Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta se gadjate sa cenama kd je rega za 1.9 M-jet od 110kw 28500 dinara a za 2.4 oko 60000 din. To sve zavisi od grada do grada i kolike su opstinske takse.
to se tice JTS motora to treba zaobici ako se ikako moze jer su jako osetljivi na lose gorivo.
Pero gledaj iskljucivo Stilo koji je od 2004 godine jer taj ima resene probleme sa elektronikom i ne sija kao novogodisnja jelka.
Gledajuci sve u vezi Stila a i kroz praksu mislim da ti je najpametnije da uzmes 1,2 16V jer tvojoj radjaki ne treba sigurno neka jaka masina a ovaj motor se u Stilu bas lepo pokazao.Dobar je i 1,6 ali tom motoru strada motorni komp ,kao sto rece botr,zbog mesta gde je postavljen a to je veoma blizu motora i trpi temperaturu od ceka pucaju lemovi pa ga u Srbiji mnogi premestaju na hladnije mesto tj dalje od motora.
Po meni je daleko bolji JTD i to onaj sa 80 ks jer nema plivajuci zamajac i varijabilnu turbinu kao ni interkuler i jednostavno nema sta da mu ode.

Sta se gadjate sa cenama kd je rega za 1.9 M-jet od 110kw 28500 dinara a za 2.4 oko 60000 din. To sve zavisi od grada do grada i kolike su opstinske takse.
to se tice JTS motora to treba zaobici ako se ikako moze jer su jako osetljivi na lose gorivo.
Pero gledaj iskljucivo Stilo koji je od 2004 godine jer taj ima resene probleme sa elektronikom i ne sija kao novogodisnja jelka.
Gledajuci sve u vezi Stila a i kroz praksu mislim da ti je najpametnije da uzmes 1,2 16V jer tvojoj radjaki ne treba sigurno neka jaka masina a ovaj motor se u Stilu bas lepo pokazao.Dobar je i 1,6 ali tom motoru strada motorni komp ,kao sto rece botr,zbog mesta gde je postavljen a to je veoma blizu motora i trpi temperaturu od ceka pucaju lemovi pa ga u Srbiji mnogi premestaju na hladnije mesto tj dalje od motora.
Po meni je daleko bolji JTD i to onaj sa 80 ks jer nema plivajuci zamajac i varijabilnu turbinu kao ni interkuler i jednostavno nema sta da mu ode.

Како иде тај стило са 80 кс дизел, нисам имао прилике да га возим? И шта би ти пре лично возио дизела 1.9 80 кс или бензинца 1.2 80 кс узимајући у обзир параметре однос цена/квалитет/одржавање/потрошња?

Poslednja izmena:
7000 dinara.

nije mnogo

inace jabucica nije bila propala nego je dobila onaj luft i cula se pri prelasku preko rupa i dzombi . Moglo je po srpski da se tera i dalje al ja to ne razmisljam cim nesto nije u fullu odmah menjam . I to je sve sto sam do sada zamenio na ovom autu u poslednjih 3 godine.

- - - - - - - - - -

ma cini ti se. rodjak mi je mehanicar pa znam da su mu svabe glavni pacijenti za menjanje jabucica i selen blokova i ostale trapovske mehanike.

on obozava VW . Najvise se kvare a i laki su za rad. Isto voli i Opel.

Ko sto rekoh ovakvi sitni kvarovi i opravke nisu problem ni za jednog vozaca jer ti daju vremena za reakciju a i ne kostaju puno. Problem je kad te auto ostavi na putu ili kad moras da se isprsis 300-1000 evra za opravku.

Sve ovo sto kosta 50-100 evra nije nista strasno.

Inace mom drugaru iz Leposavica je na putu pre neku godinu ispala cela jabucica sa amortizerom pri brzini od 120 km na sat mogao je da izgine i imao je srece.

Kad smo pitali mehanicara zasto se to desilo tako secam se da je on rekao , da mercedes pakuje sve to zajedno sto je za mene bio siguronosni problem tada koliko se secam.

Sve u svemu ne treba se zajebavati .

Meni se moja sjebala zato sto teram auto ka selu preko makadama i to dosta brzo. Honda ima fenomelno vesanje neuporedivo bolje nego bilo koji nemac i uopste ne oseca nase rupe i neravnine po putevima, sto ti daje sigurnost da vozis preko loseg puta brze nego sto bi zaista trebalo - pa onda zbog toga trpi mehanika.

A auto nije predvidjen za srpske makadame sa rupcagama napravljenim od vode.

Za tako nesto treba terenac, a terenac nisam lud da placam registraciju 2000 evra

Ma jesi,samo sto nemas pare.:aha2:

Hvala Dule probaću da joj uzmem taj 1,2 16 v.Samo da kažem za 10 god Pasat joj prošao 58 ,000.km i prodat je, pa hoće sad da promeni.

Како иде тај стило са 80 кс дизел, нисам имао прилике да га возим? И шта би ти пре лично возио дизела 1.9 80 кс или бензинца 1.2 80 кс узимајући у обзир параметре однос цена/квалитет/одржавање/потрошња?

Ja bih licno pre vozio dizelasa ali promenio mi se ukus za motore totalno jer sam ja ranije bio pristalica benzinaca.
I jedan i drugi idu slicno a potrosnja je naravno na strani dizelasa s tim sto se u benzinca moze ubaciti plin pa se jeftinije voziti jedino sto ne znam kako se sa plinom ponasa taj 1,2 16V motor.
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=6863
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=6875

Ja bih licno pre vozio dizelasa ali promenio mi se ukus za motore totalno jer sam ja ranije bio pristalica benzinaca.
I jedan i drugi idu slicno a potrosnja je naravno na strani dizelasa s tim sto se u benzinca moze ubaciti plin pa se jeftinije voziti jedino sto ne znam kako se sa plinom ponasa taj 1,2 16V motor.
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=6863
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=6875

Тај од 80 кс дизелаш сам возио у пунту и био сам презадовољан како иде али у стилу нисам имао прилике ни да га пробам. А претпостављам и да је тај бензинац исти као у пунту који срећемо углавном у спортингу.

Тихи уз дужно поштовање твоје мишљење о моторима ми је познато и у овом случају ме уопште не занима. Вероватно ти је тешко да прихватиш да људима за свакодневну градску вожњу није потребан мотор од 2000 кубика и 150 кс али ****** тако је. :)

Мало скупља регистрација, мало већа потрошња, мало скупље одржавање, мало скупља уградња гаса... и све кад сабереш добијеш мало више потрошеног новца за? Чије бабе здравље?

П.С.И у старту скупљи ауто, то сам заборавио да наведем.

Тај од 80 кс дизелаш сам возио у пунту и био сам презадовољан како иде али у стилу нисам имао прилике ни да га пробам. А претпостављам и да је тај бензинац исти као у пунту који срећемо углавном у спортингу.

Тихи уз дужно поштовање твоје мишљење о моторима ми је познато и у овом случају ме уопште не занима. Вероватно ти је тешко да прихватиш да људима за свакодневну градску вожњу није потребан мотор од 2000 кубика и 150 кс али ****** тако је. :)

Мало скупља регистрација, мало већа потрошња, мало скупље одржавање, мало скупља уградња гаса... и све кад сабереш добијеш мало више потрошеног новца за? Чије бабе здравље?

П.С.И у старту скупљи ауто, то сам заборавио да наведем.

tiKomir je ljakse i nemoj da se trudis da bilo sta objasnjavas.

pa dobro ne treba vam jaci motor al i za ta gradska auta je mislim premalo spod 1400 kubika.

moje zene auto ima bas 1400 kubika i jedva ide u poredjenju sa mojim . Nije los po ravnom a uzbrdo vec gubi snagu.

A mislim da razlika u ceni izmedju 1200 i 1400 kubika je nikakva.

Pa zar ti ideš na trke.Ja sam pre nekoliko godina išao za Nemačku sa trabantom i isto lepo stigao.Treba samo da se našteluješ za auto koji voziš i u toj vožnji da uživaš.

cerkica moja vozi fiat uno 1.3 d i moguti reci da ide kao zvrk ,, mada nebih stila 1.2 zbog tezine ,,

- - - - - - - - - -

nije mi jasno sta se guzite sa tim motorcicima od 1200 kubika kad je razlika izmedju 1200 i 2000 10.000 dinara u registraciji

Moj brat od ujaka je vozio punta sa motorom od 1200 kubika i to je islo kao puz, pricao mi kad mu ukljuci klimu nikog nije mogao da pretekne.

ja licno kad bi uzimao auto tog ranga uzimao bi sa motorom od 1600 do 2000 kubika.

mozda nesto ovako ,,https://www.youtube.com/watch?v=xxYj2T6OKq0

pa dobro ne treba vam jaci motor al i za ta gradska auta je mislim premalo spod 1400 kubika.

moje zene auto ima bas 1400 kubika i jedva ide u poredjenju sa mojim . Nije los po ravnom a uzbrdo vec gubi snagu.

A mislim da razlika u ceni izmedju 1200 i 1400 kubika je nikakva.

Па сад опет можемо да полемишемо, мишљења су различита али генерално гледано да је све испод 1400 кубика премало онда се таква аута не би производила и возачи их не би куповали.

Ја у граду немам никаква брда, а и кад возим по градовима где постоје узбрдице то је у 100% случајева асфалт тако да не представља препреку за 1200 кубика. Ако још на то додаш ограничење брзине од 50 км на сат и камере на сваком ћошку... ја не видим шта би постигао у граду са 200 коња и 2.000 кубика. :)

Наравно да је пријатнија вожња у сваком смислу кад га истераш ван града посебно на ауто пут ако имаш јачи ауто али за град, да те превезе од тачке а до тачке б, то савршено одраде и ови са мало кубика. Кад би људи куповали аутомобиле сходно својим потребама ја гарантујем да 70% њих не би возило оно што сад возе, а ко зна колико их не би ни имало ауто.

mene smara sto sa autom od 1400 kubika mora da ubacis u prvu da izadje uz brdo dok jaca auta izlaze sa drugom bez problema neka i sa trecom mogu ako ides malo brze.

a ovi slabiji mora u prvu.

- - - - - - - - - -

cerkica moja vozi fiat uno 1.3 d i moguti reci da ide kao zvrk ,, mada nebih stila 1.2 zbog tezine ,,

- - - - - - - - - -

mozda nesto ovako ,,https://www.youtube.com/watch?v=xxYj2T6OKq0

pa meni se brat z alio na 1.2 na puntu da je katastrofa slab, a mogu misliti na stilu , osim ako nisu budzili neku turbinu na njega.

jer stilo je i veci i tezi.

tu ne bi trebao niko da uzima ispod 1400 kubika.

mene smara sto sa autom od 1400 kubika mora da ubacis u prvu da izadje uz brdo dok jaca auta izlaze sa drugom bez problema neka i sa trecom mogu ako ides malo brze.

a ovi slabiji mora u prvu.

- - - - - - - - - -

pa meni se brat z alio na 1.2 na puntu da je katastrofa slab, a mogu misliti na stilu , osim ako nisu budzili neku turbinu na njega.

jer stilo je i veci i tezi.

tu ne bi trebao niko da uzima ispod 1400 kubika.

U drugim zemljama 60 % auta su automatik i ne treba da šaltuješ i da ubacuješ u prvu on to radi za tebe sam a i motor se čuva i nemožeš da ga presiliš.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back