010-thumbnail-504_2.jpg

Sto se tice Vectre, ne znam nista o elektronici, prijatelj ima sluzbenu Astru H, iz 2009. na nekih 220k km se pokvario body kompjuter, i znam da je imao neki problem sa elektricnim servo volanom. Generacijski su isti, pa verujem i da je elektronika slicna.

http://www.najboljiauto.com/kakva-je-opel-vectra-c-1-8/

Ovde kazu da imaju problem sa trapom, ali bih ja to uzeo sa rezervom, posto kod nas, realno, svi automobili imaju problem sa trapovima.

Јел истина да су Алфице скупе за одржавање? Сад причао са зетом преко скајпа из Холандије каже да су скупе, исто ми колеге на послу говоре. Ја не верујем, можда је тако било ранијих година а сад делова и мајстора колико хоћеш. Зет саветује Опела као одлично ауто, а ја запео за Алфу 147... купио бих нешто до 3, 4... хиљада евра.

Искрено не прелазим превише велике удаљености, најчешће ис села у град и обрнуто то је неких 20-ак км, и годишње је мала километража. Значи за мене сасвим довољан ЈТД мотор без неких 16 вентила, 6 брзина?? А бензинци какви су они?

Onda gledaj jtdm 120ks,8v je i ima 6 brzina.Ja bih izbegavao benzince,problem je naci neizakan motor.A vise ces se navozati sa jtd-om.2.0TS i plin nije losa prica,ali tu je opet varijator,8 svecica itd itd.Imas i od 105ks 1.6 TS koji nema varijator,ali benzinci trose svi 10L+,tako da moj glas ide za 8v jtdm,imas njutna i rezervne snage sasvim dovoljno,uz nisku potrosnju.

Дизел или бензинац? Можеш ли да појасниш ово "veliki krug okretanja i direktan volan" шта заправо значи. Ја ћу ове године купити 147..
Krug okretanja ti je minimalni krug koji auto pravi sa potpuno namotanim volanom. Bitan je kod manevrisanja na skučenom prostoru i polukružnom okretanju.

Direktan/indirektan volan(upravljanje) je odnos okretanja volana i zakretanja točkova. Što je volan direktniji to ga je manje potrebno "motati".

Imali smo u firmi par Croma jtdm od 120 ks, a još uvek imamo Bravo sa tim motorom. Crome su išle veoma dobro pogotovo ako se uzme u obzir njihova težina. Bravo sa tim motorom bukvalno leti i nikad ne bi rekao da ima samo 120 konja.

Poslednja izmena:
Davno je proslo vreme turbo rupe koja je izrazena tako da ne pricaj o dizelasima jer si neuk u vezi njih.
Znate Tihi nikad nije imao dizelasa a nama soli pamet o njima.:hahaha:
Internet majstor koji daje savete kao neko ko ima pojma a u stvari nema pojma jer ne mozes da nam soli pamet a da nije vozio takav auto i takav motor.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back