intra
Poznat
- Poruka
- 7.140
Bila sam u jednom hotelu i u sobi je bio bas ovakav klima uredjaj i mogu ti reci da je sasvim solidno hladio doduse jako malu sobu.Kada je temperatura napolju bila oko 33C to je bilo super ali kada je pocela da raste preko 35C klima je slabije radila kao uostalom i sve druge klime kad je napolju jako toplo.Mana ovog uredjaja je sto se busi zid u velicini creva kao za kuhinjski aspirator i mora se fiksirati na jednom mestu u prostoriji i samo se malo moze pomerati u zavisnosti od duzine tog creva koje se vidi u prostoriji kao i to sto kroz to crevo ide vreo vazduh napolje pa sam imala utisak da taj uredjaj narped hladi prostor a pozadi gde je crevo ga greje kao da si ukljucila grejalicu.Mislim da nije bas srecno resenje dati pare za ovakvu spravicu.Mozda je ipak bolje kupiti klasicnu klimu i kada krenes iz tog stana poneti je sa sobom bas kao i ovu o kojoj ti pricas jer se i ona mora fiksirati crevom u zid tako da nije bas tako mobilna kao sto na prvi pogled izgleda.Prednost klasicne klime je vise u tome sto je otvor za crevo manji nego kod ove o kojoj ti pricas i nema ruznih creva po stanu vec samo onaj deo sto ide na zid i sve lepo izgleda a kao sto rekoh mozes je demontirati sa sve spoljasnjom jedinicom i preneti na drugo mesto to doduse vise kosta ali je bolje.
To crijevo može da se spoji na ventilaciju ili eventualno dimnjak, po meni je bolje da se dogovorite sa gazdama i da vam priznaju dio sredstava za kupovinu klasične klime.