Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragi forumasi, a pogotovo nesimpatizeri VW-a, :lol:

Imam jedan izuzetno bitan zadatak za vas. Naime, moj drugar krece u potragu za automobilom koji ce koristiti cela porodica (citaj: cale daje 2500-3000 evra, a on trazi najbolji auto za taj novac). I tako kaze meni veceras: "Situacija je takva i takva, ja bih najradije Golf kao tvoj, tj mk II dizel." Na pitanje zasto (jer se ljudi nasih godina, a slabog poznavanja automobila, obicno zalecu na kojekakve BMW 525i ili Calibre i sl.), odgovorio je da je posle toliko predjenih kilometara sa mnom (par hiljada) zakljucio da je Golf skroz ok auto.

Sad vi treba da iznesete argumente protiv ove kupovine, a ja cu mu ih preneti. Sto se neudobnosti i tromosti tice, to je i sam dovoljno puta iskusio i rekao da mu ne smeta. Sto se tice svega ostalog - the floor is yours... ;)

Aman, ljudi, pa nije Golf licno moj. Mislite da ga ne bih vec odavno zamenio za nesto drugo? ;) Ovako mi ostaje da navlacim vodu na svoju vodenicu (W124) i da se nadam da ce biti nesto od toga... Problem je sto je moj cale jedno vreme menjao auto svaka dva meseca (nijedan nije bio ne znam kakva limuzina, ali sta je tu je, stiglo se i do Audija 100) i tu se izduvao, da bi se na kraju skrasio sa Golfom.

Ovo mi deluje jako interesantno, mada je podaleko:

http://www.polovniautomobili.com/auto_oglas_detalji.php?id=70529

Poslednja izmena:
Na vece sam cene nailazio kada su Minike u pitanju... vise njih trazi preko 2000 evra za one u solidnom stanju :shock: Ako je kilometraza na ovoj prava, a pratim ovaj oglas jos od prosle godine, krenula je sa 67000 i 1500e, cifra i ne deluje prevelika.

Mislim da je W115 auto koji je u izuzetno nezgodnom polozaju danas - niti je pravi oldtajmer, kao W110, niti je pravi Mercedes, kao W123... ostala je negde u sredini.

Ta cenovna klasa je upravo najgora. Kao što kažeš, od najvećim brojem razdrkanih 525-ica i još gorih Calibri, čovek i nema šta dobro, a što mladje da izabere. Prednosti i mane Golfa su svima poznate. Da ne ispadne da navodim vodu na svoju vodenicu - najbolje bi bilo da lepo gledate šta se normalno može kupiti za te pare, pa onda uporedjujte pluseve i minuse.
A to za Miniku je (barem meni) važilo oduvek...

Dragi forumasi, a pogotovo nesimpatizeri VW-a, :lol:

Imam jedan izuzetno bitan zadatak za vas. Naime, moj drugar krece u potragu za automobilom koji ce koristiti cela porodica (citaj: cale daje 2500-3000 evra, a on trazi najbolji auto za taj novac). I tako kaze meni veceras: "Situacija je takva i takva, ja bih najradije Golf kao tvoj, tj mk II dizel." Na pitanje zasto (jer se ljudi nasih godina, a slabog poznavanja automobila, obicno zalecu na kojekakve BMW 525i ili Calibre i sl.), odgovorio je da je posle toliko predjenih kilometara sa mnom (par hiljada) zakljucio da je Golf skroz ok auto.

Sad vi treba da iznesete argumente protiv ove kupovine, a ja cu mu ih preneti. Sto se neudobnosti i tromosti tice, to je i sam dovoljno puta iskusio i rekao da mu ne smeta. Sto se tice svega ostalog - the floor is yours... ;)

Катастрофа цифра. Нека твој друг проба неку Xantiu и мислим да ће за малко више пара успети да узме неку нпр '96год, а оне су из тог периода солидне, млађе од Голфа доста, а удобније 17 пута... знам да сам досадан са Xantiom али заиста вреди и мислим да је то једини и најбољи избор за ту лову...

Pozz svima, planiram da se ponovim sa ovim lepim autom, pa imam par pitanja za sve ponosne vlasnike Fiat Punta 1.2 8V

-Koliko mu je potrosnja?

-Kakav je za odrzavanje, posto sam cuo da su Italijani skupi?

-Kako se ponasa posle dosta predjenih KM, posto je sad tesko naci iz uvoza a da je malo presao ili da nije lupan?

-Jel istina da su mekani i da im riknjavaju brzo trapovi?

-I da na kraju, sedeo sam u par na auto placevima, i kvacilo im je jako tvrdo, skripi i nekako koci pedala kad je pustas.... a u auto skoli koj sam vozio nije imam takav problem?

Ja vozim punta 2 1.2 60 ks.Kupljen je nov u delti 2003 .Od tada presao 50ak hiljada.
Potrosnja po gradu oko 7l, na otvorenom 5l,
za odrzavanje nije skup, oyprilike prosek klase,ali dosta jeftiniji od japanaca,
servis radis na 10 000 i kosta oko 80e
Za ovih par godina promenjen zadnji lonac auspuha, lambda sonda i kablovi za svecice i to je sve
To sa kvacilom mi se nije desavalo.
Inace ja sam zadovoljan sa njim tako da planiram da kupim grande punta sledeceg

Ја само могу да кажем да је 2,0 опасан мотор... мој стари га је имао као службено у војсци значи акали га сви и нису га још доакали... био је '98год и 2005. (кад сам последњи пут гледао) је имао ~300 000км, а ено видим да га још увек возе...

Nije to tačno. Najlošija serija je bila do 92-ge. I jeste, imali su Mk5 i Mk6 problema sa limarijom, konkretno jedino zadnji rubovi.
I sad, nadji mi auto tih godišta i tih para koji nije prešao toliko.

ne slazem se sa tobom
najgori su 93-ce...onaj prelazni model
imao sam nekoliko eskorta razlicitih generacija
najkvalitetniji su 90-to 91-vo
a i dizajnerski su ljepsi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back