Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta znam, zakonom je zabranjeno. Pitanje je koliko ostane "mesa" kad se tako oreze, jos ako je neka starija guma:think::think: S druge strane mogu te kazniti, jer postoji TWI oznaka na gumi, koja ce pokazati da su gume orezane. Uglavnom, s takvim gumama treba biti pazljiv, izbegavati vece brzine, pazljivo po rupama, jer je tako guma oslabljena. Mada, kad su ovde bile neke auto trke, padala je kisa, i oni su orezivali gume, nista preterano, par mm, kako bi imale dublju saru i bolje odvodile vodu.

Recimo, ova moja guma ima oko 2-2.5mm šaru, pa sam hteo da je urežem do 4-4.5 mm. Ali, videću šta kaže taj čovek koji radi s tim. Sigurno da će on proceniti koliko sme, a koliko ne sme.

p.s. Kad bi krenuli sa kažnjavanjem, kaznili bi i nekog ko vozi SLR, jer ima neparan broj štop svetla pozadi.
Nisu još rigorozni toliko, tj. ne ulaze u detalje

Ullaze, mene jedna pandurka smarale, pre 2 godine, zbog toga sto su mi stop svetla i pozicije na istom mestu, kad stisnem kocnicu svetlo se pojaca, i kao to ne moze tako, nesto ***** kako treba da razdvojim:eek::eek: A kad sam isao do Petrovca, zaustavlja me pandur na samom ulazu u grad, i trazi licne karte od suvozaca i vozaca pozadi!
Mislim da bi to bilo ok, 2 -2.5 mm nije nesto strasno.
EDIT: Kad idem tamo, stalno me zaustavljaju, bez razloga, sto ne bi smeli, i traze licne karte, i dok ovaj pregleda licne karte, prolazi vectra karavan sa 7-8 putnika, i on nista, mrtav ladan, kao da ne vidi!

Poslednja izmena:
Ovaj drug što drži tehnički pregled mi reče da u zakonu stoji da mora da bude paran broj štop lampi. Na primer, E klasa ima levo, desno i u sredini jednu štopaljku.
hm... "sva" kola imaju tri. cak je to trece i preporucljivo. ako je tako, vrv je pisao strucnjak koji je pisao i onu uredbu o plovidbi. cekaj samo kad na brod budem zbog zakona montirao letnje gume

hm... "sva" kola imaju tri. cak je to trece i preporucljivo. ako je tako, vrv je pisao strucnjak koji je pisao i onu uredbu o plovidbi. cekaj samo kad na brod budem zbog zakona montirao letnje gume
Pa da, mora da su sada promenili to, ali po starom znam da nije dozvoljeno bilo.
Još malo i moraćeš u fluorescentnu boju da ofarbaš didjBro.

napravili su haos sa time. uveli su nam i obavezno osiguranje isto kao za kola. ne znam da li to pokriva stetu koju sam nekom naneo torpedom :lol: ili krompir-topom.
sad imas drugu glupost tu, kako ce i Ko ce izvrsiti uvidjaj. tragovi kocenja na reci? kako ce bilo ko dokazati sta se desilo? osiguranje ne isplacuje napamet. a rekao sam ovi u NS donedavno nisu ni imali camac, sad kad imaju nemaju para da ga registruju a ni za benzin.
samo-vas-gledam.jpg

napravili su haos sa time. uveli su nam i obavezno osiguranje isto kao za kola. ne znam da li to pokriva stetu koju sam nekom naneo torpedom :lol: ili krompir-topom.
sad imas drugu glupost tu, kako ce i Ko ce izvrsiti uvidjaj. tragovi kocenja na reci? kako ce bilo ko dokazati sta se desilo? osiguranje ne isplacuje napamet. a rekao sam ovi u NS donedavno nisu ni imali camac, sad kad imaju nemaju para da ga registruju a ni za benzin.
samo-vas-gledam.jpg
:hahaha:

Jedino to osiguranje valja za vremenske nepogode. Ali, nije ovo Florida da nas tako jako pogodi par puta godišnje, da ti treba osiguranje za čamac. A od sudara takodje ne verujem da će ti trebati osiguranje.

moze da zatreba jer ako dune neki jak vetar naglo, a desavalo se, moze bocno da zanese moj brod, a ja sam se bas eto tad isparkiravao i moze da me odnese na druge brodice koji su parkirani unapred, pa im vire dupeta i vanbrodski motore koje bi ja sa 3t izgnjecio ko pijan goFno. to je jedini slucaj da eto moze doci do kolizije sa nekom znacajnom materijalnom stetom. ostalo je grebanje. al na celicnim brodovima je to bezveze. e sad jedino osiguranje ako se neki kreten sa skuterom zakuca u moj brod. ali tada mi nece trebati osiguranje nego puska da ga dokrajcim.

moze da zatreba jer ako dune neki jak vetar naglo, a desavalo se, moze bocno da zanese moj brod, a ja sam se bas eto tad isparkiravao i moze da me odnese na druge brodice koji su parkirani unapred, pa im vire dupeta i vanbrodski motore koje bi ja sa 3t izgnjecio ko pijan goFno. to je jedini slucaj da eto moze doci do kolizije sa nekom znacajnom materijalnom stetom. ostalo je grebanje. al na celicnim brodovima je to bezveze. e sad jedino osiguranje ako se neki kreten sa skuterom zakuca u moj brod. ali tada mi nece trebati osiguranje nego puska da ga dokrajcim.
A osiguranje je verovatno skupo kad da su vetrovi svakog dana jaki, kao da se svakog dana medjusobno sudaraju brodići, kao da pljačkaju brodiće svakog dana, kao da se zapali svakog dana po jedan brodić, kao da potone svakog dana po jedan brodić....

Poslednja izmena:
Tako ja pričam koleginici što vozi novu Korsu 1.0 da će trošiti ~kao i 1.2-1.4, samo što će imati i klimu uz to. Mislim da je ta 1.4 taman za Corsu. Ima 90ks.

Nem pojma, ja ne gotivim te male motore nikako. Ubrzava to lepo i sve, ali je kod njih crveno mahom na 5500, a petom na 3000 ides 100, dok recimo moj Audi na tim obrtajima ide blizu 140, a crveno je na 6500. No replacement for displacement. :)

trosim manje para od svojih drugova koji ih manje imaju

Stipso :P Sto rece moj drugar pre par godina, "Kad imam dacu, kad nemam sta cu" :lol: Doduse, ne pijes, pa ne mozes ni da znas efekat kafane - koliko god para da imas, vise ih neces imati :lol:

Ovaj drug što drži tehnički pregled mi reče da u zakonu stoji da mora da bude paran broj štop lampi. Na primer, E klasa ima levo, desno i u sredini jednu štopaljku.

Ma kakvi. Po propisima Evropske unije od pre nekoliko (bas odavno, secam se da sam citao u novinama o tome) godina svi novi automobili moraju da imaju trece stop svetlo na sredini.

A osiguranje je verovatno skupo kad da su vetrovi svakog dana jaki, kao da se svakog dana medjusobno sudaraju brodići, kao da pljačkaju brodiće svakog dana, kao da se zapali svakog dana po jedan brodić, kao da potone svakog dana po jedan brodić....
kradje motora se dogadjaju doduse. al to mi osiguranje ne pokriva, nije to kasko. to je osiguranje treceg lica od stete koju mu ja nanesem krompir topom ili zaletanjem broda u njega.

Pozdrav ljudi, treba mi mala pomoć.
Prelazim sa yugića na nešto bolje i dvoumim se između 2 automobila.
Opel Corsa C ili Fiat Punto...
Najbitije su mi 2 stvari:
Što manja potrošnja i što jeftiniji delovi i održavanje...
I da li uzeti dizel ili benzin i koje snage.. auto koristim po gradu uglavnom...
Hvala svima koji pomognu ..
Umalo da zaboravim.. plafon cena je 3500...

Poslednja izmena:
Fiat Punto 1.2 8V metalik boja dvoja vrata
Fiat ... jeftini delovi, jednostavna konstrukcija, majstori na svakom ćošku i u svakom selu
1.2 8V... jednostavan, pouzdan, proveren motor sa niskom potrošnjom koja se kreće oko 6 litara
benzinac...nema turbine, dizne, kompjuKtere. guta sve što se naspe. voli i gas
metalik boja... mala je verovatnoća da je bio van
dvoja vrata... verovatno nije bio porodični auto a u srbiji taxi :)
Naravno punto ima i mane
ima ih ko nekada jugića
konstruisan je u prošlom veku
meni je ružan
sa 65 ks je prilično spor
nije za više od dvoje osim kad se mora ili kad su drugo dvoje sitna deca
nije za duži put, tj može ali ako mora

vd:
Fiat Punto 1.2 8V metalik boja dvoja vrata
Fiat ... jeftini delovi, jednostavna konstrukcija, majstori na svakom ćošku i u svakom selu
1.2 8V... jednostavan, pouzdan, proveren motor sa niskom potrošnjom koja se kreće oko 6 litara
benzinac...nema turbine, dizne, kompjuKtere. guta sve što se naspe. voli i gas
metalik boja... mala je verovatnoća da je bio van
dvoja vrata... verovatno nije bio porodični auto a u srbiji taxi :)
Naravno punto ima i mane
ima ih ko nekada jugića
konstruisan je u prošlom veku
meni je ružan
sa 65 ks je prilično spor
nije za više od dvoje osim kad se mora ili kad su drugo dvoje sitna deca
nije za duži put, tj može ali ako mora

Treba ipak naglasiti da ima i nekoliko skupljih stavki koje vole da otkazu, a to je servo volana i ECU sa imobilajzerom. Medjutim, ako se ovo navedeno nadje na otpadu u ispravnom stanju, cena je daleko niza nego u prodavnici, ali polovno je polovno.... Inace, vrlo zahvalno vozilo, prost donji postroj, a dovoljno dobar i izdrzljiv. Ja bi ipak isao na 1.2 motor sa 16 ventila i 80ks.

posto su ti bitni cena delova i odrzavanje (malo kome nije jel) punto je daleko racionalnije resenje.
to je sad vec "domaci" auto. uskoro ce biti kooperanata iz srbije dosta, i cene delova ce se smanjivati jos, a servis zastave/fijata je uvek jeftiniji od stranaca. u svakom slucaju ce sve uvek biti jeftinije od korsinih. a to da je mali... pa isli smo mi nekad i jugom na letovanja... dobar je ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back