Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo baš čitam da polovna vozila sve više dobijaju na cijeni, a da se najviše traže dizeli, što je i logično zbog sve veće cijene goriva. Benzin je skuplji i dizel manje troši.
https://www.jutarnji.hr/autoklub/ak...um=widget&utm_campaign=pianojutarnji#cxrecs_s

Al dizeli crkavaju. Sad crko liku dizelas na putu ka Nemackoj uzeo ga moj rodjak za male pare popravio motor , i preprodao uz veliku zaradu.

Ne secam se da je nekome na benzincu riknuo motor u sred voznje na novijem auto. Mozda jedino ako ga je ostavio bez ulja.

Inace dizelima je odzvonilo

Ove godine u EU samo 18% registrovanih vozila su na dizel pogon.

Preko 50% elektricni i hibridi. Sve logicno u Nemackoj se ako kupis elektricni auto dobija subvencija 9000 evra a na hibrida 6700 evra

Ko je lud pored toga da kupi dizela

Pusti njuškalo ovde se uvoze krševi svaki 20ti auto je od vlasnika. Pogledaj malo bolje. U hr je prosek vozila 12 godina čini mi se u srbiji 112 god :lol:
A ne znam za stanje kod vas u Srbiji. Ja ti kažem kako je na Njuškalu. Isto tako auti sa srpskim registracijama koje ja vidim ovdje, nisu ništa lošiji od naših auta.

Al dizeli crkavaju. Sad crko liku dizelas na putu ka Nemackoj uzeo ga moj rodjak za male pare popravio motor , i preprodao uz veliku zaradu.

Ne secam se da je nekome na benzincu riknuo motor u sred voznje na novijem auto. Mozda jedino ako ga je ostavio bez ulja.

Inace dizelima je odzvonilo

Ove godine u EU samo 18% registrovanih vozila su na dizel pogon.

Preko 50% elektricni i hibridi. Sve logicno u Nemackoj se ako kupis elektricni auto dobija subvencija 9000 evra a na hibrida 6700 evra

Ko je lud pored toga da kupi dizela
Pa ne znam, vjerojatno ima garanciju to vozilo.
Imaju poticaji i kod nas za električna vozila:
"Nabavka vozila se sufinancira s do 40% po vozilu, a maksimalni iznos poticaja ovisi o kategoriji. Za električna vozila L1-L7 kategorije osigurano je do 20.000,00 kuna, za plug-in hibride do 40.000,00 kuna, dok će se za kupnju vozila s električnim pogonom ili čak na vodik moći dobiti do 70.000,00 kuna. Sredstva su dostupna i za vozila N1 kategorije i to plug-in hibridna vozila (do 40.000,00 kuna) te ona s električnim pogonom ili pogonom na SPP, UPP ili vodik, za koja se može dobiti do 70.000,00 kuna. S maksimalno 400.000 kuna sufinanciraju se i vozila kategorije N2, N3, M2, M3 s električnim, „plug-in“ hibridnim pogonom, pogonom na SPP, UPP ili vodik."
https://www.fzoeu.hr/hr/sufinanciranje-nabave-energetski-ucinkovitijih-vozila/7713

A i pričali smo već o tome da kod nas električna vozila nemaju infrastrukturu, premali domet, nema dijelova... Plus cijena struje koja će biti sve veća... Teško će to proći.

Poslednja izmena:
Samoreklamiranje nekog uvoznika evo ja gledam stalno oglase svaki peti auto dizel! NEMA!
Jeste a m smo neandertalci koji ne znamo da koristimo internet i da vidimo da na PA ima 34216 dizelasa naspram 18010 benzinaca sa sve onima na plin i metan.
E sad daj ti nama link ka tim oglasima gde ti gledas inace opet lazes kao po starom dobrom obicaju.
Aaaaa pa gledas u Americi....:rotf:

Evo prvi oglas koji sam otvorio -brmzinac! 🤗

Screenshot_2022-01-10-11-31-33-959_com.infostud.android.pa.jpg

Poslednja izmena:
Evo baš čitam da polovna vozila sve više dobijaju na cijeni, a da se najviše traže dizeli, što je i logično zbog sve veće cijene goriva. Benzin je skuplji i dizel manje troši.
https://www.jutarnji.hr/autoklub/ak...um=widget&utm_campaign=pianojutarnji#cxrecs_s
Jeste ,jeste Nemci su ludi sto se oslobadjaju tih dizel krseva .
To samo na brdovitom Balkanu golf 2 dizel najbolji auto na svetu ,5 generalke za 30 godina …po sistemu u Vranje nema laganje ,100 kila svinjce 200 kila mast :cepanje:

Jeste ,jeste Nemci su ludi sto se oslobadjaju tih dizel krseva .
To samo na brdovitom Balkanu golf 2 dizel najbolji auto na svetu ,5 generalke za 30 godina …po sistemu u Vranje nema laganje ,100 kila svinjce 200 kila mast :cepanje:
Naslov u tekstu kaže da su dizelaši najtraženiji u Njemačkoj, a to znači da ih sve više ljudi želi kupiti.

Naslov u tekstu kaže da su dizelaši najtraženiji u Njemačkoj, a to znači da ih sve više ljudi želi kupiti.
Znaci i Svabe prolupali od dizelskih isparenja .

Izmišljotine što se babi snilo to joj se i zbilo. Realnost je da su nemci pismeni i znaju šta kupuju i zašta a ne ko u srbiji da gledaš šta ima komšija pa i ti digneš nogu da se potkuješ.
Ja znam da u Nemackoj se dizelasi mnogo manje voze od benzinaca ,a sada sta se desava trenutno …

Znaci i Svabe prolupali od dizelskih isparenja .

Ja znam da u Nemackoj se dizelasi mnogo manje voze od benzinaca ,a sada sta se desava trenutno …
Znaju oni što rade, bez brige. Dizel troši oko 2 litre manje, a dizel je i tamo jeftiniji za 10-tak centi po litri.
I ovdje se moram složiti s Mariom, sigurno ne kupuju aute koji imaju preko 200 tisuća km, nego neke novije i sa garancijom.
Dijelova za nove aute nema, a ni kod njih nije infrastruktura potpuno razvijena za električne automobile. Tako da je noviji dizel najbolja i najlogičnija odluka.

Voze oni koji dnevno prelaze 100+ km a takvih nema puno ima ih sve manje ljudi optimizuju svoj život. Znam dosta ljudi koji putuju po 2 sata do posla i nazad ali toga ima sve manje. Ili promeniš posao ili se preseliš.

Te mazohiste viđam samo u srbiji.
Pa ti non stop drobis kako benzinac manje trosi a onda opravdavas dizelase ako se voze vise.
Nesto se tu ne uklapa u tvoju pricu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back