Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ako niste primetili da vam ja nisam kacio slike automobila nego tehnicke podatke!!!:hahaha:
I ko je sad neponovljiv?:rotf:
Posto neki pricaju o sleperima i obilazenju dao sam tehnicki podatak kako Saxo ide naspram novijeg modela sa motorom iste zapremine i vi pomislili na izgled.Sad ja mogu da se nasmejem.Ali slatko.:lol:
Brajane ako nisi primetio ovo je motor generacijski stariji jedno 15 godina jer datira jos iz proslog veka a ovaj uMitsubishiju je motor najnovije generacije.Ovo je auto koji je naslednik Saxa a koji je noviji auto i sad uradi hop pa nesto kazi.:)
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=14921
Ili ovaj da mi ne kazes da je manji motor ali je ovo veci auto od Saxa.
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=14984

Poslednja izmena:
Bem li ga evo podataka za C3 sa istim motorom i potrosnja dosta manja a auto tezi.
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=15085
Ma svakako ne bih ga ni uzimao da ne znam da se to trazi jer je pravi gradski i dobar za pocetnike,zene a i one kojima ne treba neki paradni auto.
Sutra dolazi jedan forumas da ga pogleda u carini i ako mu se svidi,a ne vidim zasto ne bi jer je hteo Seicento, mozda se i dogovorimo.

Tu si potpuno u pravu!:ok:
Gledam kraljeve kako pisu da im trose kola kao da idu na vazduh a u realnosti nijedan jos nisam imao benzinac a da trosi manje od 8L u gradskoj voznji. Moj Punto 1,2 16V je zimi trosio i preko 10L a kad to kazem nekom reaguju u fazonu-nije mi nesto ispravno. Prava i cista gradska voznja postoji i tu svaki auto trosi kao sto pricaju da Punto 1,2 trosi 7L a plinasi koji ga voze kazu da trosi izmedju 9 i 10L u gradskoj voznji.Pa zar auto sa sekvent uredjajem ne trosi isto plina kao i benzina?:) Ono sto ja znam je da potrosnju digne za 1L hteli mi to ili ne hteli tako da ispadne potrosnja tog Punta izmedju 8 i 9L sto je realno.
Kriza je stegla pa neretko vidim na tim malolitraznim automobilima ugradjen plinski uredjaj a cinjenica je da i on nije vise skup kao nekada pa se sve vise ljudi resava na to.
Stize sutra i ona Zafira 1,8 16V 2001 sa neverovatnih 76k km a po mom zahtevu ce biti i carinjena na tu kilometrazu.Na tom kamionu je i Mazda 2 za koju jos uvek ne znam koliko je presla a sledece nedelje stize Mercedes.Dobio sam i najnoviju ponudu Opel Astri H 1,4 16V 07'-08' limuzina sa N Joy opremom i Pasata 1,6 FSI limuzina al otom potom.:)

Tu si potpuno u pravu!:ok:
Gledam kraljeve kako pisu da im trose kola kao da idu na vazduh a u realnosti nijedan jos nisam imao benzinac a da trosi manje od 8L u gradskoj voznji. Moj Punto 1,2 16V je zimi trosio i preko 10L a kad to kazem nekom reaguju u fazonu-nije mi nesto ispravno. Prava i cista gradska voznja postoji i tu svaki auto trosi kao sto pricaju da Punto 1,2 trosi 7L a plinasi koji ga voze kazu da trosi izmedju 9 i 10L u gradskoj voznji.Pa zar auto sa sekvent uredjajem ne trosi isto plina kao i benzina?:) Ono sto ja znam je da potrosnju digne za 1L hteli mi to ili ne hteli tako da ispadne potrosnja tog Punta izmedju 8 i 9L sto je realno.
Kriza je stegla pa neretko vidim na tim malolitraznim automobilima ugradjen plinski uredjaj a cinjenica je da i on nije vise skup kao nekada pa se sve vise ljudi resava na to.
Stize sutra i ona Zafira 1,8 16V 2001 sa neverovatnih 76k km a po mom zahtevu ce biti i carinjena na tu kilometrazu.Na tom kamionu je i Mazda 2 za koju jos uvek ne znam koliko je presla a sledece nedelje stize Mercedes.Dobio sam i najnoviju ponudu Opel Astri H 1,4 16V 07'-08' limuzina sa N Joy opremom i Pasata 1,6 FSI limuzina al otom potom.:)

Добар секвент уређај у принципу не подиже потрошњу гаса у односу на бензин али то подразумева и добар гас што код нас на тржишту тешко да може да се нађе. Такође и бензин је катастрофалан па је и његова потрошња у односу на неко друго тржиште бар 10% већа.

Ко не плати на мосту плати на ћуприји, увек било и биће. Купиш тог сакса, јефтин, ауто, јефтина регистрација, али велика потрошња, реално с нашим горивом 9-10 литара градске вожње. Угради му јефтин плински уређај и ето ти 11 литара гаса по граду. ****** све има своје.

A sta mislis?:)
Pa logicno je da nesto sto koketira sa sportom (sporting) ima i skuplje odrzavanje.
Kod 8V kad pukne zupcasti kais on ne napravi nikakvu stetu a veliki servis za taj motor kosta sa rukama oko 80 eura.
Za 16V veliki servis je oko 140 eura i taj i trosi nesto vise ali bar znamo zasto jer ide dosta bolje.
Sporting ima i menjac sa 6 brzina ali koji na srecu nema kvarova.
8V ima losiji kompjuter koji zna da ode dok je 16V tu pouzdaniji.
JA sam imao i jedan i drugi i licno mi je svejedno koji je samo da je auto kao auto u sto boljem stanju.

Da li je neko imao iskustva sa ovakvim bezobraznikom? :D
Ja vozim model pre ovog, tacno 2 godine...prezadovoljan sam iako je bilo malo predrasuda...ali za te pare je bio best-buy opcija.
Razmisljam da ga zamenim za ovaj novi kada mi istekne garancija, pa me interesuju iskustva iz prve ruke...

2013-Hyundai-i30-Reviews-Front-Right.jpg

Nadam se da se sprdas :D
Punto je postao novi Jugo...Proizvodi se od 95-te ( cini mi se)...Sve ima svoj rok trajanja...Sto uzimati novog Punta,kada za 3500 evra moze da se uzme odlican Stilo...Vozis ga 2,3 godine i zamenis...A ako uzmes novog Punta,ostace ti minimum 7,8 godina,a tad ce tek biti zaostao ..

da da , zato dule koji ovde reklamira i prodaje sve i svasta poloovno vozi istog ahahaaaaaa naivcineeeee ......

A sta mislis?:)
Pa logicno je da nesto sto koketira sa sportom (sporting) ima i skuplje odrzavanje.
Kod 8V kad pukne zupcasti kais on ne napravi nikakvu stetu a veliki servis za taj motor kosta sa rukama oko 80 eura.
Za 16V veliki servis je oko 140 eura i taj i trosi nesto vise ali bar znamo zasto jer ide dosta bolje.
Sporting ima i menjac sa 6 brzina ali koji na srecu nema kvarova.
8V ima losiji kompjuter koji zna da ode dok je 16V tu pouzdaniji.
JA sam imao i jedan i drugi i licno mi je svejedno koji je samo da je auto kao auto u sto boljem stanju.

naravno da je odlican jeftin i niskoopterecen motor sa dosta rezerve 8v ima dosta tolerancije u sebi , to su i dokazali ljudi koji su dosada presli 100k km bez ikakvih problema na plinu ili metanu , vozanja sa uljem ispod minimuma u teskim situacijama ,takodje chip tuning ili dodavanje malog turba i podizanje snage bez prerade , sa da dodam izuzetno niskom potrosnjom ...i taj motor ima snage za 500k km ako treba za razliku od polovnjackih nashminkanih shklopocija tipa, rushka jakic, i suzana mancic (nemci i japanci).

naravno da je odlican jeftin i niskoopterecen motor sa dosta rezerve 8v ima dosta tolerancije u sebi , to su i dokazali ljudi koji su dosada presli 100k km bez ikakvih problema na plinu ili metanu , vozanja sa uljem ispod minimuma u teskim situacijama ,takodje chip tuning ili dodavanje malog turba i podizanje snage bez prerade , sa da dodam izuzetno niskom potrosnjom ...i taj motor ima snage za 500k km ako treba za razliku od polovnjackih nashminkanih shklopocija tipa, rushka jakic, i suzana mancic (nemci i japanci).

da jer inace nemci pogotovu japanci, prelaze 50 000 do generalne.. ?

Prijatelju,za te pare ( otprilike 7500-8500 evra) mozes da uzmes 4,5,6 godina star avion od auta koji je sigurno kvalitetniji od Punta. Za 5 godina,taj Punto ce vredeti duplo manje ako ne i vise...Bezvezno trosenje para...
da ali reci mi koji auto ne gubi na ceni posle kupovine ???

a ti auti sto su presli preko 300.000 garantovano bez obzira sta pokazivao kilometar-sat , a znas li ti kolko treba prosecnom vozacu u srbiji da predje toliko ,pa barem 15 godina ,coveceeee znas li kolko je to dok dodje u isto stanje istrosenosti? i kolko jos tek mozes da vozis?

nijedna kola u srbiji uvezena nemaju vise konjskih snaga kolko im je deklarisano nego manje i do 30% , zasto nema diname i valjaka pa da se proveri snaga i karakteristike automobila po srbiji ,zasto kriju ? to uopste nije skupo...

Poslednja izmena od moderatora:
imam sledece pitanje...
doslo vreme da se zameni scenic (zbog svog godista,tacnije 11 godina starosti,odrzavanje mu je postalo preskupo za prosecan dzep),pa je izbor pao na sledeca vozila (2 kategorije)
Prva kategorija-karavani:
Ford Mondeo (od '03)
Opel Astra (od '03)
Opel Vectra C
VW Passat (b5,b5.5)
VW Golf 4
Druga kategorija-Monovolumen
Ford Focus C-Max
VW Sharan
Opel Zafira
e sad zanimaju me sledeca pitanja:
Koji od navedenih:
1-najbolje "prima" gas kao gorivo
2-koji je dizelas najbolji
3-koji je najjeftiniji za odrzavanje
4-neka licna iskustva za neki od navedenih
5-suma sumarum,koji je best buy
ps. svestan sam da se neki dosta razlikuju izmedju sebe,ali ovo je otprilike neki uzi izbor.
Pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back