pa poolako dace ukupno jos 4 hiljade na odrzavanje za par godina.

.
Ja nikada necu moci da se slozim da je jedan diesel sa 400.000km bolji od bilo kojeg novog automobila jer to je glupost i to ce svako da ti kaze nemoj uopste da mislis da nece!Ali iskreno mislim da povrsno gledas na jednog polovnjaka sve sto ti je zapalo na oko!!! moze za jako malo novca da se promeni i da se stvori bas takva slika o polovnjaku koju ti imas svaki malo vestiji prodavac ce se za to pobrinuti!
Ti nikada neces znati kakve je havarije taj automobil pretrpeo i na koji nacin je karoserija popravljana zato sto je spolja sve lepo i uredno!Jedini nacin da se to vidi je na crash testu i ako imas vremena pogledaj kakav kolaps dozivi karoserija koja je sklepana i prodata nekom Srbinu za 4.000e od jedne nove Dachie(mogu se pronaci takvi testovi na internetu)!
Tako da se mora malo dublje razmisljati o jednom polovnjaku pre kupovine jer samo dobar volan,papucice,sedista i lepa farba ne znace ama bas nista sve je to macka u dzaku ali ko voli nek izvoli!
Ja bih toplo preporucio da dizele preskocite, osim ako niste 100% sigurni sta kupujete, odnosno neko je proverio i testirao motor i sve ostalo, izduvne gasove, kompresiju itd. takodje, pitajte prodavca kada je auto prosao tehnicki pregled (u nemackoj se to zove TuV i vazi dve godine), pa ako je prosao u zadnjih godinu dana onda vam je to jos jedan znak da je OK, ako se blizi isticanje TuV-a budite oprezni......i da, kola iz italije i francuske bih preskocio, preskocio bih i kola koja su vozena po velikim gradovima itd. pamet u glavu i srecno.
Takodje svi koji sanjaju da je jedan nemac kupio Golfa Tdi ili passata karavana da sa njim ide vikendom u kupovinu taj ima teske probleme!
Trziste polovnjaka u Evropi je vrlo razvijeno i konkurencija je nemilosrdna, problem je ukoliko zelite auto kao i vecina zainteresovanih (recimo u Nemackoj Golf TDi ili nesto slicno), e tada nema nista posebno povoljno ni interesantno. Jednostavno svugde vazi zakon ponude i potraznje!
A u sustini Peki vam je lepo rekao da za mali novac mozete da dobijete samo ono sto niko nece ili ono sto je unisteno tako da zablude koje vladaju kod nasih ljudi da su Nemci toliko bogati da daju dobre automobile jeftino i da samo nas cekaju su besmislica!
Jedna mala sitnica koju mnogi previdjaju. ja sam mehanicar (ne za kola) ali se jako dobro razumem u kola i opravke i znam sta da gledam. da li se i vi razumete do te mere ili se "razumete". najsladje se smejem kad vidim da 95% kola starih 7-10 godina na nasim placevima ima 100.000km plus minus 5.000km. i da ih je zena ili penzioner vozio po autoputu......LOL. a malo se zagledate ispod i vidite napukle manzetne na homokinetickim....kola proizvedena u ovom veku imaju originalne manzetne koje na prednjem pogonu traju 300.000-500.000km zavisno od mnogo cega. to vam je mali detalj po kome se razlikujem ja i meni slicni od vecine pa vi gledajte.....