Preminuo papa Franja

Мртви Франциско је био много гори:

• Светски политичар

glasova: 4 80,0%
  • Религијски представник

glasova: 3 60,0%

• Ukupno glasova
    5
Jerusalimski patrijarh piše o papi Francisku kao da je pravoslavni patrijarh:

Jerusalimska Pravoslavna Patrijaršija

Jerusalim, 21. april 2025.

"Ja sam vaskrsenje i život; ko vjeruje u mene, ako i umre, oživjeće."

(Jovan 11:25)

Najdraža braćo i sestre u Hristu,

Sa srcem teškim od tuge, ali usidren u obećanju Vaskrslog Gospoda, pridružujem se vjernicima širom svijeta u žaljenju zbog smrti Njegove Svetosti pape Franje, Episkopa Rima, koji se danas vratio u kuću Oca Nebeskog.

Život pape Franje bio je blistavo svedočanstvo Jevanđelja, neumorni svjedok Hristovog bezgraničnog milosrđa, nepokolebljivi šampion za siromašne i svjetionik mira i pomirenja među svim narodima. Po pozivu Gospodnjem: „Blaženi mirotvorci, jer će se sinovima Božijim nazvati." (Matej 5:9)

Čak i u slabosti i stradanju, pokojni Sveti Otac je otkrio snagu istinskog mučeništva, grleći krst sa smirenjem i nadom, učeći da je život hrišćanina život požrtvovane ljubavi. Njegove posljednje želje, za sahranom obilježenom jednostavnošću i vjerom, odražavaju privrženost njegove duše Vaskrslom Hristu, i Crkvi kao skromnom stadu vjernika, a ne kao svjetskom carstvu. Njegovu plemenitu dušu povjeravamo beskrajnom saosjećanju našeg Gospoda i molimo se: „Bravo, slugo dobri i vjerni, uđi u radost gospodara svoga." (Matej 25:23)

Neka sjećanje na papu Franciska bude vječno i neka njegov duh ljubavi, pravde i mira nastavi da inspiriše mnoge duhovne i svjetovne vođe za generacije koje dolaze.

Teofil III

Patrijarh Jerusalimski

Предивно. 🧚‍♀️🧚‍♂️

У НДХ љути на свог "светог непогрешивог папу"

1745693823737.png

Back