Preporuci film

hvala na predlogu, ovo moram da pogledam. Boze dragi, da mi je neko rekao da ce Fred Durst da rezira film mislio bih da me zavitlava :)
Bas tako, buraz, bas tako... :) Ima one nu-metal placipickanske estetike, ali je ista vesto kamuflirana sjajnom karaterizacijom. :D
Ni ja nisam verovao, ali izgleda da tom L.A. razmazenom svetu tako nesto zaista dolazi kao znacajan orjentir u zivotu...! :eek:

Bas tako, buraz, bas tako... :) Ima one nu-metal placipickanske estetike, ali je ista vesto kamuflirana sjajnom karaterizacijom. :D
Ni ja nisam verovao, ali izgleda da tom L.A. razmazenom svetu tako nesto zaista dolazi kao znacajan orjentir u zivotu...! :eek:
Da slazem se. Dopao mi se film, iako ga ne bih nazvao sjajnim :) Dzontra je dobar posao odradio. A film je pravi pokazatelj stanja Holivuda, i njegove izopacenosti, tako da pomaze u sirenju svesti o laznom sjaju, otudjenosti i mracnoj strani o kojoj mnogi nisu svesni. Nazalost mnogi mladi ljudi danas postaju kao Dzontrin karakter, opsednuti glumcima i glamurom... A naravno, instagram tiktok i ostale gluposti samo odmazu u svemu tome, samo dolivaju benzin na vatru.

Da slazem se. Dopao mi se film, iako ga ne bih nazvao sjajnim :) Dzontra je dobar posao odradio. A film je pravi pokazatelj stanja Holivuda, i njegove izopacenosti, tako da pomaze u sirenju svesti o laznom sjaju, otudjenosti i mracnoj strani o kojoj mnogi nisu svesni. Nazalost mnogi mladi ljudi danas postaju kao Dzontrin karakter, opsednuti glumcima i glamurom... A naravno, instagram tiktok i ostale gluposti samo odmazu u svemu tome, samo dolivaju benzin na vatru.
Jest. :) No, znacajno je sto je Travolta prihvatio ulogu u demistifikaciji svega sto ga (navodno) okruzuje, buduci da je i sam znacajna filmska zvezda. ;)
I meni je isto film poprilicno kul, a isto tako ga ne bih nazvao sjajnim...:) Osecam se pomalo cudno, kao papagaj.:think::lol:

https://www.imdb.com/title/tt0061594/

h280_39325976.jpg

Malo poznat a vrlo dobar hladnoratovski špijunski triler.

Odlican.
As part of her community service, Suzanne reads to Bill who is visually-impaired. She is attracted to him, but her feelings for him become stronger when she finds out about her husband's affair.
A novelist blinded in a car crash which killed his wife rediscovers his passion for both life and writing when he embarks on an affair with the neglected ...

https://www.imdb.com/title/tt0061594/

h280_39325976.jpg

Malo poznat a vrlo dobar hladnoratovski špijunski triler.
Bas sam nedavno trazio film sa takvom tematikom i pogledao Tinker Tailor Soldier Spy. Stvatno kvalitetan film, doduse sporiji. Ja u poslednje vreme bas takve sporije filmove uzivam da gledam te dosta gledam filmove iz 70tih gde su se nekako radnja i razvoj likova razvijali metodicno i temeljno sto zahteva malo razvuceniji film u odnosu na danasnje standarde.

Evo jos jednog na isti kalup dozivljaja, ali ne i po sadrzaju... Spree, 2020.

SPREE_KEYART_DRIVING_RGB_1080x1600.jpg
35030851_sa.jpg

https://www.imdb.com/title/tt11394332/
Ki` sto kaze opis na plakatu, americki psiho za milenijalce, plus na tockovima, a to je onda GTA. ;) :cool:
Triler-horor bez nekih preteskih horor scena, ali sustinski uznemirujuce...Sve se snima, sve se belezi, "jerbo to je imperativ vremena.."
Nolajfer kome je toliko stalo do pregleda i broja pratilaca smisli "prosto genijalnu ideju" da snima kako ubija ljude na svom radnom mestu,
vozeci za jednu od mnogobrojnih danasnjih pseudo-taksi kompanija, po imenu Spree (ironija da se ista rec koristi kao sinonim za talas zlocina)...
Ocajan i nemastovit, krajnje resenje nalazi u tome da od sebe napravi serijskog ubicu ne bi li se ogrebao za delic slave...Na tom putu, uhodi
poznatu mladu crnu komicarku, dok ga ortak, poznati influenser, zdusno zay..va kako je i dalje trulex...a ovaj sve ludji i ludji. Ponovo, kraj donosi katarzu,
humaniji pogled na stvari zivota koji je do tada prebrz, pa,..."kao na filmu". ;) :cool: Ponovo preporuka.

https://www.imdb.com/title/tt11394332/
Ki` sto kaze opis na plakatu, americki psiho za milenijalce, plus na tockovima, a to je onda GTA. ;) :cool:
Triler-horor bez nekih preteskih horor scena, ali sustinski uznemirujuce...Sve se snima, sve se belezi, "jerbo to je imperativ vremena.."
Nolajfer kome je toliko stalo do pregleda i broja pratilaca smisli "prosto genijalnu ideju" da snima kako ubija ljude na svom radnom mestu,
vozeci za jednu od mnogobrojnih danasnjih pseudo-taksi kompanija, po imenu Spree (ironija da se ista rec koristi kao sinonim za talas zlocina)...
Ocajan i nemastovit, krajnje resenje nalazi u tome da od sebe napravi serijskog ubicu ne bi li se ogrebao za delic slave...Na tom putu, uhodi
poznatu mladu crnu komicarku, dok ga ortak, poznati influenser, zdusno zay..va kako je i dalje trulex...a ovaj sve ludji i ludji. Ponovo, kraj donosi katarzu,
humaniji pogled na stvari zivota koji je do tada prebrz, pa,..."kao na filmu". ;) :cool: Ponovo preporuka.

Tiktokovi i tviteri stvarno dovode do psihopatije. Pogledao sam, zabavan je, ali ja bih radije da Fred Durst snimi novi film :)

Et si on vivait tous ensemble (2011)
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt1674057/
Za one kojima ne smeta da gledaju pet odličnih staraca. Sasvim solidna drama sa vedrim i, naravno, tužnim momentima. Danijel Bril podiže prosek i donosi dah mladosti i života. Preporuka.
image_12147038.jpeg
Hvala na preporuci.
Na slicnu temu preporucujem, ako ste tada propustili u bioskopu, italijanski film iz 2008. Mid-August Lunch: sarmantna prica sa divnim starijim glumicama, a reditelj i scenarista je igrao glavnu ulogu. Veoma humana, topla i duhovito ispricana prica.

Back