Pusti njuškalo ovde se uvoze krševi svaki 20ti auto je od vlasnika. Pogledaj malo bolje. U hr je prosek vozila 12 godina čini mi se u srbiji 112 god
A ne znam za stanje kod vas u Srbiji. Ja ti kažem kako je na Njuškalu. Isto tako auti sa srpskim registracijama koje ja vidim ovdje, nisu ništa lošiji od naših auta.
Al dizeli crkavaju. Sad crko liku dizelas na putu ka Nemackoj uzeo ga moj rodjak za male pare popravio motor , i preprodao uz veliku zaradu.
Ne secam se da je nekome na benzincu riknuo motor u sred voznje na novijem auto. Mozda jedino ako ga je ostavio bez ulja.
Inace dizelima je odzvonilo
Ove godine u EU samo 18% registrovanih vozila su na dizel pogon.
Preko 50% elektricni i hibridi. Sve logicno u Nemackoj se ako kupis elektricni auto dobija subvencija 9000 evra a na hibrida 6700 evra
Ko je lud pored toga da kupi dizela
Pa ne znam, vjerojatno ima garanciju to vozilo.
Imaju poticaji i kod nas za električna vozila:
"Nabavka vozila se sufinancira s
do 40% po vozilu, a maksimalni iznos poticaja ovisi o kategoriji. Za električna vozila L1-L7 kategorije osigurano je do 20.000,00 kuna, za plug-in hibride do 40.000,00 kuna, dok će se za kupnju vozila s električnim pogonom ili čak na vodik moći dobiti do 70.000,00 kuna. Sredstva su dostupna i za vozila N1 kategorije i to plug-in hibridna vozila (do 40.000,00 kuna) te ona s električnim pogonom ili pogonom na SPP, UPP ili vodik, za koja se može dobiti do 70.000,00 kuna. S maksimalno 400.000 kuna sufinanciraju se i vozila kategorije N2, N3, M2, M3 s električnim, „plug-in“ hibridnim pogonom, pogonom na SPP, UPP ili vodik."
https://www.fzoeu.hr/hr/sufinanciranje-nabave-energetski-ucinkovitijih-vozila/7713
A i pričali smo već o tome da kod nas električna vozila nemaju infrastrukturu, premali domet, nema dijelova... Plus cijena struje koja će biti sve veća... Teško će to proći.