Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moras da znas da je FR oprem ajedna od najjacih kod Seat-a pa tako i ima sedista koja mislis da ima.:D
yjyo1.jpg

Леп аутић, права је штета што нема наслон за руку између предњих седишта. Или је можда такав угао сликања да се не види?

pa ja bi reko da nema . A to jeste smarajuce narocito za ljude koji su navikli da voze auta koja imaju jer vecina ima pa naviknes tu da drzis odmaras ruku.

Inace nikad mi nece biti jasno sto se kod nas ne kupuju ovakva auta nego se samo uvoze i voze nemacki VW i Fiatovi krsevi

Ne kazem moze i tu da se probere neko solidno vozilo, ali nisu ni prici jednoj Toyoti Corolli ni po cemu

http://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?yyyy=2013&mm=06&nav_id=721085

120880984051b310a2a0c96583795697_640x42785.jpg

Ne znas dal je ova Toyota Corolla lepsa spolja ili unutra. A o pouzdanosti tek da ne govorimo.

Spada oduvek u najkvalitetnija i najpouzdanija vozila ali kod nas nikada nije bila uvozena i vozena u vecoj meri.

Izuzetak su bile one sa kraja 80tih Toyote , koje se i dan danas voze po Srbiji i nema im smrti.

Poslednja izmena:
+1
Nazalost ali tako je.Ne kazem da nije dobar auto ali zaista je vise americkog izgleda tj kao da je za njihovo trziste.
O kvalitetu danasnjih japanaca ne znam sta da kazem jer ih slabo imam ali onaj RAV$ ima velike sanse da bude registrovan na mene i da ga voziiiiiiiimmmmmm!
Naravno nije iz price benzinac kvalitet nego je iz price dizel kvalitet.
Ovo kazem iz prostog razloga sto evo 4 benzinca sto moja a sto od kolega imaju neke probleme a kola su u realno jako dobrom stanju.
I uvek se setim Tihi-ja i spomenem ga "I onda Tihi kaze kako su benzinci bolji......." Jedan problem sa cilindrom,drugi otisao dihtung glave na svega 80k km,treci otisao dihtung na svega 150k km,cetvrti radi lepo i odjednom zatrese i radi na 3 cilindra a presao veoma malo km.
Kod dizelasa ja ga upalim i to je to ako nista drugo bar kod ovih sto ih ja uzmem.
Ovaj RAV$ sa 215k km radi kao da je juce izasao iz fabrike i ja sam jednostavno odusevljen a nije ni prvi koji tako radi jer sam pre par meseci takodje sedeo u jednom sa 275k km i nisam verovao kako je sacuvan i kako radi ali taj je vec bio prodat a i bolje mi je tako jer je bio plave boje a ta boja nesto skripi za prodaju.

eee dule ne mozes ti biti prijatelju realan ko nijedan trgovac :)

a kakve to probleme ti benzinci imaju neresive?

znas koliko kostaju cilindar, dihtung glave, pa ne vise od 50 evra komad....

to ti dobar mehanicar zameni za sat vremena ako i toliko....

i te stvari kao sto su dihtunzi , gumice i ostalo propadaju jednako i na dizelasima i na benzincima od vremena.......

u svakom slucaju i kad imas problem na benzincu nece skupo da te kosta da ga resis.

I to lupanje cilindara podizaca ventila ili cega vec to ti je cisto stvar estetike , auto koliko znam ide i kad se to javlja.

Dok kad ti rikne turbina na dizelasu, ili dizne, mora da parkiras i da odresis kesu. I to dobro

Benzinac na plin = najjeftinija i najisplativija voznja po predjenom kilometru.

Poslednja izmena:
Meni je ova Corolla ruzna.

pa sigurno da je lepsa od Golfa svakog. Meni nije ruzna . Nije ni nesto specijalno lepa a nije ni ruzna, al sta ima tu da bude nesto ekstra lepo kad je ovo da kazem narodni auto , za siroke narodne mase....

Ne komentarisemo Ferarija ili Aston Martina :)

To je auto ko sto rekoh za siroke narodne mase, da ga platis sto manje mozes, a da za to dobijes sto je bolje moguci kvalitet, i da te auto dobro slusa da bude pouzdan i da malo trosi.

Mislim to je ono sto vecina naroda trazi i to ovaj auto pruza.

Pošto sam ja kao i Tihi isključivo pobornik benzinskih + tng agregata, zanima me vaše mišljenje o Renoovim motorima koji se ugrađuju u Scenic 2.
Konkretno, 2.0 sa 133 ks i 1.6 sa 113 ks.

Ovaj 2.0 lanac ili kaiš?

Sad će Tihi tebi da objasni da Reno nikako ne uzimaš već samo japanska vozila su dobra.:hahaha:Koga ti hoćeš da poslušaš ,čoveka koji u životu samo jedan auto vozi.

ja neznam sta vozi aznam sta zeli ,, bar on tako kaze

Vozim sasvim solidnu Mazdu, ali mnogo volim mini-venove, a Mazda 5 mi je prevelika, kao kombi. Scenica sam imao, doduše usrani 1.5dci, i generalno sam oduševljen izgledom i komforom tog auta...

Sad će Tihi tebi da objasni da Reno nikako ne uzimaš već samo japanska vozila su dobra.:hahaha:Koga ti hoćeš da poslušaš ,čoveka koji u životu samo jedan auto vozi.

Nisam ni mislio da poslušam njega, niti uostalom bilo koga, samo me interesuje da li je neko terao neki od ova dva motora, pa da mi prenese utiske...

Vozim sasvim solidnu Mazdu, ali mnogo volim mini-venove, a Mazda 5 mi je prevelika, kao kombi. Scenica sam imao, doduše usrani 1.5dci, i generalno sam oduševljen izgledom i komforom tog auta...

Nisam ni mislio da poslušam njega, niti uostalom bilo koga, samo me interesuje da li je neko terao neki od ova dva motora, pa da mi prenese utiske...

izvini druze nisam mislio na tebe ( ja neznam sta vozi ) daje bio 1.9 dti sigurno bi bio bolji ,, mislim daje 1.6 preslab odnosno nije slab negoje previse snage izvuceno za tu kublikazu ,, dok 2.0 druga prica ,, ipak guglaj na reno forum

ja sam za svojih 20 godina vozackog staza vozio od nemca , prvi mi je auto bio caletov Golf 3 , pa do amerikanaca, japanaca i tako dalje....

Znaci probao sam skoro sve i iz iskustva japanci su se pokazali najboljim mada ni amerikanci nisu bili losi.

Pošto sam ja kao i Tihi isključivo pobornik benzinskih + tng agregata, zanima me vaše mišljenje o Renoovim motorima koji se ugrađuju u Scenic 2.
Konkretno, 2.0 sa 133 ks i 1.6 sa 113 ks.

Ovaj 2.0 lanac ili kaiš?

koliko znam svi renoovi motori imaju kais.

Moj savet da uzmes 2.0 jer za tu velicinu auta bolji je taj jaci motor a registracija ti je skoro ista.

Samo ga pretresi dobro ako si se bas odlucio za taj , pretresi mu mehaniku tj trapove i motor.

to i jeste problem, sto su lepi jedino matorim drtinama ko sto si ti.
toyota mora da skapria da ima i vozaca u rangu od 20-30 god koji bi vozili toyotu

pa toyote corolle kupuju ljudi kao ja sigurno nece da je kupi klinac od 18-20 godina sa 3 sipanja goriva u zivotu.

Znaci Toyota sa dizajnom gadja ljude srednje ili starije zivotne dobi - porodicne ljude jer Corolla je uvek bila porodican auto.

Dok za klince kao sto si ti imaju drugi model zove se Toyota Celica ili ova nova Toyotaa GT 86

Sve je to normalno .

I mislim da je Toyota Corolla najprodavaniji i najbolji auto svih vremena

http://www.economy.rs/auto/3235/vesti/10-najprodavanijih-automobila-svih-vremena.html

Od prve premijere iz 1966. Corolla je prodata u preko 40 miliona primeraka.

To govori sve.

I sto je najjace voze se ove matore Corolle i dan danas. Malopre kad sam bio da kupim neko voce prosla pored mene jedna Corolla iz 1986-1990 . Malo je izgledala kao satrula , ali mehanika motor menjac sve i dalje sljaka cim se vozi. Mislim da bi se vozile i ove iz pocetka 80tih nego pre kraja 80tih kod nas ih nije uopste ni bilo.

Poslednja izmena:
To sam i ja razmisljao sinoc. Zasto ne bi platili nekog dobrog dizajnera i da nakrive kapu. Prodaja bi im sigurno skocila, bar za 50%.

Kvalitet odlican, a dizajn nula.

pa zato sto porodicni stariji ljudi vise vole konzervativan dizajn a ne sportski kao sto vole mladji ljudi...

Inace Toyota ima pare da plati kojeg god oces dizajnera na svetu.

To svi znamo.

Ali mislim da oni u sklopu dizajna angazuju i psihologe , prave razne ankete gde anketiraju verovatno ljude koji su vec kupovali Corollu kakav bi im se dizajn nove svideo.

Jel ovo ruzan dizajn?

http://4.***************/-PefGZjrvnSY/Tfaetd4WTuI/AAAAAAAAAiE/nVf9IW-Ubys/s1600/toyota_celica_red.jpeg

http://4.***************/-UEWYYdyJH3o/Tb2YRfqfONI/AAAAAAAACRo/xj9RzmZtEwY/s1600/Toyota%252CFT+86+Concept%252CToyota%252CToyota%252CToyota%252CToyota%252CToyota%252CToyota%252CToyota%252CToyota%252CFT+86%252CFT+86%252CFT+86%252CFT+86%252CFT+86%252CConcept%252CConcept%252CConcept%252CConcept%252CConcept%252CConcept%252CConcept+%25283%2529.jpg

ja bi reko da je dizajn ekstra . Narocito ove FT 86 . Originalan je veoma. Auto izgleda kao da kaze "kome cu sad da hebem mater?"

Добра је корола само чињеница није момачки ауто само Тихи код нас се претежно возе дизелаши које ти не волиш. Разговарао сам са једним таксистом недавно који ме је возио у короли 1.4 дизел, прешао је близу 200к км каже да још ниједан озбиљан део није мењан на ауту, само потрошно, уље филтери плочице и сл. А знам и за пример из истог удружења такође 1.4 дизел само је у питању аурис који је прешао 350к км и још се вози без проблема. На борду показује просечну потрошњу 6,2 литре евро дизела е сад колико лаже не знам али је у питању чисто градска вожња била у преподневном шпицу.
Вероватно и Дуле зна неког из пан таксија па можда зна још неко искуство са тојотама дизелима, то су све први власници,а аута су купљена нова код нас.

Добра је корола само чињеница није момачки ауто само Тихи код нас се претежно возе дизелаши које ти не волиш. Разговарао сам са једним таксистом недавно који ме је возио у короли 1.4 дизел, прешао је близу 200к км каже да још ниједан озбиљан део није мењан на ауту, само потрошно, уље филтери плочице и сл. А знам и за пример из истог удружења такође 1.4 дизел само је у питању аурис који је прешао 350к км и још се вози без проблема. На борду показује просечну потрошњу 6,2 литре евро дизела е сад колико лаже не знам али је у питању чисто градска вожња била у преподневном шпицу.
Вероватно и Дуле зна неког из пан таксија па можда зна још неко искуство са тојотама дизелима, то су све први власници,а аута су купљена нова код нас.

svaka cast ako je tako. Mada moj brat od tetke vozi Toyotu Rav4 dizela i morao je skoro da menja dizne.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back