Prepisivanje

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

black cat
VIP
Poruka
39.783
Kada će se kod nas prepisivanje strogo sankcionisati?

I zašto se to ne radi?

Jel to ono kao građani smo koruptivni, volimo da mutimo, potplaćujemo, ne smeta nam krađa, laganja, prevara, i onda nam prepisivanje dođe kao neki vic?

Da li se ovom praksom od malena deca uče da izigravaju sistem?
Šta mislite?

Meni se desilo da me zove roditelj jednog klinca iz odeljenja mog sina, da mi kaže da je došao u posed testa iz fizike koji će imati njihov razred za sat vremena, i pita da ga ja rešim oni će doturiti deci i oni će prepisati.

Ja sam još u šoku 🙂
I onda mi neko kaže da su deca "ovakva i onakva"! Nisu deca, mi roditelji smo krivi. Samo mi.

Meni se desilo da me zove roditelj jednog klinca iz odeljenja mog sina, da mi kaže da je došao u posed testa iz fizike koji će imati njihov razred za sat vremena, i pita da ga ja rešim oni će doturiti deci i oni će prepisati.

Ja sam još u šoku 🙂
Kod nas su roditelji odavno provalili sve testove koje imamo u kompletu sa udžbenicima koje smo dobili kao dodatni materijal. I tako, sada pravimo sami testove, štampamo i nema prepisivanja sa papića koji je mama ili tata ili neko uradio :mrgreen:

Znam za slučaj jedne naše studentkinje koja je bila dobar student oko 9 prosek, primili je na Američki univerzitet za dalje, phd , i ona se setila tamo da prepiše nešto.

Oni su je uhvatili, izbacili sa fakulteta, sa tog Univerziteta i ni jedan više u USA ne može da upiše, dobila trajni ban.
Ja sam čula da za dovitljivost naših u belom svetu :na papiriću, ćirilicom napišu, ako primeti profesor, kažu da je to molitva i tako se provlače. E sad, ne znam je l ovo urbana legenda il ima tračka istine u tome.

Ja sam još u šoku 🙂
ovo sto si ti navela kao primer sa testom iz fizike je prevara, to ne pordrzavam i to bih rekao da je razlicito od klasicnog prepisivanja protiv kojeg u principu nemam nista ako se radi o nekoj suvoparnoj teoriji koju treba nauciti napamet.
ja sam prepisivao celu srednju skolu i dosta sam prepisivao na fakultetu kada se o teoriji radi koju nisam hteo da ucim napametm, jer ne vidim smisao u tome nesto nabubati to na ispitu iz glave napisati i onda zaboravis za 2 dana sve. ja to lepo prepisem i na kraju imam isto znanje kao i oni koji su naucili pa zaboravili i ja koji to nikad nisam ni znao.
ali zato imao sam gomilu ispita gde je bila dozvoljena literatura, pa mozes da prepisujes koliko hoces, ako sustinu nisi shvatio ne vredi ti nista dalje.
mislim da ne treba traziti ucenje nikakve teorije, jer danas svako ima telefon i dzepu i ako umes u roku od par sekundi mozes da dodjes do bilo kojih informacija koje te interesuju, pa koja je onda poenta da neko to uci napamet?!

Kod nas su roditelji odavno provalili sve testove koje imamo u kompletu sa udžbenicima koje smo dobili kao dodatni materijal. I tako, sada pravimo sami testove, štampamo i nema prepisivanja sa papića koji je mama ili tata ili neko uradio :mrgreen:
Ne razumeš. Dakle prof fizike je napravio svoj test, i doneo ga danas u školu i dao drugom odeljenju. Oni su snimili iako im je zabranjeno da imaju telefone, poslali i očekuju za 1 sat da im se reši i doturi. Nije test od pre.

Kad poenta obrazovanja pokaže da postoji, tada možemo pričati o ovome.

Pričamo o ljudima koji završavaju nešto i na kraju će raditi gde moraju, preko veze, preko nekoga, malo ko nalazi posao sam ili otvara svoje.

Dakle, ovaj sistem i treba prepisivače.

Prepisivanje nije lepo.
Nije isprsavno.
I tu nema diskusije.
Nema malo i veliko prepisivanje, sve je to isto.

Pravo pitanje je: koji je razlog prepisivanja?

Ponekad imam utisak da si malo zivela pod staklenim zvonom, kada su neke stvari u pitanju.
Pa sad dete koje odrasta bez roditelja, a znaš kako je, i nije baš pod staklenim zvonom.

Ali me čudi , dobro kad neko vrši prevaru obično se time ne hvali niti priča o tome. Kod nas je to kao normalno nešto.

To pokazuje koliko cenimo školstvo. Jer ne verujem ako vas prime na Oxford da biste tamo pokušali nešto da prepišete. Suviše je veliki ulog. A ovo kod nas, ništa.

I onda su sve ove diskusije o poštenju u politici itd potpuno besmislene.

Brate moraš se nekad snaći u srednjoj sam bila ok djak, ali matu nisam znala, naravno da sam se snalazila nekako da prepišem, sad i na faxu ima toga, ali u to se ne usuđujem jer je zeznuto ako me uhvati, a ovo za roditelja što si napisala, Bože sačuvaj i ja sam u šoku

Back