Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svim forumašima....

Konačno sam uštekao neki novac za kupovinu polovnjaka, pa me zanimaju vaša mišljenja oko toga koji auto do 1600ccm, a da je mladji od 2000-og godišta, je najbolje kupiti a da mu cena ne prelazi 4000evra. Gledao sam po našim oglasima i u toj cenovnoj kategoriji se nalaze Opel Corsa C, Fiat Stilo, Peugeot 206, Fiat Punto, Renault Clio, poneki Ford Fokus, VW Polo i Peugeot 307 itd. Znači, neka niža srednja klasa, tj. mali gradski automobili. Meni ustvari jedan takav i treba, jer bih ga koristio uglavnom u gradskoj vožnji, pa mi je najbitnije da ima malu potrošnju a i malu registraciju. Hvala unapred!!!

dule kako to tj zašto troši i benzin?

To je motor sa direktnim ubrizgavanjem kao sto je Mitsubishi sa GDI motorom i nasi jos nemaju plinski uredjaj koji ce dovesti plin u tecnom stanju u cilindre.Takav uredjaj preko postoji i nema isparivaca a kosta -ne znam.
Sad posto nisam toliko strucan ne mogu da objasnim zbog cega trosi oba goriva istovremeno ali pretpostavljam da je u pitanju ubrizgavanje.
U svakom slucaju totalno neisplativa investicija i auto sa problematicnim motorom a to se kod nas u praksi i pokazalo pa iz tog razloga sa tim motorima imaju nizu cenu da bi primamili kupce koji to ne znaju a posle ih se opet resavaju.
Mada primamljivo zvuci tih 165 ks koje sam provozao ali sam tad vozio i moju Turbo Astru pa mi je ta Alfa bila lenja.:D

To je motor sa direktnim ubrizgavanjem kao sto je Mitsubishi sa GDI motorom i nasi jos nemaju plinski uredjaj koji ce dovesti plin u tecnom stanju u cilindre.Takav uredjaj preko postoji i nema isparivaca a kosta -ne znam.
Sad posto nisam toliko strucan ne mogu da objasnim zbog cega trosi oba goriva istovremeno ali pretpostavljam da je u pitanju ubrizgavanje.
U svakom slucaju totalno neisplativa investicija i auto sa problematicnim motorom a to se kod nas u praksi i pokazalo pa iz tog razloga sa tim motorima imaju nizu cenu da bi primamili kupce koji to ne znaju a posle ih se opet resavaju.
Mada primamljivo zvuci tih 165 ks koje sam provozao ali sam tad vozio i moju Turbo Astru pa mi je ta Alfa bila lenja.:D

Astra Bertone s 200+ ks???
Plin se ugraduje u dizele po tom sistemu, ide valjda 70% plina i 30% dizela.

Dule, koji je ona najbolji motor sto se Alfi tice, jtd?

@botr
Da vozio sam dve godine tu Astru Bertone.
@oskar
Ne mozes kupiti veci auto za te pare ali 98' i presla klasicnih 160k km? Imao sam nedavno Evandu koju mi je drugar ostavio da mu prodam i razleteo se motor tj klipnjaca je probila blok jer je magarac vozio sa upaljenom lampicom za ulje. Generalno,to moze da bude dobar auto ali i da te osiromasi jer unutra nije pravi opelov motor kako to prodavci obicno prezentuju.
@amonijak
JTD je ustvari fiatov motor a ubedljivo je najbolji u Alfi a tako su i meni majstori pricali kad sam radio generalnu na onoj mojoj crvenoj. Alfisti su ranije pljuvali po dizelu ali otkako su shvatili da je to jedini motor koji vredi a uz to ima i performanse sada drugacije pricaju.
Evo malo da se podsetimo Alfice a pogledajte u kakvom su stanju volan i papucice.Presla je pravih 108k km ali posto nije odrzavana kako treba morao sam generalku da joj radim a auto je mirisao na novo.Zato vise benzinjara nece videti moje dvoriste nego samo ona sa JTD motorom.

@oskar
Ne mozes kupiti veci auto za te pare ali 98' i presla klasicnih 160k km? Imao sam nedavno Evandu koju mi je drugar ostavio da mu prodam i razleteo se motor tj klipnjaca je probila blok jer je magarac vozio sa upaljenom lampicom za ulje. Generalno,to moze da bude dobar auto ali i da te osiromasi jer unutra nije pravi opelov motor kako to prodavci obicno prezentuju.

Vredi, mada cenim da su delovi malo preskupi

Hvala na odgovorima.:hvala:

imo je drug astru 2000god sa tim motorom, dobar autić nema šta, lepo ide malo troši. ali ako gledaš takvu astru, moj savet bi ti bio da gledaš megan 2001 1.9dci jer je veći i dosta udobniji i bolju opremu ima, ja sam imao dti, a drug i ja smo bili ono kao "da ga merimo" :D
astra zapravo i nije bila udobna i bila mi je tesna. To su mane. Mehanički nisam imao zamerki, a ni on.
http://www.polovniautomobili.com/oglas1684443/renault_megane_19dci/
http://www.polovniautomobili.com/oglas1689271/renault_megane_19dci_privilege/

štas to prodao?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back