Preminuo general Nebojša Pavković

To znaci da doticni nije ni bio sem u par poseta

Ti si tamo bio kao vojnik. Nisi mogao da gledaš kada i koliko dolazi ili je sve vreme tu.

Mislim da je bio tamo sve vreme, pitaću mog ujaka koji je sada penzionisano vojno lice, a dok je radio Pavković mu je bio dobar kolega i prijatelj ( ujak je sa mesta pukovnika otišao u penziju ).

O Pavkoviću ne mislim ni pozitivno ni negativno.

Preminuo je posle teške bolesti i neka počiva u miru.

General Nebojša Pavković preminuo je u 79. godini u Beogradu, prenose mediji.
Pogledajte prilog 1803396
Podsetimo, on je 28. septembra pušten pre odluženja zatvorske kazne u Finskoj kako bi se lečio u Srbiji.

General Pavković je, tokom rata 1999. godine, bio komandant Treće armije. Haški tribunal ga je 2009. godine osudio na 22 godine zatvora na osnovu optužnice za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tokom sukoba na KiM. Optužnica je otpečaćena oktobra 2003. godine, a general Pavković se skoro dve godine kasnije predao Tribunalu u Hagu.

Rođen je 10. aprila 1946. u Senjskom Rudniku kod Despotovca, u centralnoj Srbiji.

Učiteljsku školu je završio u Aleksincu, zatim i visoke vojne škole u Beogradu, navodi se u njegovoj biografiji.

Obavljao je brojne dužnosti u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (JNA), nekadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ).

Tokom njenog raspada u krvavom ratu, Pavković je 1994. raspoređen u Prištinski korpus na Kosmetu, gde je služio kao načelnik Odeljenja za operativne poslove i obuku, načelnik štaba i komandant korpusa.

Komandant Treće armije, zadužene i za Kosovo i Metohiju, bio je od decembra 1998. do februara 2000, baš u periodu sukoba srpskih i jugoslovenskih bezbednosnih snaga sa pripadnicima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

„Odbrana Kosova je strateški cilj i naš glavni nacionalni interes", izjavio je Pavković u martu 1999, neposredno pred početak NATO bombardovanja SR Jugoslavije. "Ako izgubimo Kosovo, izgubićemo Srbiju, Jugoslaviju i slobodu koja je sveta našim građanima."

Politika
Legendarni komadant Srpske vojske, danas je preminuo.
Ostaće upamćen kao heroj, i kao general koji je ponizio NATO..
Ostaće i upamćen kao general koji je osudjen bez i jednog dokaza.
"Robijao" zbog "komandne odgovornosti" jer nije htio da optuži svoju državu na pravdi Boga.
Laka ti crna zemlja generale.
jbt ovaj iz mojeg kraja, to nisam znao.

Не, ја само тражим да ми се каже од речи до речи ко, шта, како и колико.

Ја никада нисам нападао Крајишнике, Личане, Далматинце, Кордунаше итд. него сам бранио јединство народа, за разлику од ових, а и тебе, који делите све на просте чиниоце.

Ја тачно знам о чему се ради када крене подела на ове и на оне.

Него, када ће Ђинђић бити пребачен у Босански Шамац?
Не делим на просте чиниоце.

Говорим о Црногорцима који су се тако и декларисали.
Ни Јово Капа, ни Дапчевићи, Ђилас,Вељко Ковачевић, Сава Ковачевић, Светозар Вукмановић Темпо, Батрић Јовановић, Иван Милутиновић, Блажо Јовановић..... од побројаних нису били Срби.
Били су Црногорци који су активно учествовали у прављењу независне црногорске државе.
О њиховој деци после, афицираности свих служби полиције, дб-а, политичког језгра 90их, истог тог које је црногорство сматрало посебношћу...ено је Марија Милошевић на Цетињу са Мирашом.
А могла бих још пуно да набрајам. Али као што рекох, немам намеру јер ти врло добро знаш ово о чему ја пишем. Јер до јуче сте се хвалили својом посебношћу и рођењем за владарске функције, а сад кад вам се спочитавају злочини, одједном се потеже нека подела Срба.
То причај онима без латералног погледа и без елементарног знања.

Уживала сам кад сам гледала како вас Срби из Босне чисте са функција од 2006. године и све време сам се питала где су Шумадинци? Где су? Хоће ли Шумадинац да узме ствар у своје руке? И ништа. Зато ми @Mystic+ арлаукање овде није јасно.

Дакле, ја Србе не делим.
А ви Црногорци видите где сте, не може мало сте Срби, мало сте Црногорци тј. како вам интерес налаже.

@Casual Observer ти вероватно не знаш да се ЦГ отцепила 2006. године и да је то дошло као континуитет деловања комунистички забетониране црногорске НАЦИЈЕ? Одакле ти идеја да их браниш и да их и даље гледаш као део српског националног корпуса?

И да не би било забуне, знам ја одлично како је у ЦГ друштво подељено. Сведочим томе бар двапут годишње кад одем у посету пријатељима.
Али овде је тема била злочини над Србима из Србије и знам ја одлично да њих није чинио сваки Мићо из Херцег Новог или Блажо из Никшића.
Али зарад оздрављења, истина мора бити обелодањена.

To je dan najveće žalosti za srpski narod, ne razumem šta je tu imalo da se slavi?
Pa vi kvazi antikomunisti recimo mozete da slavite nacionalizacije, i stvaranje vasih udbaskih banaka.

Domace udbaske banke, zivela Borka Vucic najveci strucnjak udbaskog bankarstva, nacionalizacija, zli zapad, to su sve narativi koji su vam potpuno komunjarski.

Pljuvanje po evropskim bankama koji su jedan od najbitnijih razloga rasta standarda Srba danas, itd. Likvidacija udbaskih banaka koje su upropastile zivote Srbima, itd.

Sve komunjarska vrednost do komunjarske vrednosti kod vas 'anti-komunista'.

Не делим на просте чиниоце.

Говорим о Црногорцима који су се тако и декларисали.
Ни Јово Капа, ни Дапчевићи, Ђилас,Вељко Ковачевић, Сава Ковачевић, Светозар Вукмановић Темпо, Батрић Јовановић, Иван Милутиновић, Блажо Јовановић..... од побројаних нису били Срби.
Били су Црногорци који су активно учествовали у прављењу независне црногорске државе.
О њиховој деци после, афицираности свих служби полиције, дб-а, политичког језгра 90их, истог тог које је црногорство сматрало посебношћу...ено је Марија Милошевић на Цетињу са Мирашом.
А могла бих још пуно да набрајам. Али као што рекох, немам намеру јер ти врло добро знаш ово о чему ја пишем. Јер до јуче сте се хвалили својом посебношћу и рођењем за владарске функције, а сад кад вам се спочитавају злочини, одједном се потеже нека подела Срба.
То причај онима без латералног погледа и без елементарног знања.

Уживала сам кад сам гледала како вас Срби из Босне чисте са функција од 2006. године и све време сам се питала где су Шумадинци? Где су? Хоће ли Шумадинац да узме ствар у своје руке? И ништа. Зато ми @Mystic+ арлаукање овде није јасно.

Дакле, ја Србе не делим.
А ви Црногорци видите где сте, не може мало сте Срби, мало сте Црногорци тј. како вам интерес налаже.

@Casual Observer ти вероватно не знаш да се ЦГ отцепила 2006. године и да је то дошло као континуитет деловања комунистички забетониране црногорске НАЦИЈЕ? Одакле ти идеја да их браниш и да их и даље гледаш као део српског националног корпуса?

И да не би било забуне, знам ја одлично како је у ЦГ друштво подељено. Сведочим томе бар двапут годишње кад одем у посету пријатељима.
Али овде је тема била злочини над Србима из Србије и знам ја одлично да њих није чинио сваки Мићо из Херцег Новог или Блажо из Никшића.
Али зарад оздрављења, истина мора бити обелодањена.
Ти, жено, не знаш о чему причаш.

Сава Ковачевић се није изјашњавао као Црногорац. Он јесте био комуниста, али није био изјашњен као национални Црногорац.

Ђилас се пред смрт одрекао тога што је радио.

Уживај сада када буду почели да вас чисте мигранти.

А исти ти Шумадинци су пре 150-200 година дошли из Црне Горе или Херцеговине, ако се за који случај питаш где су или одакле су.

Ја и даље чекам да се наведе поименице ко чини злочине и шта је ко радио - зарад оздрављења.

Сава Ковачевић се није изјашњавао као Црногорац. Он јесте био комуниста, али није био изјашњен као национални Црногорац.

Уживај сада када буду почели да вас чисте мигранти.

А исти ти Шумадинци су пре 150-200 година дошли из Црне Горе или Херцеговине, ако се за који случај питаш где су или одакле су.

Ја и даље чекам да се наведе поименице ко чини злочине и шта је ко радио - зарад оздрављења.
:lol:
Непријатна тема, је л' да?

то је тачно, никада то није чинио.
уосталом та прича о томе коју је започињао проусташа дрљевић је довршена са титом , измишљањем нације после рата - па постадоше ''црногорци''

Саво Ковавачевић је био фанатик комунистички. Искрени фанатик. тиотисти су нешто друго.
зато су га се и решили

Рецимо такав фанатик је био и лека ранковић. затупани фанатик и југословен.
Зато гасе титои решио јер под ранковићем не би дошло до устава 74те...

Ћилас је уз ранковића предложио титу у марту 1941 да пребаци централу из загреба у београд јер тамо нема чланова ни за три комбија, а плус је ту надолазећи фашизам и поглавник павелић...
њих двојица су то предложили и самим тим су ТИТУ ПРЕДЛОЖИЛИ ДА ОСНУЈУ ПАРТИЗАНСКИ ПОКРЕТ
дакле њих тројица , ранковић, ђилас, тито су оснивачи партизанског покрета

чопави кумровчанин се решио обојице, питам се питам зашто ... :lol:

:lol:
Непријатна тема, је л' да?
Мени није јер нико мој није никога убио.

Може да буде непријатна само ономе ко је вршио убиства на правди Бога, ко је крао и отимао и ко је касније лагао.

Ти никако да наведеш ко је тачно побио и колико људи.

то је тачно, никада то није чинио.
уосталом та прича о томе коју је започињао проусташа дрљевић је довршена са титом , измишљањем нације после рата - па постадоше ''црногорци''

Саво Ковавачевић је био фанатик комунистички. Искрени фанатик. тиотисти су нешто друго.
зато су га се и решили

Рецимо такав фанатик је био и лека ранковић. затупани фанатик и југословен.
Зато гасе титои решио јер под ранковићем не би дошло до устава 74те...
Секула Дрљевић је у почетку био велики Србин. Он није оригинатор идеје црногорске нације као независне.
Тачно је то да је био у Италијане током Другог светског рата с тим што је тада НДЦГ имала тробојку као заставу и ћирилицу као званично писмо. После је отишао у НДХ.
Ћилас је уз ранковића предложио титу у марту 1941 да пребаци централу из загреба у београд јер тамо нема чланова ни за три комбија, а плус је ту надолазећи фашизам и поглавник павелић...
њих двојица су то предложили и самим тим су ТИТУ ПРЕДЛОЖИЛИ ДА ОСНУЈУ ПАРТИЗАНСКИ ПОКРЕТ
дакле њих тројица , ранковић, ђилас, тито су оснивачи партизанског покрета

чопави кумровчанин се решио обојице, питам се питам зашто ... :lol:
То је већ друга тема.

Мени није јер нико мој није никога убио.

Може да буде непријатна само ономе ко је вршио убиства на правди Бога, ко је крао и отимао и ко је касније лагао.

Ти никако да наведеш ко је тачно побио и колико људи.
Па што онда браниш неодбрањиво?

А да си пажљиво читао оно што пишем, видео би да ја немам уопште лош став према Црној Гори и народу из ње. ;)
И недвосмислено пишем и увек говорим да нису сви били Јово Капа, Дапчевић, Ковачевићи и остали.
Као што увек пишем да локални нарцизми морају да се лече, а не да се подгревају.

Истина је лековита.

Секула Дрљевић је у почетку био велики Србин. Он није оригинатор идеје црногорске нације као независне.
Тачно је то да је био у Италијане током Другог светског рата с тим што је тада НДЦГ имала тробојку као заставу и ћирилицу као званично писмо. После је отишао у НДХ.

То је већ друга тема.
Незаборавити Савића Марковића Штедимлију. ;)

Баштинио је врло сличну/исту идеологију као Секула, али га је Тито ипак сачувао.
Чак је био и руководилац у Југословенском лексикографском заводу.
Заговорник ''Црвене Хрватске'' и црногорског порекла од Хрвата.
Крлежин добар друг.
Стварно има бисера међу Црногорцима. ;)

Па што онда браниш неодбрањиво?

А да си пажљиво читао оно што пишем, видео би да ја немам уопште лош став према Црној Гори и народу из ње. ;)
И недвосмислено пишем и увек говорим да нису сви били Јово Капа, Дапчевић, Ковачевићи и остали.
Као што увек пишем да локални нарцизми морају да се лече, а не да се подгревају.

Истина је лековита.
Ја не браним неодбрањиво.

Ти си рекла да је Сава Ковачевић стварао црногорску нацију. То је неистина. Човек се изјашњавао као Србин, а то што је био комуниста нема везе са овим.

То што ти кажеш да немаш лош став није истина јер кажеш да си уживала када су дошли људи из Босне да чисте Црногорце са положаја. Сад можеш да се вадиш до сутра из живог блата, али ти не иде.

Јово Капа се више хвалио него што је стварно радио то што прича и што други људи причају. Навукао је бес на себе јер је јавно величао свој посао и Тита и на крају је нападнут на улици.

Сава Ковачевић није никога убио у Србији, већ у Црној Гори и Херцеговини где је ратовао.

А сада када причамо о истини, да ли си гласала за Бориса Тадића?

продана душа...
баш да је био велики србин...

То је већ друга тема.
добро де, знамо да је завршио као проусташа

утабао је пут и јеврему брковићу...и осталим брковићима...

немој много да таласаш...и исправљаш криве дрине..

Незаборавити Савића Марковића Штедимлију. ;)

Баштинио је врло сличну/исту идеологију као Секула, али га је Тито ипак сачувао.
Чак је био и руководилац у Југословенском лексикографском заводу.
Заговорник ''Црвене Хрватске'' и црногорског порекла од Хрвата.
Крлежин добар друг.
Стварно има бисера међу Црногорцима. ;)
С. М. Штедимлија је јачи од Секуле Дрљевића, који се истицао као велики Србин на почетку каријере.

То ништа није чудно имајући у виду да су разни људи попут њега били помиловани, како од краља тако и од Тита.

Ја не браним неодбрањиво.

Ти си рекла да је Сава Ковачевић стварао црногорску нацију. То је неистина. Човек се изјашњавао као Србин, а то што је био комуниста нема везе са овим.

То што ти кажеш да немаш лош став није истина јер кажеш да си уживала када су дошли људи из Босне да чисте Црногорце са положаја. Сад можеш да се вадиш до сутра из живог блата, али ти не иде.

Јово Капа се више хвалио него што је стварно радио то што прича и што други људи причају. Навукао је бес на себе јер је јавно величао свој посао и Тита и на крају је нападнут на улици.

Сава Ковачевић није никога убио у Србији, већ у Црној Гори и Херцеговини где је ратовао.

А сада када причамо о истини, да ли си гласала за Бориса Тадића?
Наравно да сам уживала.
Који Србин из Србије није уживао?
Сви смо уживали јер сте нам се на главу попели.
Континуитет од 1944. до 2006.
Што је много, много је.
Али то не значи да имам лош став према поштеним људима који своју позицију граде без лактарења и веза.

Back