Prelomi i zarastanje

Skratili mi gips ispod kolena,misica ostalo 0,ne mogu da savijem koleno koliko je sve ukoceno posle 2 meseca,mogu da zamislim zglob kakav ce biti za mesec dana kad bi trebalo da mi skinu sve
Ne bih da te plasim.
1991.sam imao teg koji je vukao butnu kost ,koja je bila polomljena,da ne ostane kraca.Noga u sinama.To su poslije mjesec dana zamjenili gipsom od kuka do skocnog zgloba.I pojas od gipsa oko stomaka.I gips sam nosio mjesec dana.Koljeno nije radilo 2 mjeseca i tetive su se povukle.Nogu u koljenu nisam mogao snagom misica ni skroz ispraviti a saviti mozda do 10%.
Kada pocnes fizikalnu terapiju trebat ce ti dosta vjezbanja da koljeno razradis.Nemoj da radis na silu.Do granice bola i malo preko.I bezbroj ponavljanja.Zelim ti da kod tebe ne bude tako.Da lakse razradis koljeno.Cilj je doci do blizu 90 stepeni savijanja a onda bicikl sobni.Sretno.

Dada znam sve dugo ce da traje,bitno da dobro zaraste i da sam izbegao operaciju,istovremeno poznanik je isao pod noz i kao i drugima ubace bakteriju koja se ne moze antibioticima otkloniti i dok je prisutna nema operacije ili kao 1 sto je lezao sam mnom u sobi imao ih 8

Dada znam sve dugo ce da traje,bitno da dobro zaraste i da sam izbegao operaciju,istovremeno poznanik je isao pod noz i kao i drugima ubace bakteriju koja se ne moze antibioticima otkloniti i dok je prisutna nema operacije ili kao 1 sto je lezao sam mnom u sobi imao ih 8
Tebi posto je skracen gips,mozes polako vjezbati to koljeno.Ako imas nekoga da ti polako savija nogu u koljenu.Naravno sve oprezno i njezno.

Covece,ne znam ni sa ligamentima sta je,stopalo je otislo u L i tako visilo
To je mnogo opasnije od koljena.Koljeno ces razraditi.
Nisam pratio sta si pisao.
Jesu li ti snimali na kontroli pod gipsom?Sta kaze doktor da li je zadovoljan sa tim sta vidi?
Meni su trebali da ugrade vjestacki kuk.Sve bilo spremno.Kada sam dosao na operaciju doktor kaze da on nece raditi tu operaciju i da ce probati sa mojim kukom.Kaze za vjestacki nikada nije kasno.I hvala mu.Ja i danas da 50 godina vozim 200 km biciklom kada sam na visednevnoj turi.

Back