Preminuo general Nebojša Pavković

Ne lupaj.
Od pouzdanog izvora sam cuo da je skoro ceo rat proveo po terenu na Kosovu i okolini.
Moje staresine kod kojih sam svojevremeno sluzio vojsku su imale samo reci hvale za njegovo komandovanje i veoma su ga cenile sto se toga tice.

Nazalost u svim ratovima najcesce ginu ljudi tih generacija. To i jeste tragedija ratova.

To su druge stvari. I za njih neka mu Bog sudi, kao sto sam i rekao, a istoricari ce svakako dati sud nauke.
Sve starešine hvale nadredjene im jer je to najbolje za uvlačenje. Većina starešina u vojsci su dupeuvlake i lažovi tako da je njihovo mišljenje nebitno. Tako nas vojsku lagao starešina kako je bio u specijalnoj jedinici na Kosovu 99 i kako tamanio teroriste. Igrom slučaja sretnem ćaletovog kolegu sa posla i započinjemo priču i ja mu pričam kako je taj i taj meni starešina kako je rodom iz Djakovice itd. Na kraju pokažem čoveku sliku i dobijem informaciju da je baš taj vrli starešina bio šef u magacinu ishrane i da je ovaj ćaletov kolega proveo sa njim ceo rat ali kao magacioner. Milion takvih primera ima.

Nisu imali nikakve potrebe da to rade, jer sam vojni rok sluzio 2004-05, kada Pavkovic vise nije bio nista u armiji, stavise, mozda je bilo i pozeljno opljuvati ga, jer je u to vreme Kostunica bio vlast.
Radi se to oduvek u vojsci. I danas ako nisi dupeuvlaka nema vanrednih unapredjenja, nema boljih premestaja itd. Baš taj Koštunica je bio isto dobar sa Pavkovićem.

Back