Preporuci film

Vuosaari (2012) aka Naked Harbour

Simpa film o zivotu u siromasnom multietnickom predgradju Helsinkija, malo komican, malo tragican. Nekoliko paralelnih prica prati citav mozaik likova, njihove zivote, stremljenja, nade, strahove, probleme, zelje itd, oslikavajuci mentalni i duhovni profil savremenih finaca, a citajuci komentare finaca na imdbu (uz slabe ocjene), cini se da im je pogodio zicu.

233088873535e08cd9b0bc352433699_640x411.jpg

Poslednja izmena:
dok je taj sto ti je na avataru glumacki jordan.. laka mu crna zemlja

Ja na avatar stavljam ljude koji mi se svidjaju.Meni je fizicki izgled presudan,sto da lazem.Imas fenomenalnih glumaca,ali ih nikada ne bih okacila na avatar,jer su,jednostavno-gabori.Sta ces,volim lepe ljude,pa i glumce i glumice...Ponekad ne moraju ni da se trude da glume,mogu samo da se pojave u filmu....

Poslednja izmena:
jel uspeo ben da snimi napokon nesto sto bi se zapamtilo

Meni je prica jako dobra, sa nekoliko zaokreta koji totalno razbijaju konstrukciju koja je do tog trenutka izgradjena, cak me malo podsjetio na Hickoka i njegove sok-terapije. A gluma je tanka sto je i uobicajeno za vecinu americkih filmova. Mislim da su americki filmovi prvenstveno nemjenjeni americkoj publici cija kultura ponasanja i ophodjenja ne odstupa znacajno od glume koju vidimo u njihovim filmovima, odnosno, po meni, jako je blizu americkoj kulturi ili bar onoj nekoj opstoj - tzv mejnstrim. Na drugom kraju stapa su recimo francuzi u kojima ljudi gestikulisu, masu rukama, reaguju emotivno itd, a sve u skladu sa njihovom kulturom i za njihovo trziste, pa cak i evropsko uopste.

Poslednja izmena:
Ko će znati, po mom iskustvu, najatraktivnije avatare stavljaju prosečne žene.Zgodna žena može da dopusti sebi luksuz i da stavi ne toliko privlačan avatar.Samopouzdanje i ostali fazon.Mislim da je naša koleginica lepotica.:lol:

(Ne udvaram se, imam srećnu ljubavnu vezu, ali mi neki nagon kaže da je ženska zgodna.)

Gone girl - zanimljiv film, kraj mi nije bas legao, Ben Aflek, kao i uvek deluje retardirano, a onu zensku bih ja licno opalila kolko je zgodna.
Night crawler - dobar. Ne volim Jakea, ali ovde je odlican, toliko dobar da mi se zgadio. preporucujem oba.

Gone girl - zanimljiv film, kraj mi nije bas legao, Ben Aflek, kao i uvek deluje retardirano, a onu zensku bih ja licno opalila kolko je zgodna.
Night crawler - dobar. Ne volim Jakea, ali ovde je odlican, toliko dobar da mi se zgadio. preporucujem oba.

Rosamund, ah! Real English rose... :)
Hvala za preporuku za Nightcrawler.

- - - - - - - - - -

Pitanje za Thumba, kada navrati. :)
Jesi li odgledao Birdman?

Seraphine (2008) z:poz:

Film o zivotu slikarke Séraphine Louis.

Odhranjena kao siroce uz pomoc crkvene organizacije, cijeli zivot je jedva prezivljavala radeci najteze poslove tipa ciscenje i pranje vesa za imucnije porodice, a onda je nocu i za svoju dusu tajno slikala. Oni koji su vidjeli njen rad, u filmu je to jedna od dama za koje je radila, su je uglavnom ismijavali i "savjetovali" da se mane corava posla. Tek u 50-toj je slucajno otkriva njemacki art diler, kome je takodje cistila kucu, prala ves itd, i totalno zapanjen pokusava da joj objasni koliko su njena djela originalna i kvalitetna. Radi se o nekim fantasticnim spojevima biljaka, cvijeca, voca, insekata itd, uglavnom motivi flore, uz nevjrovatno raskosne boje koje je inace sama spravljala i mijesala sa uljem koje je "posudjivala" iz crkvenih kandila.

420.jpg

Poslednja izmena:

Back