Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavisi koliko korozije je u pitanju .. Ne verujem da je iz Nemačke nesto puno na podu prugovima ili šljoljama one imaju zastiru . Verovarbo misliš na ramena ,most amortizere i sl ... Mozes uzeti ciicnu cetku skinuti sa površine namazati Rust stop pa baciti zastitu . Ali ne vidim razlog sto sto bi to radio jer to zahteva dosta vremena Postavi slike da vidimo o cemu se radi da ti možemo vise reci :)
bolje da uradi kad je vec video

prvo skine grubo mehanicki , pa opere , pa antiros , pa moze neka osnovna, 3u1 , pa neka zastita

jeste malo posla ali godinama da ne razmislja

Aj ti kao nikada nisi vido koliko su te mazde trule ko bulja :lol:
Nebi trebalo biti iz Nemačke.. Uvozi sam auta iz Nemačke i tu nije bilo bas problema sa korozijom.. Kod mene jeste na Mazdama

bolje da uradi kad je vec video

prvo skine grubo mehanicki , pa opere , pa antiros , pa moze neka osnovna, 3u1 , pa neka zastita

jeste malo posla ali godinama da ne razmislja
Nema nista od toga korozija radi ispod i izbit ce za 6meseci ako prvo ne da neki premaz koji je jede kao ovo npr pa tek onda ide zastita to onda moze da traje par godina .. A to nije jeftino
Screenshot_20211225-225130_Chrome.jpg

Poslednja izmena:
a
Nebi trebalo biti iz Nemačke.. Uvozi sam auta iz Nemačke i tu nije bilo bas problema sa korozijom.. Kod mene jeste na Mazdama

Nema nista od toga korozija radi ispod i izbit ce za 6meseci ako prvo ne da neki premaz koji je jede kao ovo npr pa tek onda ide zastita to onda moze da traje par godina .. A to nije jeftino
Pogledajte prilog 1073437
antirost unisti lepo koroziju

https://bolago-m.rs/antirost-1-l-irkom

pa onda https://bolago-m.rs/3-u-1-direktno-na-rdju-irkom

koji je i antikorozivna boja

Poštovani,
Da li postoje kod vas u Srbiji specijalizovani servisi za uklanjanje korozije sa automobila sa donje strane karoserije.
Majka je kupila mazdu 3 2009 2.0dizel
Auto je uvezeno iz njemačke i prešlo je 190k sto je i provjereno i auto je u tom smislu "mehanički" besprekorno. Šasija spolja nema nikakvih tragova, auto nije udareno. Međutim kad se radio veliki i mali servis auto je pokazalo da je korzija bas uhvatila sa donje strane auta (zbog soli). Da li se ovo moze sanirati i isplati li se to raditi.
Naravno ako moze preporuka nekog provjerenog servisa za ove stvari.
Novac nije problem
Mazda ima velikih problema sa korozijom ,cak i 6 nije imuna na to.
A za majstora ,zavisi odakle si kod mene ima dobrih majstora.

Imam golf V golf V cross i polo cross 2007 sva tri auta, ni jedan nije truo toliko koliko ova Mazda. Sa tim da sam ovo troje uvezao proje neku godinu iz njemačke i pola iz svajslcarske. Nemam mogucnost da je slikam odozdo, ali je bas trula da me majstor zvao i rekao da je to bas bas dobro istrulila. Vidio sam je i ja. Ovo mi je auto iskocilo da bih je imao za firmu uz ova dva cross a. Mislim da cu je vratit čovjeku ako to nemam gdje sredit ili ako sređivanje bude vece od 500€.
Mazda je sto se tice motora i unutrašnjosti picikato sicevi etisoni sve kao novo, instrumetalka i kompletna unutrašnjost netaknuta korozije nigdje osim to sto sam naveo

Imam golf V golf V cross i polo cross 2007 sva tri auta, ni jedan nije truo toliko koliko ova Mazda. Sa tim da sam ovo troje uvezao proje neku godinu iz njemačke i pola iz svajslcarske. Nemam mogucnost da je slikam odozdo, ali je bas trula da me majstor zvao i rekao da je to bas bas dobro istrulila. Vidio sam je i ja. Ovo mi je auto iskocilo da bih je imao za firmu uz ova dva cross a. Mislim da cu je vratit čovjeku ako to nemam gdje sredit ili ako sređivanje bude vece od 500€.
Mazda je sto se tice motora i unutrašnjosti picikato sicevi etisoni sve kao novo, instrumetalka i kompletna unutrašnjost netaknuta korozije nigdje osim to sto sam naveo
Spolja gladac a iznutra jadac ,e to je Mazda .

Ne isplati se taj auto vredi 2000 evra plafon. Ne može samo da se peskira tu mora komplet trapovi da se skinu da se ogoli školjka odozdo pa tek onda! Moj savet ti je ako nema rupa da komplet odozdo dobro opereš i naprskaš tanak film masti koji bi obnavljao sa vremenom. Nekada su to bili "servisi za pranje i podmazivanje"

Mast sprečava prodor kiseonika koji je metalu potreban za truljenje.

Mazda stavlja trapove od forda, motore ford i pežo pa to nebi kupio ni da mi poklone.
Pa?
Ford ima mozda najbolje trapove od svih jer evo za sve ove godine jos nisam naleteo na Ford da moram da mu radim trap.
Sta fali motorima?
Ako se odrzavaju odlicni su.
@licmius
Jos uvek ne cusmo sta je trulo odozdo?
Karter,auspuh,amortizeri,poluosovine ili se radi o limariji?

Imas slike kad nesto tvrdis?
Mislim na Mazdu a ne na ova dva videa koja kacis godinama i ne znas ni za jedan drugi video.
Mazda stvarno ima problema sa korozijom i to relativno noviji auti,dosta sam citao utiske i probleme drugih ljudi sa razlicitih stranih foruma.

Sta da unisti rdju ,ako je auto zivi trulez ,raspad?

Auto sam vratio
Zao mi je sto nisam slikao i napravio video.
Trapovi su bili netaknuti, međutim truljenje je bilo na samoj šasiji. Rđa je takođe zahvatila karter i donji dio blok motora. Od limarija je pocelo da truli kompletan donji dio mazde, Djelovi oko auspuha (koji ima zaštitni lim ka šasiji) ispod toga lima kompletno uhvatila rđa. Toliko je trulilo da su one grede ispod autobila navete cijelom svojom dužinom.
Unutrašnjost auta nema nikakvih pojava, ispod etisona novo sve.
Ovo je nastalo zbog toga sto je neko makao zaštitu plastičnu ispod motora pa je pocela so da nagriza i tako prenosila na ostatak šasije jer je truljenje upravo u toj zoni najvise.
Posto mi poznanik radi u Mazda servis i on je vidio, i rekao da ne moze da vjeruje da ti modeli od 2007 imaju riješenu pojavu truljenja i da je ova pojava na ovom vozilu od spoljnjeg faktora.
Poveo me da im vidim lager auta na servisu koji je imao dva auta iz uvoza i cetiri auta iz cg mojeg godišta i mog motora auta ne taknuta posebno ova dva iz uvoza koji su dovezeni iz švajcarske i svedske.
Sto se tice mazde kao mazde to su dobra auta i vrlo pouzdani motori, konkretno moj je iz mazde, dok motor 1,6 je ford-pezo grupacije zavisno od godišta.
Sto se tice snage motora i upravljivosti auta u bolje do sad (iz tog segmenta) nisam sjedao. Mozda moze u takmac sa golfom VI ali jedino GTD modelom, ostalo je miljama ispred posebno sto se tice opreme u samom automobilu. Dakle moja je bila full oprema osim (famozne kože)

Sto se forda tice
Oprema auta unutra kao da ga je pravio Digestan, posto imam u svom posjedu tri vw auta za firmu vrlo hvaljena itd, o jadu sam se zabavio sa troškovima na održavanju za period od 160-250k te turbina, te menjač, te cilindri kocioni na sva tri, pa dizne, pa kompresori klima, pa Elektronika posebno na pola i golfa, pa kroviste itd, da ne spominjem kompjutere, releje pih
Dok bukvalno drug iz ulice ima sličnu firmu mojoj samo "drugi sektor gradnje" ima dva forda fieste i focusa sa približno istom km i godistima 2007-2009 samo mijenja ulje i filtere i stalno me proziva, da mi je dzaba mašinski fakultet i master u bg pored njegovog građevinskog i moje "odanosti" made in germany
Mada sam obzirom vise naklonjen japancima ova tri "službena" sam uzeo upravo iz ovih prica to japan to nije za duge km konstantnu voznju itd a mogao sam tad za iste ili cak manje pare uzet tojote na lanac ili Korejanca tada vrlo pouzdane ceed ili hjundaije. Ovdje ih tada taksisti vozili pa su bili gdje se god okrenes ceed ili i30 pa se opredijelih za vw.
Kad budem obnavljao vozni park za tri god def cu uzet tojote ako to ne onda ove opele od 2015 pa na gore, jer sam za vw def raskrstio.
A upravo sam u fazi puta za francusku da kupim mazdu 6 2019 2.2 sky aktiv 180konja sa full opremom za 18.000€ kod tetka (koji je popustio zbog tetke) jer ce da se sele za cg da uživaju u penzijama a covjek uzeo novog Renoa espacea.
Jednom vidio manastir Ostrog (pored naseg sela) i odmah kupio plac sa kućom i vinogradom :)
Nego ga je korona omela inace bi vec postao crnogorac sa pasošem pa bi mi ga dao za 25000€ :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back