Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A da nisu oni imali duplo vise km od onih na satu pa su im kao lanci tad otisli?
Covek koji vozi Espace-ove koje sam pomenuo opet trazi da kupi isti i on nije imao problem sa lancem.
Naravno da nije vecit ali ajmo realno kad je neko promenio lanac na opelovom 2.0DTI ili fordovom 2.0TDCI motoru?
To nisu lanci kao na BMW-u ili Mercedesu ili VW-enu i daleko su dugotrajniji.

Moj post na ovoj strani je izgleda bio prorocki i tacan? :)
Nije los auto ali s obzirom na godine gledaj u kakvom je stanju sasija i motor.
Limarija mu je odlicna a benzinski motori takodje dok bih dizelasa iz tih godina gledao da zaobidjem mada su to dizelasi starije generacije koji nemaju skupih popravki kao ovi noviji pa bih neki mozda i progutao.
Sve zavisi kakav je auto.

botr ti stalno nesto vidis i cujes sto je kontra od prakse.
Eto danas sam se video sa onim likom sto vozi Espace sa 2.0Dci motorom i rekao sam mu da sam ga spominjao i on se nasmejao i kaze da je uzeo treci Espace 2.0Dci sa 173ks 2014 i da ti motori mogu da predju milion km bez vecih problema. Znaci ovo je lik koji je dosad presao vise od 1200000 km sa tim motorom i opet ga vozi tako da verujem vise njemu nego pricicama koje nemaju osnovu.
Naravno da moze da bude truo jer ima vise od 20 godina ali Reno generalno ima jako dobru limariju i taj primerak takodje moze da je dosao iz Nemacke gde se zestoko soli ili da je bio lupan pa je ostecen sloj cinka koji stiti lim.

Sta da vam radim :)

Za lanac je informacija iz ovl. servisa. Imali su Lagunu 3 koja je kupljena nova kod njih, odrzavana kod njih, i kojoj se pokidao lanac na toj km, a i jos nekoliko automobila kojima su menjali lanac.

Spomenuti sloj cinka se vremenom trosi. Na to koliko ce da se trosi uticaj ima mnogo faktora. Da je sloj cinka vecan, proizvodjaci bi davali dozivotnu garanciju na pojavu korozije.

PA dobro ako je i samo taj lanac u pitanju jel onda taj motor los?
Recimo da se menja na 300k km i odes i zamenis ga a motor prede i radi kako treba.
Svakako sam ja u medjuvremenu jos pre neki dan prodao onog Scenica sa tim motorom a sinoc mi je drugar slao slike sa Zlatibora gde je na zimovanju sa onim Qashqai-jem koji takodje nosi taj motor i svi su zadovoljni i kako ide i kako se ponasa. Jedina odlika tog motora koja nije bas u odnosu na ostale ista je sto u njega ide 7L ulja a to finansijski nije bas povoljno s obzirom da u njega ide 5-30| jer ima DPF.
ETo moj MEgan 2001 je star 16 a jos malo 17 godina i nema tackicu rdje nigde. Skidao sam mu i tapacirung vrata jer jedan podizac stakla nije radio jer je sajla pukla i tad sam video da je unutra da ne kazem "kao nov" sto se limarije tice tako da ne znam koliko im to treba da im taj cink bude istrosen kako ti to kazes.

Pa nisam ni rekao da je motor los, vec da je mnogo bolji nego 1.9 dci, nego da treba da se obrati paznja na lanac, da nije nemoguce da strada.

ELF ulje, za Reno sa DPF motorima, nije skupo, 5l je 3800 dinaraa, +2x870 din = 5.540 dinara.

Ni moj Megane nema tackicu korozije, a iz Nemacke je, niti ima bilo kakvu zastitu na podu i kosevima, sve je u fabrickoj boji.

ALi on gleda model star skoro 22 godine, i naravno da treba da obrati paznju na koroziju.

Naveden primer kod Stila 6 mikrona je debeo sloj cinka, dok je na nosecim delovima karoserije 20 mikrona. Preko njega ide boja koja ga dodatno stiti. Tabela prikazuje gubitak sloja cinka, koji nije zasticen bojom, itd. zavisno od sredine, odnosno, zagadjenja vazduha. Kada se golim okom pogleda, boja deluje savrseno, ali nije tako, jer postoje pore koje propustaju vazduh, vlagu, itd. Zato je korisno da se auto voskira, a jos bolje koristi sealant, jer osim sto stiti lak, stiti i lim od korozije.

Iz dole dva navedena teksta, moze da se vidi da je cink psoebno osetljiv na kiselinu, znaci zagadjenje u industrijskim gradovima znacajno skracuje vek cink premaza i da se vek auta cinkovanjem produzava za oko 10 godina.

cink.jpg

Cink2.JPG

https://www.asminternational.org/do...mple.pdf/ebc7b4bc-7035-4ec5-b3ab-8eedd24d4722

https://nzic.org.nz/ChemProcesses/polymers/10F.pdf

Evo danas ponude gde je bilo jedno 15 automobila i svi u jako lepom stanju a cene takve da ih ima mnogo na oglasima koja su jeftinija za par stotki a ovo su nabavne cene.
Ali zato Grande Punto 1,3 M-jet 2007 sa originalnih 76000km pa Zafira 2007 sa metanom i 146000km pa Ford Ka 2003 sa 82000km...
Ocigledno je ovom uvozniku prekipelo da dovozi krseve a rekao je da na krsu ima vecu zaradu medjutim narod je postao nesnosan i po njima kola iz 2001 ne smeju da imaju tackicu na sebi iako kostaju ispod 2000€.
E pa sad ce kola biti prava al da vidimo kako ce da reaguju na nesto vece cene.:)
Ja vec znam kakva ce rakcija da bude jer vec imam tako dobrih primeraka sa normalnim kilometrazama i samim tim nesto malo vecim cenama a odziv je nikakav jer tamo negde ima jeftinije a vise se ni ne pita koliko ima km u toj deregliji jer su i moja kola po njima sa laznim kilometrima i sve je to isto.
Nemaju pojma koliko grese a sve zato sto ih mrzi da potraze dobar auto i gledaju samo ono sto im je u njihovom gradu.

Naravno da kilometraza nije najvazniji faktor ali u ovom slucaju su kola zaista i estetski u top stanju i kako bih ja to rekao -birana a uvoznik je meni poslao i slike i komentar da zna da uzimam lepa kola i da me je prvog startovao ali je matematika takva da je prakticno nema a usled trenda da je kupovina povoljnog auta najbolja kupovina pa kupio bilo sta al samo da je jeftino.
Jbt ja prodajem jedno vozilo za 2600 a lik zove i nudi mi 2000!!!!
Pa sta on misli da ja imam koliko para zaradu na tim jeftinim kolima kad mi spusta vise od 20% od startne cene?
Isto kao sto na Meganu spustim sa 1750 na 1600 ali to je maalllooooo pa nece niko ni da dodje a auto da ga trazis godinu dana u kakvom je stanju i jos niko nije dosao da ga vidi. Verovatno cu da ga teram na pijacu ako bude lepo vreme i tamo ce da se proda jer dovoljno je samo da se vidi i bice prodat.
Koliko sam dosad mogao da primetim ti amerikanci imaju bas slabu limariju.
Dodge koji sam imao letos je imao plikove na rubovima zadnjih blatobrana i na rubovima vrata a sad mi se ponudio opet takav isti i prvo sam itao za koroziju i kad je stigao isao sam da ga pogledam i ovaj je pokazao na istim mestima te povrsinske plikove koji su bili i manji ali su bili prisutni.Razlog zasto ga nisam uzeo nije bilo to nego staklo gepek vrata koje nije bilo moguce da se kupi u Srbiji a koje je bilo razbijeno u transportu. Na oglasima preko je kostalo 220€ pa jos dostava plus ugradnja tako da bi to izaslo oko 270€ sto mi je bas mnogo bilo pa sam odustao.

Naravno da je km bitna stavka. Na 700k km, sedista su u u stanju raspada, znacajno omeksala, svi moguci delovi su u stanju zamora, tako da auto sa 700k km nije dobra kupovina. Sa 200-250k km je ok

Stari americki automobili su izradjeni od debelog lima. Totalno zardjao, ispeskira se, skine se 50kg rdje, a nigde jedna rupica. Evropski i japanski bi sa takvim tretmanom mogli da se koriste za sejanje brasna.

@Tihi, nabavi Fertan rostumwandler, mnogo dobra stvar, a sadrzi i cink. Jedino se treba drzati upustva i nema zime (rdje), bar 10 godina. Sredstvo je fantasticno.

malo cu preterati ali zbog poente

1 . vozac 60 kg , ide na posao i svakodnevno predje 400km , ide samo do posla i nazad, savesno menja svaki delic i sve u ovlascenom servisu u nemackoj, presao 600 hilj

2 . vozac 120 kg , pali auto na 2 sata , predje 6 km u cugu , menja ulje kad mu se upali lampica kod komsijinog malog u bosni , presao 200 hilj

mogao bih na slepo da garantujem da je auto 1 u boljem stanju

Evo danas ponude gde je bilo jedno 15 automobila i svi u jako lepom stanju a cene takve da ih ima mnogo na oglasima koja su jeftinija za par stotki a ovo su nabavne cene.
Ali zato Grande Punto 1,3 M-jet 2007 sa originalnih 76000km pa Zafira 2007 sa metanom i 146000km pa Ford Ka 2003 sa 82000km...
Ocigledno je ovom uvozniku prekipelo da dovozi krseve a rekao je da na krsu ima vecu zaradu medjutim narod je postao nesnosan i po njima kola iz 2001 ne smeju da imaju tackicu na sebi iako kostaju ispod 2000€.
E pa sad ce kola biti prava al da vidimo kako ce da reaguju na nesto vece cene.:)
Ja vec znam kakva ce rakcija da bude jer vec imam tako dobrih primeraka sa normalnim kilometrazama i samim tim nesto malo vecim cenama a odziv je nikakav jer tamo negde ima jeftinije a vise se ni ne pita koliko ima km u toj deregliji jer su i moja kola po njima sa laznim kilometrima i sve je to isto.
Nemaju pojma koliko grese a sve zato sto ih mrzi da potraze dobar auto i gledaju samo ono sto im je u njihovom gradu.

Ovo mi je poznato, cale bi nesto dzabe a da je kao iz fabrike.

I dalje trazim neki krs za sebe.
Burazer gledao Megan kupe, fali mu mnogo vise nego sto je vlasnik priznao.

ko marica komšo u kriv ******

- - - - - - - - - -

što, šta oćeš od fijata ?

- - - - - - - - - -

mada bi ja uvek pre lanču i alfu nego fiat
fiat ti je komšo radnička klasa, auto za raju...a alfa i lanča su već nešto drugačije, kako bi reko...spešl

Nisam seo vise od 5 godina za volan i treba mi nesto da se podsetim dok mi uvale sluzbeno.
Ovo ce manje da me kosta kada ga zveknem negde.

Uzeo bih ovo za lupanje, jedino ne znam da li treba da izvadim prednje sediste za voznju :lol:

https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/11350731/fiat-uno-cs

znači ja kad rešim da kupujem kola da se obradim duletu jer kilometraža na njegovim kolima je prava i ništa se ne šminka
pa super, eto da znam samo

Znaci da ne moras ali ako hoces posten auto onda se obratis jer eto ja ti npr uvalim kantu i ti me naravno ispljujes ovde na forumu jel tako?
Sta mislis koliko sam dosad prodao kola po raznoraznim forumima i ajde nadji negde da me je neko ocrnio.
Logika kaze da su onda moja kola ipak korektna i solidna a ti vidis slike kao i svi ostali gde se kola nenasminkana i samo oprana u vecini slucajeva lepo vide.
@snowtrooper
Ako ces lupati taj Uno onda ces lupati i neki skuplji i noviji auto al zato ti je taj Uno krs i u njemu rizikujes svoju glavu pa ako ti je do toga da auto platis manje nego skuter-samo napred.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back