Preporuci film

Gde mogu da nadjem ovaj film sa prevodom? Bio je na 51.-om FEST-u

Untitled-1.png

Tri najbolja filma koja sam pogledao u prethodne 2 godine. Preporucujem.

1: Psi od slame (Straw Dogs) Mozda i najbolji film Sema Pekinpa. Vrlo onako "desnicarski", muski film. Generalno mizantropski film, poprilicno mizogen, ali fenomenalan. Sustinski bavi se ljudskom prirodom, osnovnim ljudskim nagonima, instinktima, upsteno govoreci bavi se tim najprimalnijim delom ljudske prirode.
2. Brawl in cell block 99: Film novijeg datuma (iz 2017) koji vas kao vremeplov vraca u neka prosla filmska vremena kada su filmovi bili malko sporiji, siroviji, kada studio nije toliko gledao kako ce film sto vise da skrati i da ubaci sto vise specijalnih efekata. Radjen je kao omaz na B filmove 70tih. Vrlo je nasilan te ne preporucujem onima sa slabim stomakom.
3. Istraga o gradjaninu iznad svake sumnje (Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto) Ono sto me je privuklo kod ovog filma je naslov :D Nisam se pokajao. Umetnicki film sa snaznom politickom porukom. Film pre svega proucava temu moci, autoriteta i prirodu policijske drzave. Ne zahteva poznavanje istorije ali je jos bolje ukoliko ste okvirno upoznati sa politickim prilikama u Italiji 40-70tih godina proslog veka.

Relatos salvajes (Wild Tales) - 2014
režija: Damian Szifron

Сјајан филм. Буквално сам у даху одгледао сваку причу. Филм је набијен темпераментом латиноса и прича о обичним људима који имају нагомилане проблеме и фрустрације и само је потребна једна ситница да експлодирају. Сзифрон оправдава њихову експлозију насиља, освете, мржње која није у људима јер су они такви него је у људима зато што сви нешто трпе, систем који је често јако неправед, иако то не показује, их све гази и убија оно људско у њима. Ово су све природне рекације у жељи за опстанком и преживљавањем
Сјајно, заиста сјајно
Оцена: 9/10

2. Brawl in cell block 99: Film novijeg datuma (iz 2017) koji vas kao vremeplov vraca u neka prosla filmska vremena kada su filmovi bili malko sporiji, siroviji, kada studio nije toliko gledao kako ce film sto vise da skrati i da ubaci sto vise specijalnih efekata. Radjen je kao omaz na B filmove 70tih. Vrlo je nasilan te ne preporucujem onima sa slabim stomakom.
I ova dva su mu dobra, pogotovo prvi:

Bone Tomahawk
Dragged Across Concrete

As bestas

https://www.imdb.com/title/tt15006566/

Auuuuuu brale kakva filmcina. Gluma, atmosfera, nelagodnost, napetost. Jos jedan dokaz da ako hoces da konzumiras nesto stvarno kvalitetno trebas da zaobidjes u sirokom luku dekadentni i raspali Holivud.

9/10
Hmmm deluje zanimljivo. Mozda bacim pogeld iako sam skeptican prema spanskim filmovima jer uvek ubodem neki koji nije po mom ukusu.

Dorain Grey (2009) je film baziran na romanu Oskara Vajlda ,,Slika Dorijana Greja". Odlična ekranizovana priča o želji za večnom spoljašnjom lepotom i trljuljenju iznutra. Ocena 6,2 na sajtu IMDB ali ne obazirite se na to, moja preporuka je da se sedne ogleda ovaj jako poučan film. Ako vam kraj nije jasan onda ili pročitajte ranju romana ili pročitajte sam roman.

Devojka sa bisernom minđušom je britanski film baziran na istoimenom romanu Trejsi Ševalije, koji je napisan na osnovu istoimene slike holandskog slikara Johanesa Vermera. Topla preporuka koji vole ovakve filmove i serije iz viktorijanskog doba. Glavne uloge glume Skarlet Johanson i Kolin Firt.

Devojka1.jpg

Tri najbolja filma o ratu u Iraku i Avganistanu su:
American sniper
Lone survivor
Guy ritchie's the covenant

Najbolji noviji detektivski film:
Knives out (2019)

Najbolji špijunski filmovi:
Skyfall (2012)
The man from uncle
Mission impossible: Ghost protocol
Criminal (2016)

Od superherojskih filmova, osim oba Dark knighta, najbolja su 4 filma braće Ruso (Winter Soldier, Civil war, Infinity War i Endgame).
Od braće Ruso, dobra su oba Extraction filma, sjajne akcije.
Od akcionih filmova, svaki od Guy Ritchija je dobar (Wrath of man i The gentlemen naručiti).
Od novijih timova, Top gun Maverick je odličan.
Jedna akciona komedija koja ima slab rejting na internetu, a meni se svidjela je - The hitman's bodyguard.

Back