Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti gledas cene od privatnih lica a ova kola su kupljena od firme na licitaciji plus imaju odbitak PDV-a jer ih je firma vozila tako da se tu postize bolja cena.
Inace taj 1,4T se po mom misljenju i nije nesto proslavio.
Doslo je dosad nekoliko primeraka Grande Punto sa tim motorom i sve i jedan su imali problem.
Meni je merilo kvaliteta kad dolaze kola na kamionima i kad dugo gledam neki primerak kako se ponasa sa razlicitim kilometrazama a ujedno je vozen na drugaciji nacin i drugacije je odrzavan pa na paljenu slusam kako radi i kako se ponasa.
Zasad je stiglo nekih 4 auta sa tim 1.4T motorom i samo jedan je palio i radio kako treba.
A kad stigne JTD onda samo jedan od 10 ne radi kako treba sto je meni dokaz kvaliteta tog motora ali tu npr zna da trese na leru tj da ima sitnu vibraciju u kabini na volanu jer su losi nosaci motora a onda kod npr. Stila trese 9 od 10 dok je kod Golf-a suprotno sto znaci da ima daleko kvalitetnije nosace motora.
E tako ja vidim sta i dali valja jer obracam paznju na te stvari.

Sad citam strane forume, logicno engleske, posto engleski znam dobro, od prilike 1/3 ima neki problem sa tim motorom 2/3 nema, motor sam po sebi nije problematican, nego prateci delovi, egr ventil i slicne stvari.

Dule, nisi imao, nisi vozio, a kazes i svega nekoliko primeraka je doslo sa tim motorom, tako da to nije reprezentativan uzorak, posebno ako imao u vidu da se kod nas mahom uvoze najjeftiniji automobili.

Ti gledas cene od privatnih lica a ova kola su kupljena od firme na licitaciji plus imaju odbitak PDV-a jer ih je firma vozila tako da se tu postize bolja cena.
Inace taj 1,4T se po mom misljenju i nije nesto proslavio.
Doslo je dosad nekoliko primeraka Grande Punto sa tim motorom i sve i jedan su imali problem.
Meni je merilo kvaliteta kad dolaze kola na kamionima i kad dugo gledam neki primerak kako se ponasa sa razlicitim kilometrazama a ujedno je vozen na drugaciji nacin i drugacije je odrzavan pa na paljenu slusam kako radi i kako se ponasa.
Zasad je stiglo nekih 4 auta sa tim 1.4T motorom i samo jedan je palio i radio kako treba.
A kad stigne JTD onda samo jedan od 10 ne radi kako treba sto je meni dokaz kvaliteta tog motora ali tu npr zna da trese na leru tj da ima sitnu vibraciju u kabini na volanu jer su losi nosaci motora a onda kod npr. Stila trese 9 od 10 dok je kod Golf-a suprotno sto znaci da ima daleko kvalitetnije nosace motora.
E tako ja vidim sta i dali valja jer obracam paznju na te stvari.

Hvala na pojasnjenju. Vidis nisam imao pojma da punto i alfa imaju iste motore.
Koliko vidim treba da se drzim golfa i da ne gledam puno okolo, mada imam jos fore posto planiram da uzmem nesto pred kraj godine, posto ce mi tad trebati dva auta, a sad se razgleda i trazi najbolja opcija :)

- - - - - - - - - -

fora je u tome sto je taj benzinac nepoderiv uz dobro odrzavanje a dizelasi dolaze svi polucrknuti i zahtevaju ogromno ulaganje

Otuda i tolika razlika u ceni

Dizel nije u razmatranju za bilo koji auto, samo benzinac :)

fora je u tome sto je taj benzinac nepoderiv uz dobro odrzavanje a dizelasi dolaze svi polucrknuti i zahtevaju ogromno ulaganje

Otuda i tolika razlika u ceni

Dali si ti uopste shvatio sta te covek pita?:hahaha:
Od silne pljuvacine vise i ne gledas sta pitaju i ne otvaras link da proveris o cemu se radi!
To Vucicu!:worth:
@botr
Dule, nisi imao, nisi vozio, a kazes i svega nekoliko primeraka je doslo sa tim motorom, tako da to nije reprezentativan uzorak, posebno ako imao u vidu da se kod nas mahom uvoze najjeftiniji automobili.
A ovi sa JTD motorom su svi reprezentativni primerci? :D
PA i 1,5 Dci motor nije problematican nego pumpa i dizne jel tako?
Dizelasi JTD su presli sigurno dosta vise km a pale i rade.
Ne znam kako ne mozete da shvatite poentu price da se ne mora imati auto da bi se nesto znalo o njemu.
Vi koji to ne shvatate bukvalno nemate viziju.
Jbt oa ako dodje 16istih polovnih automobila i na 13 se odlepilo nebo na krovu to znaci da taj auto ima problem sa nebom jel tako?
Isto tako ako dodje 16 polovnih automobila i imaju problem sa motorom 9 od tih 16 to znaci da imaju problematican motor.
Isto tako ako dodje 16 polovnih automobila i od tih 16 samo jedan ima problem sa motorom onda znaci da su ti motori dobri!
Jel treba da vam crtam da bi shvatili?:rtfm:
Problem je sto vi tih 16 nikad ne vidite jer vi ni za zivota necete promeniti tih 16 a ja to vidim na mesecnom nivou.
Ali ,kao sto rekoh ,vi to ne mozete ocigledno da shvatite jer ne mozete da razumete da neko ko se konstantno susrece sa kolima da i obraca paznju na njih.

botr kad od 4 ne valja 3 to je vec sasvim dovoljno da se shvati kako nesto stoji.
DeSisti uzimaj ali ces prvo morati da prodas lancanik a to ce malo teze da ide jer sam nedavno imao jednu pa kad su oplevili kako je skupa i kako ne vredi toliko ja im rekao da imam vremena i na kraju je i prodao za tacno onoliko koliko sam i rekao. A tu sam se naslusao takvih odvala koliko vredi da je to tuzno u sta se pretvaramo.
E tako ces i ti da je tesko prodas i onda ces da odlozis kupovinu jer te i ona sluzi sasvim fino.:per:
Ovaj scenario je veoma realan u poslednje vreme i sve vise ljudi ga primenjuje jer se para sve manje ima a kaze AV da nam ide extra.:cool:

Zanimljivo da mi je pre nekih mesec dana dolazio covek koji je od mene kupio moj prethodni auto.
Bio je zadovoljan njim, pa me pitao da li je Lancia na prodaju.
Ja tada jos uvek nisam bio siguran oko promene auta. U medjuvremenu je on vec uzeo auto.
Sad imam dva kupca.
Jednog kome bi prodao po nekoj ceni koja je u proseku trenutne trzisne.
A drugog, koji mi je drugar, kome bih dao i ispod cene.
U jednom trenutku sam se nesto ubrzao da kupim auto racunajuci da ce me Lybra kostati neke pare, trenutno nepotrebne.
Ali, onda sam shvatio da osim registracije i 2 letnje gume, nemam sta drugo da radim. Mali servis tek u septembru.
Ako to budem platio, onda zaista i necu da zurim oko prodaje.
I tu je Dule prilicno pogodio trenutno stanje.
Do registracije cu je i prodati po nizoj ceni (recimo 1700-1900), posle toga cu staviti 2000 fiksno, pa cu cekati.
Bas me briga.
Moj auto je pristojno odrzavan. I to sam radio zbog sebe, da kad sednem u njega mogu u svakom trenutku da se, sa zenom i decom, odvezem na put do mora i nazad.
A kako vreme bude islo, tako bih mogao da za auto odvojim jos para, pa bi i druge opcije dosle u obzir.
Cak i da cekam jos jednu godinu, Lybra nece pasti ispod 1.500, a to nije neki gubitak (cak i uz ovogodisnje troskove).

I mogu vam reci jos jednu stvar.
Lybra je klasa auto za gomilu toga sto sam gledao.
Zastarela jeste tehnoloski u necemu, ali se oseca utisak kvaliteta u mnogim stvarima, i to kvaliteta boljeg nego sto se danas nudi

Poslednja izmena:
dizel cekaju ga velika ulaganja u najavi otuda takva cena.

Da li si ikada zapitao sebe zasto svi stranci prodaju auta za male pare kad preguraju 150-200.000 km i izadju iz garancije?

Lupetas gluposti po obicaju a i dalje teras svoju neistinitu pricu jer si nedokazan.
Ovaj auto je kupljen na licitaciji i upravo mu je istekao lizing te ga firma prodala i kupila novi.
Taj auto moze da ide jos koliko hoces i dovoljno je da se menja ulje na 10k km i da se izbaci filter iz creva za dotok ulja u turbinu da ona ne bi imala slabije podmazivanje.
Ono sto treba gledati je da se uzima najkvalitetnije moguce ulje poput Motul ulja i onda ne razmisljas ni o prljavstini i talozima u motoru jer ta ulja imaju u sebi deterdzente koji spiraju te naslage i motor je cist.
Ja Tihi pricam o tim kolima i kako dolaze u nasu zemlju vec godinama ali ti nikako ne mozes da se opasuljis da ona ne dolaze sto ima nesto fali.
Dolaze jer nasi trgovci licitiraju i dobijaju povoljno odlicne automobile.
Seti se price o Mondeu mog brata koji ima duplo vise km od ovoga pa mu nista ne fali i brat je od svih silnih ulaganja sa kojima ti plasis ovde ljude na forumu pa samim tim i lazes imao samo promenu ulja i filtera i vozi evo 15k km bez ikakvih problema koji se uopste i ne naziru jer smo pre neki dan imali kontrolni pregled zbog nekog duzeg puta i nema nijednu gresku a auto ima trenutno 330k km.
Znaci mozes slobodno da sednes i da citas taj tvoj strip o Zagoru jer o dizelasima nemas pojma.:D

Da li se ti ikada pitao zašto svi ne samo ovde voze dizele? Ne kažem da se ne kvare ali nije tačno da svi dizrli crknu sa najviše 200 000 km.

3 razloga

- ne razumeju se u problematiku
- zato sto je ponuda takvih vozila najveca polovnih - a najveca je jer ih u evropi sa 150-200.000+ km mozes dobiti na mnogo nizu cenu nego benzinca
- zato sto gledaju da u startu prodju sto jeftinije

Eno kod suraka na dizalici Golf 6 2.0 TDI , kune se vlasnik da je presao 100% samo 150.000 km tako i pise na instrument tabli. Zakovao motor. Opravka ce ga kostati oko 1000 evra a generalno jako mlad auto.

Daaaaaaa.....mi se ne razumemo ali eto nekim slucajem znamo da odemo na oglase preko i da pobijemo tvoje razumevanje.
Benzinac Mondeo.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...=PETROL&maxPowerAsArray=KW&minPowerAsArray=KW
Dizel Mondeo.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/a...dam=0&ms=9000;29&fr=2012&ml=:150000&ft=DIESEL

I skontali smo da kod tebe u kraju niko nista drugo ne vozi sem VW a ti si jedini izrod.:hahaha:
Seti se sta sam rekao..... dizel se mora odrzavati a taj izmisljeni tj virtuelni lik kod tvog suraka za svih tih 150k km nije promenio osovinu uljne pumpe jer Golf je to i ne treba da se odrzava.
Odrzavanje Tihi kod pravih majstora a ne kod tvog suraka koji eto nije znao da mu promeni tu malu osovinu i pumpa je prestala da vrti.
Gledaj Tihi sta je 2.0TDI ali kad se vozi kako treba i odrzava kako treba.
Ja ga licno slikao i spustio sa kamiona i odusevio sam se da je tako sacuvan a kilometri su 100% pravi kao i kod tog tvog virtuelnog.:D

dizel cekaju ga velika ulaganja u najavi otuda takva cena.

Da li si ikada zapitao sebe zasto svi stranci prodaju auta za male pare kad preguraju 150-200.000 km i izadju iz garancije?

Moj cale je 2008 kupio Stilo JTD star 4 godine sa nekih 130.00 km, sad ima oko 250.000. Preko 60% njegove voznje je bilo po gradu (centar Bg), znaci prva-duga ....

JEDINA stvar koja se pokvarila na motoru za tih 120.000 je termostat. Za evo skoro punih 9 godina, ulaganja u motor su bila oko 6000 dinara.

Trenutno stanje je sledece, turbina radi kako treba, zamajac takodje.

3 razloga

- ne razumeju se u problematiku
- zato sto je ponuda takvih vozila najveca polovnih - a najveca je jer ih u evropi sa 150-200.000+ km mozes dobiti na mnogo nizu cenu nego benzinca
- zato sto gledaju da u startu prodju sto jeftinije

Eno kod suraka na dizalici Golf 6 2.0 TDI , kune se vlasnik da je presao 100% samo 150.000 km tako i pise na instrument tabli. Zakovao motor. Opravka ce ga kostati oko 1000 evra a generalno jako mlad auto.

Opet lažeš! Dizeli nisu jeftiniji od benzinjara niti je cijena 1000 eura kad zakuje motor, za totalni kolaps TDI motora treba više od 1000 eura.

Moj prijatelj ima vučnu službu a pošto sam ja na godišnjem iša sam s njime pokupit golf 6 TDI i odvest ga u PORSCHE SPLIT na servis jer mu neće da upali!. Došli smo tamo i stvarno ne valja, kvar je dijagnosticiran. Dizel kojeg je kupova na crnjaka je oštetio common rail pumpu a špena iz pumpe oštetila dizne. Trošak popravka kod njih uključujuću rad bi bio 38000 kuna( jedan euro = 7.65 kn. pa računaj ), auto smo vratili nazad jer toneće radit već će tražit polovne dizne ipumpu. PS.......u rezervarusu našli prljavu naftu!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back