Preminuo general Nebojša Pavković

uspeo je da sačuva dosta vojske i opreme to mu se mora priznati gubici tadašnje VJ su bili minorni u odnosu na silu koja je napala to znači da su se dobro skrivali ali šta vredi kad su oni tamo rušili mostove i infrastrukturu a tadašnji zastareli PVO sistem nije uspeo da zaštiti zemlju od tih dejstava
Kad danas nije mogao da se zaštiti Izrael od Irana zamislite kako nije mogla mala Jugoslavija u raspadu i ratovima.

Tako da šta ima on da se slavi? To što je on sa svojom familijom i švalerkama bio na bezbednom dok su deca od 19 godina ginula. Jesu to punoletni gradjani i to jedva pred kojima je bio život. Ta deca su kao stoka pod pratnjom vojne policije sprovodjena nenaoružana vozovima i autobusima do Kosova. Pa im je dato oružije tek kad su stignu u rejon gde ima ratnih dejstva. Taj isti Pavković se usrao 5 oktobra od naroda pa prodao svog Slobu da spase guzicu i imovinu. Da je sreće da smo i mi u Srbiji 91 krenuli da razvlačimo tu stoku iz JNA po ulici kao što su im to radili po Sloveniji i Hrvatskoj. To su obične titine komunjare željne para i nista više. Heroji iz debele pozadine koji za života stekli imovinu koju nisu mogli sa svojom platom nikad.

Слоба: "Павковићу где су тенкови"
Павковић: "У касарнама Председниче"
Слоба: "Павковићу, издао си ме"

--

Али мораш признати да поред тог свог титоизма није тотална свиња !

Бар је био добар позер

Ta deca su kao stoka pod pratnjom vojne policije sprovodjena nenaoružana vozovima i autobusima do Kosova.
To što je on sa svojom familijom i švalerkama bio na bezbednom

Ne lupaj.
Od pouzdanog izvora sam cuo da je skoro ceo rat proveo po terenu na Kosovu i okolini.
Moje staresine kod kojih sam svojevremeno sluzio vojsku su imale samo reci hvale za njegovo komandovanje i veoma su ga cenile sto se toga tice.

dok su deca od 19 godina ginula. Jesu to punoletni gradjani i to jedva pred kojima je bio život.
Nazalost u svim ratovima najcesce ginu ljudi tih generacija. To i jeste tragedija ratova.

Taj isti Pavković se usrao 5 oktobra od naroda pa prodao svog Slobu da spase guzicu i imovinu.
To su druge stvari. I za njih neka mu Bog sudi, kao sto sam i rekao, a istoricari ce svakako dati sud nauke.

Ne lupaj.
Od pouzdanog izvora sam cuo da je skoro ceo rat proveo po terenu na Kosovu i okolini.
Moje staresine kod kojih sam svojevremeno sluzio vojsku su imale samo reci hvale za njegovo komandovanje i veoma su ga cenile sto se toga tice.

Nazalost u svim ratovima najcesce ginu ljudi tih generacija. To i jeste tragedija ratova.

To su druge stvari. I za njih neka mu Bog sudi, kao sto sam i rekao, a istoricari ce svakako dati sud nauke.
Ma pusti.. nije se sa svakim ni u putu sresti, kamoli.. ;)

Ne lupaj.

Ja ga nisam video nigde na Kosovu, a tamo sam bio od septembra 1998. do kraja juna 1999.

Ne treba da mu sudi ni Bog ni Hag nego Srbija.

Back