Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jorgovanka i ostali
Kad budete vozili motor znacete o cemu se zapravo radi jer ja sam motoras,otac dvoje dece,normalan vozac i stalno imam problema sa ljudima koji voze kola.
Jednom sam isao sa skuterom svojom desnom trakom i nailazim na raskrsnicu gde moja traka vodi levo da bi vozac iz leve trake ladno skrenuo na mene i ja mu sviram i sviram i on nista a onda sam mu prisao i on me gleda kao da nista nije bilo! zato sam mu odvalio lajsnu sa vrata nogom za lepo secanje pa da sledeci put razmisli sta ce da uradi kad mu neko daje signale da ne skrece.Verov atno je mislio da je jaci a nije smeo da izadje iz auta.
Druga situacija idem sa motorom od 125 kubika i na skretanju desno obidjem lika sa Picasom i vozim pravo levom trakom a on popizdeo sto sam ga obisao pa pun gas desnom i nailazi na auto koji je parkiran u momentu kad sam ja pored njega i sta mislite da je uradio?
Isterao me je sa puta da se popnem na ostrvo a pritom je moja zena bila samnom na motoru.To sto sam ga zaobisao je posledica prethodnog njegovog uletanja u moju traku bez ikakvog zmigavca zbog cega sam ja morao da kocim do skripanja guma i nista mu na to nisam rekao nego ga samo zaobisao.
I jel su sad motorasi ludi ili su opet u pravu vozaci automobila ili je mozda i u pravu zena koja mi je pre 4 godine uletela u moju traku bez ikakvog zmigavca i isekla me pa sam udario u nju i imao zbog toga operaciju na glavi?
Rekao sam sve u prvoj recenici -kad budete vozili motor onda pricajte pricu jer cete osetiti koliko ste ugrozeni ma koliko normalno vozili jer i ja sam prilikom te saobracajke vozio celi 60-70 na sat pa me kokoska nije videla jer je boli ona stvar za ostale u saobracaju.

Poslednja izmena:
Па то што си возач мотора не имплицира да си аутоматски у праву. Ја се слажем да си као мотораш далеко више угрожен у саобраћају, слажем се и да многи возачи аутомобила немају осећај за вас али исто тако могу слободно да тврдим да је већина возача мотора изузетно безобразна у саобраћају. Прекорачење брзине на првом месту. Провлачење између аутомобила посебна прича. Колико пута се свако од нас нашао у ситуацији да за длаку обори мотористу који вози између аутомобила? Посебан проблем је балавурдија на скутерима.

Pa vidis Dule, svako od nas moze da navede neki primer gde je motociklista kriv. Recimo vozim magistralnim putem sustize me motor, pretice, odmah se vraca u traku, naglo koci i pravi polukruzno okretanje. Ako je hteo da se okrene nije morao da me obilazi, a jos manje naglo da koci. Zadnji tocak mu je bio par cm od moje haube. OVde su 100% krivi vozaci motora, vidis da su se rasirili na sred auto puta, voze paralelno i posle usporavaju i zaustavljaju saobracaj na sred auto puta.

E sad kad sam bio po Beogradu mogu da vam kazem da su motociklisti najgori vozaci generalno narocito gore.

Znaci provlace se nonstop izmedju automobila, par puta sam gledao da cak i otvoreno krse propise. U Bulevaru Kralja Aleksandra kod Madere, pali se crveno, i lik umesto da stane na crveno, spici na trotoar udje u ulicu koja ulazi u bulevar i prodje na tu foru ladno kroz crveno.

Zato nije ni cudo sto najvise stradaju motociklisti u voznji.

Stvar likova koji se provlace jer ja ne mogu da se provlacim zbog sirine motora a i da se provlace to je prilikom stajanja a gde su ostale situacije kad se svi krecu?
Vecina mvozaca motociklova mozda jeste bezobrazna u saobracaju ali su opet oni ti koji su ugrozeni jer su na dva tocka i zbog toga ne treba ici na njih sa svoja 4 tocka i izgurivati ih iz saobracajnih traka.Dali to znaci da ako pesak pralazi na crveno treba da ga gazis jer se ne ponasa po propisu?
Zbog toga je nastala ova scena u Njujorku jer je vozac dzipa mislio da je jaci.Sledeci put sigurno nece izigravati facu jer eto kako je prosao. Ako oko tebe ima 100 motora koji ti kazu da usporis,pa cak i ako nisu u pravu, zar ti treba da se ponasas kao kralj na putu?
Pustis ih da odrade svoje i vozis ko da nista nije bilo. Pa po skolama nam se kolju deca a zamislite tek sta moze biti sa odraslim osobama.
Svi smo alergicni na one koji se kurche a voziti motor u ocima naseg naroda je automatsko kurcenje i otud mnogo negativnih komentara za motorase mada medju njima imai onih koji ne zasluzuju te etikete koje im pripisuju kao sto meni doktor na dan saobracajke nije hteo da sidje sa prvog sprata i da uput za CT mozga jer sam ja narkoman,alkoholicar,budala na motoru i td.
U svetu nema tako pogresnog razmisljanja o motociklistima al daleko smo mi od sveta pa otud i takva razmisljanja..
A sto se tice brzine ,opet kazem da niste vozili motor pa ne znate,ja krenem prvom i to je na dobar da 40 km/h dok u drugoj na vrh gasa idem 60 i ako ubacim u trecu vec se motor gusi a ja sam vec u prekrsaju jer je dozvoljeno 50 km/h! I kako onda mislite da se neko sa takvim motorom mora bas striktno pridrzavati propisa kad taj motor moze da ide prvom preko 150 km/h a drugom 220?
Najlakse je odgovoriti da onda i ne treba voziti motor ali ga niste vozili i ne znate kako je to i kakav osecaj dozivljavate dok ga vozite.
Zato opet kazem kad budete vozili motor onda pricajte pricu.

Дуле пусти ти сад какав је осећај то нема везе са чињеницом да мотористи у већини возе као идиоти и да свакодневно крше прописе и да већином њихова угроженост потиче од њих самих. Не носе кациге, јурцају кроз град, провлаче се између возила не само приликом чекања на семафору него и возе између трака којима се крећу аутомобили. Буди реалан па сагледај колико је моториста изгубило живот због пребрзе вожње. Не можеш ти вожњу 150 кроз град правдати причом ''ви не знате који је то осећај''. Не зна можда неки возач који је то осећај али не зна ни да процени којом брзином иде будала па кад га отресе на раскрсници ко је крив?

Ти као возач мотора првенствено треба да бринеш за своју безбедност и да се у складу са тим и понашаш јер ти знаш да возачи аутомобила немају превише разумевања за вас. Кад се деси незгода ништа ти немаш од тога ко је крив ако трпиш последице. Мало више толеранције наравно да би нам свима помогло али треба се прилагодити ситуацији.

Могу да ти наводим низ примера каквих све будала можеш срести на моторима: мајка са троје мале деце на скутеру, човек, жена и двоје деце на скутеру, три клинке на скутеру... ит д. То је за на њиву по кратком поступку, марш на принудни рад.

Dule, odgledaj opet snimak. Nije mislio da je jaci nego su ga opkolili i poceli da usporavaju, a onda je jedan debil krenuo da koci ispred njega i on ga je oborio. Gledaj oko 0:24 i obrati paznju. Amerikanci bi podigliu optuznicu protiv vozaca da je kriv. Nisu banana drzava kakva smo mi.

Motociklisti jesu ugrozeni i zato oni prvi moraju da se paze i predvidjaju potencijalne dogadjaje, mada ludake ne mozes da izbegnes.

Ogranicenje je tu da se postuje, i ja bi da auto vozim 50 u petoj, ali nesto ne ide.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/199331/Motociklista-ubio-decaka-vozeci-na-zadnjem-tocku

Procitaj kako je neko ko nije mogao da vozi drugom 50 ubio dete na pesackom.

Ne smes da vozis preko ogranicenja i tacka. I ja mogu autom da vozim 100 kroz grad, ali to nema nikakvog smisla jer mogu nekog da ubijem.

Дуле пусти ти сад какав је осећај то нема везе са чињеницом да мотористи у већини возе као идиоти и да свакодневно крше прописе и да већином њихова угроженост потиче од њих самих. Не носе кациге, јурцају кроз град, провлаче се између возила не само приликом чекања на семафору него и возе између трака којима се крећу аутомобили. Буди реалан па сагледај колико је моториста изгубило живот због пребрзе вожње. Не можеш ти вожњу 150 кроз град правдати причом ''ви не знате који је то осећај''. Не зна можда неки возач који је то осећај али не зна ни да процени којом брзином иде будала па кад га отресе на раскрсници ко је крив?

Ти као возач мотора првенствено треба да бринеш за своју безбедност и да се у складу са тим и понашаш јер ти знаш да возачи аутомобила немају превише разумевања за вас. Кад се деси незгода ништа ти немаш од тога ко је крив ако трпиш последице. Мало више толеранције наравно да би нам свима помогло али треба се прилагодити ситуацији.

Могу да ти наводим низ примера каквих све будала можеш срести на моторима: мајка са троје мале деце на скутеру, човек, жена и двоје деце на скутеру, три клинке на скутеру... ит д. То је за на њиву по кратком поступку, марш на принудни рад.

Ako se krece tolikom brzinom postoji realna sansa da ga nece videti uopste! Tom brzinom prodjes 100m za 2,5 sec. Pogledas, vidis nema nikog, krenes da skreces, i budala te tresne.

PS

Raspisali smo se o motorima, a ja nikako da napisem epilog mog drifrovanja ;) Odem kod majstora, pregleda trap, sve je ok, nema lufta, proveri trapove na reglazi, sve ok. Na kraju se ispostavilo da mi na zadnjem levom tocku klesta nisu dobra, po malo blokiraju i moguce je da koce jace od ostalih, za to bih vec morao na tehnicki da proverim. Kad sam pipuo kocnicu, plocice su pritisle disk jace od ostalih + klizav put i zbog toga mi se zaneo zadnji kraj.

Poslednja izmena:

upravo sam ja to rekao.

Preticu i sa leve i desne strane.

Ponasaju se kao da za njih ne vaze pravila saobracaja.

Preticu te preko pune.

I onda ti mrdnes volanom levo ili desno, jer ih nisi video recimo, pogledao si u retrovizor nije bio tu, a nakon 3 sekunde on se stvorio, udaris ga , bacis pod drugi auto , on gadja glavom u stub, zardinjeru , banderu....

I ti jos kriv zbog njihove neodgovornosti i idiotizma....

A budale ne kapiraju da takvim nacinom ponasanja prvenstveno sebe najvise ugrozavaju u saobracaju.

http://www.polovniautomobili.com/wi...abricki-deklarisana-potrosnja-je-preniska.php

EPA: Fabrički deklarisana potrošnja je preniska
08.10.2013 11:30

Američka Agencija za zaštitu životne sredine (EPA) upozorila je da fabrički podaci o prosečnoj potrošnji koje objavljuju proizvođači automobila sve više odstupaju od brojeva do kojih tokom svojih ispitivanja dolazi ta agencija.

Poznato je da je potrošnja goriva koju zvanično objavljuju proizvođači automobila uvek niža u odnosu na onu koju vlasnici automobila postižu tokom vožnje u stvarnom životu. EPA, koja ima zadatak da kontroliše fabričke podatke o potrošnji automobila, saopštila je da su rezultati koje dobijaju od auto-kompanija niži čak i od njihovih koji su dobijeni u laboratorijskim uslovima.

Razlika između dve potrošnje se sa godinama čak povećava. Dok je 2007. i 2008. odstupanje podataka o potrošnji koju saopštavaju proizvođači u proseku iznosilo 1,15 procenata, u 2010. ono se gotovo udvostručilo i iznosi 2,25 procenata, a u jednom ekstremnom slučaju, proizvođač je objavio za 14 odsto nižu potrošnju u odnosu na rezultat do kojeg je došla EPA.

Možda običnom vozaču ne deluje da je razilka od 1-2 odsto velika, ali treba napomenuti da EPA dozvoljava da fabrički deklarisana potrošnja odstupa od njihove maksimalno do 3 procenta. Tako je krajem 2012. EPA objavila da su Hyundai i Kia u SAD prijavile rezultate koji su premašili dozvoljenu razliku od 3 odsto, što je nanelo veliku štetu ovim proizvođačima.

http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2012&mm=11&nav_id=657997

Netačni podaci o potrošnji goriva

Hyundai i KIA naneli su veliku štetu svom ugledu kada su u SAD zvanično deklarisali manje prosečne potrošnje goriva od stvarnih za neke od svojih modela.

Kada kažemo da su narušili svoj ugled, zapravo želimo da kažemo da su cene njihovih deonica u Aziji izgubile deo svoje vrednosti zbog informacija koje su početkom novembra našle svoj put do javnosti.

Naime, u protekle dve godine, dve kompanije prijavile su niže prosečne potrošnje nadležnim institucijama za skoro trećinu svojih modela, otkrila je SAD Agencija za zaštitu životne sredine (EPA). Te vrednosti su oglašavane u reklamama kako bi privukle kupce.

Hyundai i KIA će na tržištu SAD pozvati oko 900.000 vozila u svoj servis, kako bi o svom trošku proverili i po potrebi kalibrisali sisteme za merenje potrošnje goriva. Procenjuje se da će ovaj proces koštati dve kompanije oko 363.000.000 dolara.

Međutim, šteta za kompaniju mogla bi da bude znatno veća od ovog milionskog iznosa, kažu iz kompanije Interbrand Corp, koja se bavi istraživanjem tržišta.

Prema njihovim rečima, ova situacija naneće štetu brendovima, ali još uvek je rano dati procenu novčanog iznosa jer se vrednost brenda ne zasniva samo na finansijskim analizama i prognozama. Važni faktori su i imidž i javno mnjenje.

Na Interberndovoj globalnoj top listi 100 najvećih kompanija, Hyundai se nalazi na 53. mestu sa procenjenom vrednošću od 7.5 milijardi dolara. KIA sa vrednošću od 4.1 milijardom dolara zauzima 87. mesto. Po pojavljivanju informacija o netačnim prosečnim potrošnjama, deonice Hyundaija pale su na korejskoj berzi za 7,2% dok je KIA pretpela pad od 6,9%.

Hyundai modeli koji za koje su u SAD prijavljene netačne prosečne potrošnje goriva su Elantra, Genesis, Azera, Accent i Veloster. Kod KIA, to su modeli Sportage, Optima HEV, Rio i Sorento.

Sve ovo dešava se zbog toga što su kompanije prijavile u proseku 3% manju potrošnju.

Pa sve zavisi dali je neki R ili je Enduro ali otprilike oko 3000-3500.

2cosxhh.jpg

@iwan91
Cenim je 3100 ali moze i dogovor.
@kizo
Jesi ti to resio da uzmes motor?:)
Ako jesi onda znaj da u Srbiji mozes da uzmes svasta lepo i povoljno jer se motori ne prodaju sjajno. Ja sam moju Kawu ZX9R 99' dao za smesnih 2100 a to je motor sa 145 ks i koji razvija 300 km/h. Komsija prodaje prelep Suzuki Bandit 600 06' i ceni ga 3100 sto je po meni odlicna kupovina jer je to motor za sve a pritom nije zahtevan jer je to poslednja "uljara".

@iwan91
Cenim je 3100 ali moze i dogovor.
@kizo
Jesi ti to resio da uzmes motor?:)
Ako jesi onda znaj da u Srbiji mozes da uzmes svasta lepo i povoljno jer se motori ne prodaju sjajno. Ja sam moju Kawu ZX9R 99' dao za smesnih 2100 a to je motor sa 145 ks i koji razvija 300 km/h. Komsija prodaje prelep Suzuki Bandit 600 06' i ceni ga 3100 sto je po meni odlicna kupovina jer je to motor za sve a pritom nije zahtevan jer je to poslednja "uljara".

A koliki je dogovor?!

Izgleda da jeste malo jer ko god je vidi vice kako je niska.
Nesto se ljudi ne otimaju a moja zena bas voli jer ce onda ona da je dobije.:)
A mogao bi i ja malko da je vozikam jer je skroz drugacija od sve i jedno gautomobila dosad sto se tice osecaja u voznji. Jos malo neka je a onda na NS pa kom opanci tom i dzeri.:)

Па не отимају се јер си је огласио под буба а не под њу бетл па не могу ни да је нађу на огласима http://www.polovniautomobili.com/oglas3438920/volkswagen_buba_20_8v_prelepa/

E vidis kad sam je stavio pod NeW Beetle niko zivi me nije zvao a kad sam prebacio na Bubu ima poziva ali sve neke gluposti.
Cifra ce biti nesto ispod ali bez preterivanja jer mene taj auto izlzi vec dosta blizu cifre sa oglasa verovali ili ne i u momentu kupovine je bila ok cena ali cen padaju iz nedelje u nedelju i jednostavno dostigla je skoro moju nabavnu posle 3 meseca koliko je prodajem.
Zato eto jednog saveta za sve one koji misle da se u ovo vreme bave prodajom automobila-prodavajte u prvih 20 dana jer posle toga cena vec pocinje da ide nadole.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back