Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakav doktorski odgovor!!!! :worth::worth::worth::worth:
E sad mi nije jasno, jer bi ovaj audi trebao da ima 5 cilindara i 20V, da li on trosi npr. vise od mog bmw-a 520i a motor je sestak? Nije mi toliko bitna potrosnja, ali volim da pitam.
Sto se tice 2.5tdi motora i pretpostavio sam da je to onaj iz C4 audija, mozda neke male modifikacije, ali je to u osnovi taj motor, a ja sam vozio pre neku god. C4 sa 2.4 d motorom-petakom i nije lose, samo je malo trom, sto pretpostavljam da sa 2.5 nije slucaj jer ipak ima i turbinu, a i ranije sam cuo da je to u osnovi bolji motoe od 2.4d.
A voleo bih inace da probam taj audijev 4x4.
Reci mi a sta je to na njemu kad ukljucis to dugme, tj. sta se menja u diferencijalu i u cemu je uopste poenta ukljucivanja toog dugmeta.

poenta je u tome sto ga blokiras sto znaci svaki tocak uvjek dobija isto snage (npr kad nije blokiran a skreces lijevo snaga se prebacuje na desni tocak radi lakseg skretanja .....ali nikad ne treba mnogo okretati volan dok je diferencijal zakljucan jer ces ga sj.ebati )i zbog toga nema da proklizava npr lijevi na klizavo a desni stoji u mjestu nego i on cupa i izvlaci gdje drugi ne mogu

У А4 са 2,0ТДИ се не уграђује quattro :( Само у 3,0 и у оне старије 1,9ТДИ ;)
a015.gif
kako bre nema...
Audi A 4 2.0 TDi Quattro...od 170ks
Sad sam gledao na njihovom sajtu...

http://www.audi.de/de/brand/de/neuwagen/a4/a4_limousine/technische_daten_und.html

Poslednja izmena:
Ako izuzmemo model A2, quattro pogon se moze kombinovati sa bilo kojim motorom. Dakle 2.0TDI postoji u kombinaciji sa quattro pogonom i u modelima A3, A4 i A6.

@Toki-Voki
Ne razumem se u potrosnju kod BMW tako da ne mogu da napravim poredjenje. Ovo za diferencijal je vec objasnjeno od strane ostalih forumasa.

Mala ilustracija: ovo nije fake, sve je stvarno. Sajla je sluzila kao osigurac da se auto ne strmekne kada se popne na vrh.

Zanima sta mi mozete reci kakav je motor od audija 100cc(c3) 2.5tdi, i da li je dobar, sta su mu mane i sl. Koliko se ja razumem i koliko sam upucen, najveca mana mu je pumpa visokog pritiska, i da li je to tacno? I koliko znam taj motor je isao u avant model, a nisam cuo da je isao u sedan, da li je i ovo tacno? Imam jako dobru ponudu da uzmem takav auto, pa da cujem misljenja. Unapred hvala

Isao je u tip 44 (neko ga zove i C3) i limuzinu i karavana, ali vrlo kratko vreme ('90 i '91) jer ga je nasledio C4. Isti je motor kao u C4. Ne znam to za pumpu visokog pritiska. Bas sam u petak pricao sa mojim drugarom sto radi Audije i kaze mi da su to odlicni motori. Ponovicu da je taj motor isao i u Volvo 850, S70/V70 i prvim modelima S80 i svi se kunu u njega.

Isao je u tip 44 (neko ga zove i C3) i limuzinu i karavana, ali vrlo kratko vreme ('90 i '91) jer ga je nasledio C4. Isti je motor kao u C4. Ne znam to za pumpu visokog pritiska. Bas sam u petak pricao sa mojim drugarom sto radi Audije i kaze mi da su to odlicni motori. Ponovicu da je taj motor isao i u Volvo 850, S70/V70 i prvim modelima S80 i svi se kunu u njega.

imam ga ja u mom V70
ja evo presao 310.000 i on i dalje samo prede
nije otvaran motor

Па ако ништа друго закључи по годишту... да ли је ЕД постојао почетком '90их? :) У принципу ако је мотор намењен за Д2, а сипаш му еко3 или еко4 то није никакав проблем, а већ еуроддизел (илити еко5) може бити прблем и за новије моторе ;)

rec'cu vam sta ja znam otome.
dakle, stariji motori su koristili D2 koji ima daleko vise sumpora od ojrodizela. masTniji je. i na starim motorima je to zamascivanje bilo potrebno, odnosno podmazivalo je dizne. ojrodizel toga nema toliko (a mozda i nema u dovoljnim kolicinama kolko stari motori vole) a i mislim da je redji, i ima manje parafina, tako da mislim da ipak nije pametno koristiti ne odgovarajuce gorivo u neodgovarajucem motoru u bilo kojoj kombinaciji. sad, nisam nikada rasklapao dizel motor pa ne znam sta je to sto treba gorivo da podmazuje, al misilm da bi ti se isplatilo da se konkretnije raspitas, naprimer kod samog proizvodjaca (odnosno naseg narkodilera za audi) , u vezi sa standardima goriva za koji je pravljen. jedan email bi to resio.

Па ако ништа друго закључи по годишту... да ли је ЕД постојао почетком '90их? :) У принципу ако је мотор намењен за Д2, а сипаш му еко3 или еко4 то није никакав проблем, а већ еуроддизел (илити еко5) може бити прблем и за новије моторе ;)

otkud ti znas sastav dizel goriva u SR Nemackoj pocetkom 90ih...:think:

Bolje je da sipas D2, jer je taj auto navikao na to gorivo. Mozes i ekodizel da mu sipas, ako tog cuda jos ima na pumpama. Znam da mi je majstor pricao za Volvo V70 2.5TDI (1998), a to je taj motor, da mu sipa iskljucivo D2 zbog podmazivanja i sastava goriva.
Drugo, ti na tom Audiju nemas katalizatore i filtere cestica koji bi zahtevali da mu sipas evrodizel poslednjih generacija, tako da je D2 sasvim OK.

Razmisljam da uzmem Mazdu 323f 1.9I turbo, 90 godiste, budzet mi je oko 3500 evra, e sad te mazde su matore i nisu generalno preko 2600 evra, a ostatak para bih ulozio u nju.

Zanima me da li neko ima iskustva sa ovim mazdama, na sta bi trebalo da obratim paznju i generalno kako se pokazao taj auto.

Svaki savet i sugestija bi mi mnogo znacili, jer se zaista ne razumem nesto u automobile, a da napomenem i da mi je ovo prvi auto koji kupujem...

Hvala unapred

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back