Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@BigRiver
Problem je sto za ove pare ne moze da se uzme mladji Pasat a sa ovom opremom i u ovakvom stanju jer ovde se radi o cifri od 5000 a tamo se radilo o 12700.
Da se ja pitam ovde bih se debelo dvoumio sta uzeti jer je cifra slicna i jedino bi mozda prelomila registracija i zadnja vuca.
Zato postoje ljudi koji na to ne gledaju toliko i naci ce se u ovakvom autu.:mazi:
@vajarbgd
2.0 motor sa 115 ks je mozda najbolji VW-nov benzinski motor i ako ti naleti bolje je njega uzeti jer turbo je turbo i kad tad ode a onda places da ga popravis ili kupis.Plus sto trosi turbas vise nego ovaj atmosferac.

Poslednja izmena:
A vozice i jos neko jer sam uzeo Fabiu 1,4 karavan 2002.:)
@big river
Evo toplo preporucujem tvoj auto koji nisam ni video!:hahaha:
Pa ima li logike u tome sto si rekao-kako mogu da preporucim auto u koji nisam seo,nisam provozao,nisam omirisao....
Svaki moj auto ja provozam,proverim kocnice i kroz voznju od par km shvatim dali valja ili ne i cesto mi se desi da kad stigne auto i meni se ne svidi ja ga mom dobavljacu vratim jer to nije ono sto mogu da preporucim.
33axg6v.jpg

A upregovorima sam za ovaj Santa Fe 2.0 CRDI 4WD 2001.
34i4bjp.jpg

Дуле ја не верујем да си ти глуп али тврдим да си безобразан. :)

Оно што сам ја написао је итекако логично, а потврда стоји на претходним страницама ове теме. Например. човеку који тражи малог дизелаша и распитује се за мотор (ако се добро сећам) 1.5 дци ти препоручујеш фиесту бензинца.
Човеку који се распитује за е класу мерцедеса ти препоручујеш пасата између осталог јер је скупа регистрација. Сад пази твоју логику, 60-70к динара регистрације је скупо за аутомобил који кошта оквирно 13к евра. Прође пар дана и ти нудиш е класу само старију која кошта око 5к евра и сад одједном није пуно 60-70к динара за регистрацију.

И шта у мојој тврдњи није логично? То што кажем да ти овде у 95% случајева препоручујеш своја кола? Мислим да је то јасно свакоме ко је 2-3 пута отворио ову тему. Да се разумемо, немам ја ништа против тебе, твог посла и твојих аутомобила али ово већ прелази све границе доброг укуса и постаје помало дегутантно. Најбоље би било да постоји једна посебна тема за твоја возила или ако то није у складу са правилима форума онда тема огласи. :)

П.С.Нисам никад написао да ти препоручујеш ауто који ниси видео, провозао и сл. то је још једна потврда твог безобразлука, измишљаш речи саговорника са којима дискутујеш. Јасно сам написао да препоручујеш возила која тренутно имаш или су ти у доласку, а да то неретко нема никакве везе са оним што неко у свом посту тражи за савет.

Poslednja izmena:
Prvo proveri kolika je registracija za moj Merc a onda kolika je za onaj mladji a zatim prvo procitaj sta pises jer pocinjem da sumnjam u tvoju svesnost.:(
I dali sam ja mozda nesto nudio kad sam rekao da je bolji mladji Pasat? Jos jednom dokaz da nije bas onako kako ti to predstavljas a ne znam zasto stalno pogresno predstavljas jer ja to ne cinim. :)
I dali sam pogresio ako sam nekom preporucio 1,2 benzinac umesto problematicnog 1,5 Dci motora? Ocigledno nisi imao iskustva sa 1,5 Dci motorom pa ti nije logicno sto pricam da je bolji 1,2 benzinac a plus je i jeftiniji za odrzavanje i jako malo vise trosi a o odrzavanju da ne pricam. I ....ja sam pogresno dao preporuku? :per:
Ako u 95% slucajeva preporucujem onda bar znam sta preporucujem i necu valjda da preporucim nesto sto nisam vozio i pregledao? Ili mozda hoces da to pocnem da radim pa da nekog zeznem pa da pocne da pljuje po meni?:whistling:
Nije prvi put da provociras i stalno se kacis samnom a iz tebe kipi nesto da ne kazem sta.Daj normalne komentare kao i vecina i opusti se jer forum nam sluzi da cujemo sve i svasta,kako pozitivno tako i negativno i mozda bi prava tema za tebe bila Ljubav i Sex da bi se malo opustio.:D

Ајде батали ту демагогију, ја сам био врло јасан. Ако теби није јасно ти реци умем ја и да цртам. Човеку који тражи малолитражног дизелаша ти си препоручио ни мање ни више него ФОРДА бензинца. Зашто му ниси препоручио неки други малолитражни дизел? Зато што га ти тренутно немаш.

Регистрација за тај твој мерцедес кошта 46.600 динара, док је вредност аута око 5 хиљада евра.

Регистрација за онај мерцедес из 2005. кошта 57.300 динара, док је вредност аута око 13 хиљада евра.

У оба случаја цене регистрације су рачунате према параметрима доступним на интернету са урачунатим трошковима нових таблица и саобраћајне дозволе. Разлика у регистрацији је 100 евра, а у цени возила 8.000 евра.

И који од та два аута је онда скупо регистровати? :)

Што се тиче твојих аргумената о потрошњи, према подацима доступним на интернету (претпоставка је да је реч о фабричким параметрима) фиеста 1.2 троши по граду 8,8 литара, а клио 1.5 дци 5,4 литре. Е сад да ли је разлика у потрошњи од цирка 3,4 литре мала о томе можемо да дискутујемо. Ја лично мислим да је за огромну већину та разлика велика ако узмемо у обзир да говоримо о малим градским аутомобилима који не представљају луксуз. :)

клио: град 5,4 отворено 3,7 комбиновано 4,3

фиеста: град 8,8 отворено 5,7 комбиновано 6,9

Naravno da nije dzaba jer tu smo da se edukujemo.
Problem je sto to kazu fabricki podaci ali u praksi je to drugacije a znam o cemu pricam jer imao sam puno kola sto licnih sto za prodaju. Fiestu vozi drugareva majka i kaze da joj ne prelazi 8-8,5L u gradu a Clio sam ja imao i znam da u gradu trosi oko 6,5L dok na otvorenom oko 4-4,5L u zavisnosti kako se vozi. Razlike ima ali ako pogledamo koliko je 1,2 jeftiniji za registraciju i koliko je jeftiniji za odrzavanje na kraju plus ide njemu jer taj auto se ne uzima da se vozi van grada i da prelazi vece kilometraze nego uglavnom za grad u kom realno vecina ce da predje izmedju 5 i 10k km za godinu dana.Pritom ce mozak moci da odmori od razmislljanja -Sata sam sipao?Hoce li mi otici dizna? A turbo jel mi zvizdi? Dali su mi dobri grejaci? A akumulator?........
A sto se tice Merca,toliko je jeftiniji od onog da moze da se registruje narednih 15-16 godina za razliku a neko gleda da vozi Mecku pa nek je i starija ako je dobra. I ja se vodim tom logikom u bilo kom brendu tako da mi uopste ne smeta da vozim i 2001 godiste ako je auto sjajan. Zato ce mi u dzepu ostati mnogo love sa kojom mogu sebi da priustim neka druga zadovoljstva u zivotu a opet se vozim u dobrom autu.

Дуле опет демагогија. Разумем ја ту логику али она за конкретну тематику и питање које сам поставио не пије воду. Онда можеш да купиш и старији мерцедес који је прешао границу од 20 година па му је регистрација још јефтинија, ауто поуздан, очуван, потрошња приближно иста и тд.

Али не вреди с тобом полемисати, сад си почео са причама женине стрине текин кум вози ракету која троши мање него што тврди наса... Побогу па ниси таксиста да умањујеш потрошњу :)

Дај бре одрасли смо људи не може конструктивна дискусија да се води на основу прича рекла казала. Моја два другара возе клиа 1.5 дци, један је прешао близу 150к км други мало изнад 200. Ни први ни други нису имали проблем са дизнама нити неке озбиљније кварове. Па јел може то сад да буде аргумент на основу кога ћу ја да тврдим да 1.5 дци нема проблем са дизнама? Наравно да не може. А ако их питаш колико им ауто троши по граду добићеш различите одговоре, а аута им имају идентичне моторе. :)

Prica rekla kazala?:eek:
Naravno da moze da se zalomi da ne diras nista ali velike sanse za to postoje.
Pre neki dan mi bio majstor da pregleda Megane 1,4 16V za kupca i kad ga je ovaj pitao za 1,5 Dci kaze majstor da slucajno ne uzme to jer odlaze dizne samo tako. Ja ga vozim samo iz prostog razloga sto je moj auto presao 116k km i sto se ponasa kao nov a ja malo prelazim tako da idem nekom logikom da me nece zakaciti a inace drugar kome sam prodao pre par godina Clio je radio dizne a auto mu je tad bio presao 140k km tako da je to individualna stvar koga ce zakaciti a koga nece.

Сад сам налетео на половним аутомобилима, делта има продајни центар половних возила, гаранција 12 месеци или 5.000 км , сва кола су нова купљена у Србији и тврде да сва имају уредну сервисну историју па ако неког занима можда нађе ауто за себе http://www.carmarket.rs

Kupite srpskog punta nikad povoljnije, fiat vraca punto u proizvodnju, eto koliko je to dobar auto ,batalite polovnjake i stajgu ,kupite NOVO!

Nadam se da se sprdas :D
Punto je postao novi Jugo...Proizvodi se od 95-te ( cini mi se)...Sve ima svoj rok trajanja...Sto uzimati novog Punta,kada za 3500 evra moze da se uzme odlican Stilo...Vozis ga 2,3 godine i zamenis...A ako uzmes novog Punta,ostace ti minimum 7,8 godina,a tad ce tek biti zaostao ..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back