Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovih dana planiram da kupim nesto do 5000, ali sad je pitanje sta uzeti, planirao sam fiat bravo preko 2000 godista ili mozda neki bmw 316, 318, 320 od `91-96.
Jel ima neko neki predlog ili misljenje o gore navedenim automobilima?
Pozdrav

imam ja misljenje ali ne o tim automobilima nego o drugim . Kupio sam za 5000eura rovera 220 sd to je turbo-diesel, auto je u perfektnom stanju ima alu felne , metalik plavi ima kozu unutra ima sve sto je potrebno jako lepo ide i prezadovoljan sam nikakvi problema nisam imao sa njim . mnogi ga kude i kazu da je skup za odrzavanje ...... ali taj auto ne truli i ne kvari se lako!!!!! provereno

Ako bih nekom najvisom super-silom bio primoran da kupim Daciu Logan onda bih kupio iskljucivo karavan ...

dacia-logan-mcv-modular.jpg

Ili ovu :

loganlj5.jpg

logan-suv-1.jpeg

Ljudi, realnost je takva. Estetiku na stranu. Kako nemam mogucnosti/vestine da procenim kvalitet polovnog vozila, odlucio sam se za novo. Za te pare moz se kupiti Logan, sa kojim cu imati najmanje 5god mirnog sna sto se kvarova tice.
Realno, kupis benzinca polovnjaka 5-6god staroga, koji je nekada kostao 15-20kEur. Presao 100-120kkm. Lep pun opreme, ali polako mu dolazi vreme da se kvari jedno po jedno. Rezervni delovi, vozila koje je kostalo pre 5 god 15kEUR, nisu nu malo jeftini zar ne? Ja sam svog Yug45 navozao slatko, kao prvo vlasnik, svi znamo kakva je to krosotina. Moj brat se upravo ratosiljao GolfaIII, koga je kupio polovnog a neko mu vec dusu izvadio pre njega. da vam ne opisujem koliko je novaca ulozio u "bunar bez dna".
"NISAM DOVOLJNO BOGAT DA BIH KUPOVAO JEFTINO"
Logan vredi tacno onoliko para za kolko se prodaje, mozda cak i malo vise.
A i kada koljem prasice na selu, zidam kucu od 10sprata, slepamtraktor od njive moci ce mi posluziti. :)
Ovo je bila ironija naravno. Citajuci raznorazne komentare na netu, smucili su mi se ljudi koji pljuju po drugma koji bi kupili Logan-a, karakterisuci ih na raznorazne nacine.
Cenim sto je neko rekao- ZA SOPSTVENE PARE SVAKO ZNA STA MU JE NAJBOLE

Лично не одбацујем Логана као ауто. За сличне паре се може купити З 10, али лично ако бих бирао између та два узео бих Дачију... ако ни због чега друго онда због тога што је Дачија већа ;) Са Логаном Дачија је показала да има озбиљне намере, а колико чујем од људи - власника у томе успева... неколико пута сам чак и причао са таксистима који их јелте по дифолту арче, и ниједан се није жалио... реално то није много стар ауто, а и кад је ауто нов ти мораш ићи на редован сервис да би ти важила гаранција, а кад идеш на редован сервис тј када редовно одржаваш ауто њему нема шта много да фали нарочито када је нов ;)

Pazi, kada bi buduca supruga imala istu platu kao i ja, kada ne bi smo ziveli u iznajmljenom stanu... skupili bi kintu pa bi kupili verovatno i30. Znam, ima jos mnoooogo dobrih modela, ali moram biti realan i znati koliko visoko mogu da skocim. O lizigu ne razmisljam, samo mi jos to fali. Jest da ovaj Logan sto ja ocu nema ni jastuk za suvozaca, ni ABS, ali taj auto nije formula, niti sam ja Fandjo. Sluzice mi sigurno i mnogo bolje nego moja tuga od juga. Kao jedan od znacajnihcinilaca uvecanog broja saobracajnih udesa fatalnog ishoda je i taj sto vecina vozaca iz Zastave utrci u Audi i misle da su besni vizaci. Ja nisam takav vozac niti mi je tako nesto potrebno obzirom na pristizucu porodicu. Znaci vozne karakteristike u drugi plan, a u odnosu na Y45 Logan ce biti primtno poboljsanje.
Kako je Renault objavio (sto se i moglo zakljuciti) Logan ima 3 puta manje elektronike i sofisticiranih tehnologija u sebi. To znaci da kada mi istekne garancija mogu mnogo toga sam da opravljam.
Dodao bih da daju sada na akciju klimu za 1EUR za modele koji to sa nivoom opreme nemaju.
Time su me definitivno pridobili.

Pazi, kada bi buduca supruga imala istu platu kao i ja, kada ne bi smo ziveli u iznajmljenom stanu... skupili bi kintu pa bi kupili verovatno i30. Znam, ima jos mnoooogo dobrih modela, ali moram biti realan i znati koliko visoko mogu da skocim. O lizigu ne razmisljam, samo mi jos to fali. Jest da ovaj Logan sto ja ocu nema ni jastuk za suvozaca, ni ABS, ali taj auto nije formula, niti sam ja Fandjo. Sluzice mi sigurno i mnogo bolje nego moja tuga od juga. Kao jedan od znacajnihcinilaca uvecanog broja saobracajnih udesa fatalnog ishoda je i taj sto vecina vozaca iz Zastave utrci u Audi i misle da su besni vizaci. Ja nisam takav vozac niti mi je tako nesto potrebno obzirom na pristizucu porodicu. Znaci vozne karakteristike u drugi plan, a u odnosu na Y45 Logan ce biti primtno poboljsanje.
Kako je Renault objavio (sto se i moglo zakljuciti) Logan ima 3 puta manje elektronike i sofisticiranih tehnologija u sebi. To znaci da kada mi istekne garancija mogu mnogo toga sam da opravljam.
Dodao bih da daju sada na akciju klimu za 1EUR za modele koji to sa nivoom opreme nemaju.
Time su me definitivno pridobili.

Pre bih kupio Sparco (:
ok. Lepo je to. Plin za njega je oko 800eura. MPI. Ipak bih ja, da sam na tvom mestu, uzeo Stila. Ali nisam na tvom mestu (:

Ali sam ze zapitao, zasto auto koji je nkada kostao do 20tak hiljada EUR neko u inostranstvu prodaje za 5-6 hiljda evra. To moze samo znaciti da se neko vec slatko izvozao sa istim, amortizovao ga predjenom kilometrazom i sada hoce da ga se ratosilja. Ako povucem paralalu, bilo bi isto kao kada bi nesto kupovao na otpadu umesto novo u prodavnici.
Ipak sve ovo ne znaci da se na mogu naci dobri polovnjaci, ali nemam ja taj standard da ga mozda, ali mozda, popravljam jer je izakan a ovde se prodaje u "odlicnom stanju".
Kupovinom Logana kupujem sebi mir od kvarova u trajanju od 5-6god. Veruj mi, kvarova mi je preko glave za mojim Y45.
Sinoc sam namerno pozvao TAXI sluzbu koji ima samo Logan - Preference, i zamolio ih da mi posalju nekog sa 1.4MPI sa ugradjenim plinom. Taksista (inace vozi u privatnom zivotu Vectru '99) koji je samo vozac u firmi (nije njegov auto) izjavio je da je bio prepun skepse kada je poceo raditi sa Logan-om, medjutim ispostavilo se da se presao i da je auto prevazisao sva ocekivanja u + smislu. Nravno, zalio se na opremu, malo neudobna sedista....ali u globalu samo reci hvale.
To je bio trenutak kada je odluka knacno pala na nov Logan Preference 1.4MPI uz koji se dobija klima na poklon.

Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back