Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nomade ti znas kakav sam jer smo se vec u vise navrata sretali i pricali al ljudi koji me ne znaju mogu da pricaju lose jer ih je neko zeznuo ili su culi od nekoga tamo kako su svi trgovci prevaranti.
Al nema veze ja sam svoj put izgradio na postenju i zato sam poceo da u oglasima u opisu stavljam da automobil prodaje Dule 021. A zasto? Zato sto me je juce zvao moj bivsi gazda kod kog sam prodavao muzicke instrumente pre 15 godina i sa kojim se cujem ponekad i pitao me je dali sam ja Dule 021 na forumima.Kada sam rekao da jesam onda mi je dao svog drugara koji me prati na jednom forumu sta pisem i ovaj je sa strahopostovanjem (sto mi je kasnije i ovaj moj potvrdio) izjavio da prati i postuje sta pisem i kako razmisljam i da ce samo od mene uzeti auto ili samo na moju preporuku.:per:
Ko uzme auto od mene uveri se a ko ne uzme moze samo da pametuje a evo neka Nomad kaze dali sam ja neki nafurani i prepotentni prodavac ili sam radnik koga nije sramota sto ima crno ispod nokta.
Evo obecavam da cu zvati Nomada da dodje da vidi Xsaru pa neka vam prenese utiske dali je presla 300k km kako vi to zamisljate ili ce biti onako kako ja kazem.A inace je dogovoreno da se auto carini na pravu kilometrazu tako da i to nesto znaci.
Malopre sam gledao Kangoo koji je kupljen sa 116k km a na stubu mu nadjem nalepnicu servisa gde se vidi da je u avgustu 2010 radjen servis na 90k km.Sedista su mu nova,volan nov i auto mirise u kabini a svi trgovci su balavili na auto.

E, дај мало возачких утисака за C5 :)

Ја сам са Дулетом био два пута на корак до куповине, али први пут сам ја оклевао због буџета (Lybra је била у питању, па сам се захебо и пропустио ок ауто), а други пут оклевао због марке возила (и ту се зезнуо такође). Додуше, опет заврших на крају са једном новосадском Lybra-ом, ако ништа друго. Није лоше након првих годину дана власништва :)

Но добро, биће времена за поновно мењање :)

Karavan? - Mercedes w124, neuništiv auto, zastareo po dizajnu ali kad se promeni maska(i stakla farova) za one od E klase, ispada mnogo lepši, a za ~malo para. 250D troši u proseku7/100 a ide na ložak i D2 ofc, zbog plinske boce koja mora stajati u gepeku remeti tovarni prostor. Ali je karavan u doslovnom smislu, možeš tovariti i neće mu ništa smetati na duže. Imaš testova na netu pa uporedi, još uvek se poredi matorac sa svakakvim ovim novim...
, poseti sajt...

Karavan? - Mercedes w124, neuništiv auto, zastareo po dizajnu ali kad se promeni maska(i stakla farova) za one od E klase, ispada mnogo lepši, a za ~malo para. 250D troši u proseku7/100 a ide na ložak i D2 ofc, zbog plinske boce koja mora stajati u gepeku remeti tovarni prostor. Ali je karavan u doslovnom smislu, možeš tovariti i neće mu ništa smetati na duže. Imaš testova na netu pa uporedi, još uvek se poredi matorac sa svakakvim ovim novim...

Povlacim ono sto sam rekao za to da mi je marka nebitna,Ipak ne bih uzeo Mercedesa od 30 god.
U svakom slucaju hvala,sajt ne mogu otvoriti,ne da mi antivirus...

Tesko da se moze naci dobar w124 za taj novac! Kad bi mogao da se ispruzis jos malo vise, mogao bi da nadjes solidnog Passat-a B3.

Sto se tice Marea, koje nalazis za taj novac, to je starija generacja, sa TD motorima (ako si gledao dizel), koji nisu ni izbliza dobri kao JTD. Savet, zaobidji ih.

PS
S obzirom da ti je budzet bas ogranicen, moraces da pristanes na nesto stariji auto, sto je u neku ruku i bolje, jer su za njih jeftiniji delovi!

Naravno da nisam mislio da mogu kupiti nesto mlado,ali tamo negdje od `95-`98,tako nesto kontam.
Mogu uvijek dodati par stotina preko,nije to sad toliko fiksna cifra,mada bih gledao da bude u toj cijeni.
Nisam gledao samo dizele,nego i benzince sa gasom.
E sad sto se tice Astre F,sta kod njih nije dobro,svi ih nesto kude.
Imam u ponudi jednu za 1700e, karavan ,benzin plus plin,ocuvana bas,motor ima 200 000,lijepo radi,ima klimu.
U njoj je zbunjujuce sto ima motor 1.4 a karavan je,tako mi bar kazu a i vlasnik kaze da je to cudno jer kao idu 1.6 motori u njih a on je regularno uvezao.
Pri tom poznajem covjeka.

Sada imam auto iz 85,dizel,eej ljudi iz njega curi sve sto moze curiti( u stvari ne gubi samo tecnost za sajbu)
Voda iz hladnjaka,ulje iz motora,ulje za kocnice gubi po malo,a od prije neki dan propisala i bos pumpa,znaci curi i nafta,nemam volje da ulazem u njega vise ni dinara.

Astra F ima problematicnu limariju, dok su im benzinski motori solidni. Enterijer zna da bude totalno raskliman. Ti motori imaju ECU, sto moze biti problematicno, jer gde ces naci majstora, koji bi imao volje da ti radi nesto oko tog auta, jer ne moze da naplati kako treba.

Opet ti kazem, ako ti je prioritet da te auto sto manje kosta, gledaj nesto 90-93. To su uglavnom jednostavni automobili, bez elektronike, pa ih moze odrzavati svaki majstor. Nema raznih senzora, koji posle toliko godina sigurno imaju tendenciju ka crkavanju. Moze se naci nesto i sa klimom, el. podizacima itd.

Tu astru obavezno odvezi kod limara, ako je budes gledao, i obavezna provera poda.

Ta Astra je limarijski kao nova,radio sam kao auto limar godinama,sto se toga tice savrsena je.
Mehanika me nikad nije zanimala a i sto se auta tice nista ne pratim,volim starije automobile,i vozio sam citav zivot takve,jednostavne pa ih zgodno odrzavati.
Doduse ni love se nesto nikad nije imalo pa mozda otud i ta ljubav.;)
Interesuje me sta je ECU?

@Fitilj

Jbga,preracunavao sam,ali racunica ista...:roll:

Ta Astra je limarijski kao nova,radio sam kao auto limar godinama,sto se toga tice savrsena je.
Mehanika me nikad nije zanimala a i sto se auta tice nista ne pratim,volim starije automobile,i vozio sam citav zivot takve,jednostavne pa ih zgodno odrzavati.
Doduse ni love se nesto nikad nije imalo pa mozda otud i ta ljubav.;)
Interesuje me sta je ECU?

@Fitilj

Jbga,preracunavao sam,ali racunica ista...:roll:

ECU - Electronic Control Unit, tj. motorni kompjuter koji regulise rad motora, koristeci informacije sa protokomera, senzora obrtaja radilice i bregaste, i lambda sonde.

Sto se tice mondea, vozio sam se u njemu, nije los. Prilicno je udoban i nije bucan. Doduse, ovaj je bio sa ghia opremom, pa je stvarno ostavio dobar utisak. Odrzavanje je nepoznanica, ali taj taksista koji ga je vozio je presao na mercedes 190.

Po meni bi trebalo da gledas ovo jer je dobro i nije truljavo a cena ce se lako dogovoriti ako vlasnik ima nameru da ga proda.Samo kad gledam kilometraze dodje mi da puknem od smeha jer kola koja mi se nude 2009 imaju i po 300k km a ova neka imaju magicnih 150 al su stara preko 20 godina!:hahaha: Naravno to su kola od firmi u kojima se voze momacki al kad se uzmu od fizickih lica onda moze da se nadje sa manje km.
http://www.polovniautomobili.com/oglas2361703/volkswagen_passat_b3_gl/
http://www.polovniautomobili.com/oglas2392466/volkswagen_passat_b3_18/

Poslednja izmena:
http://www.speed-industry.com/articles.php?mode=view&type=6&vrsta=6&id=107

Sto se tice Mondea, prijatelj ima benzinca 2.0+plin,`99. i za 6god [15.000km prelazi godisnje] nije imao nijedan veci problem, odlicno ga je sluzio.
Ne svidja mi se kako izgleda ali bi ga svakom preporucio, za dizele ne znam kakvi su.
Hvala na informaciji,mislim da to ne predstavlja neki problem.

A Mondeo nije ni meni lijep,ali mi je isto ok,vozio sam ga i cudno mi je sto su relativno jeftini za razliku od nekih drugih vozila istog godista pa sam kontao da im nesto fali.

@ Dule

Ne znam,vidjecu jos sta cu,ne zurim,imam ovu kantu sto vozim,jos cu da gledam.
Mislim da ne mora svaki auto imati 300000,i nije bas svaki auto bio vlasnistvo nekih firmi,jbga valjda ljudi i privatno nesto voze.
Ja sam vozio auto koji je presao 475000km i nista mu nije falilo,cak ni ulje nije trosio.

@ Zexy

Pare se ne mogu vise skupiti,jedino ako me loto udari,a to cete onda znati. :D

Hvala svima !

Naravno da ne mora ali je moj matori imao Renault 18 79' godiste koji je vise stojao u garazi nego sto se vozio pa je za svojih 25 godina imao 205k km.
Cale je drzao auto u garazi i isao autobusom i samo kad je bas trebao auto onda je isao na drugi kraj grada po njega pa ga vozio da bi ga vratio ponovo u garazu i vratio se kuci autobusom! :dash: E samo da se zna kako se nekad kod nekih ljudi koristio auto i on je takav presao 200k km a zamisli onda ljude koji voze svakodnevno.
Sto se tice Mondea i ja sam ga imao prosle godine i bio sam odusevljen njegovom udobnoscu i komforom kao i tim kako mu se motor ponasao u voznji (1,8 TD) ali sam ga prodao prosle godine za 2000 eura a bio je 99' godiste i u sjajnom stanju tako da mislim da ti za 1500 verovatno nisu u tako sjajnom stanju a plus sto je tu i cinjenica da su obicno truljavi po rubovima i trepnama.

Mondeo je verovatno skuplji za odrzavanje.

Ponavljam, moj glas je za Passata B3. Ima pocinkovanu limariju, za razliku od mondea, i mislim da je prostraniji. Pretpostavljam da je to bitno, jer Skitalo trazi karavan. Dobro se ponasa u krivinama, imao sam prilike da vozim jednog, doduse 1.6d, koji je slab za tu karoseriju.

Opet, ponavljam, moze se naci i sa klimom i ostalom opremom.

Neko se inace zalio kako se trgovci bave svim i svacim pa stavljaju godiste prethodnog vlasnika u oglas!:D Uce li to svabe od nas ili je ta stavka vazna kao sto sam rekao? :per:
A evo jos bolje!:D
Clio 1,2 8V 2001 u stanju kao sa slike a presao pravih 164k km.Toliko o teoriji onih sto se tese da benzinci mnogo manje prelaze.
Moji benzinci u poslednje vreme svi oko 200k km a nisu krsevi i umorni pa vi sad vidite kakvi su oni sto se vidi da im je dusa u nosu a 100k na satu.
rcshsj.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back