Preliminarni rezultati popisa U CG

CG je mala i svi se poznaju pa i oni iz Monstat-a zinu ponešto.
Zato ja mislim, da će biti nešto približno tako mada moram priznati, da bi me to iznenadilo.
Razlog za ovo bi bio:
1.Teška ekonomska kriza i nezadovoljstvo ljudi sa svojim standardom.
2. Velika i prevelika propaganda prosrpskih partija, SPC i pojedinaca i vlasti iz Srbije.
3. Priznanje nezavisnosti Kosova i INAT da zato prkose vlasti.
4. Želja mnogih pojedinaca iz naroda, da se CG previše ne odaljuje od Srbije i želja, da je Srbija najbliži saveznik.
5. Strah od ekspanzije muslimanskog fundamentalizma.

To su ključne stvari, zašto su se mnogi Crnogorci izjasnili kao Srbi.

Zinu ponešto, al su to priče ravne onima sa pijace...

Nije tako.
Ankete su govorije da će biti Srba 26%, Crnogoraca 54%.

Sva istraživanja, još od prije par godina, pa sve do referednuma su govorila drugačije.
Brojna su ovdje postavljana, tako da ne znam odakle si izvukao tu cifru od 26%?

Link?

popis.jpg

Poslednja izmena:
Ovaj popis je mnogo bitniji od bilo kojih parlamentarnih izbora.
Na parlamentarnim izborima se samo utvrđuje da Crnogorci, muslimani (Bošnjaci :lol:), Hrvati i šiptari mogu da preglasaju Srbe...a na popisu se pokušava smanjiti broj Srba, i još važnije, broj ljudi koji srpski jezik doživljavaju svojim maternjim.

Većina apstinenata su Srbi.

Na izborima samo dvije trećine stanovništva koje ima biračko pravo izađe uopšte.

Međutim, popis popisuje svakoga.

Ako mislis na promjenu vlasti, pa prosrpske snage nece vise imati sansu da budu vecina, jer su oni tu sansu prokockali, mogu samo doci ljudi koji ce jos vise da se zalazu za ocuvanje nezavisnosti u CG. Samim tim sto nece doci na vlast, to automatski znaci da je volja gradjana da se CG ponovo ujedini sa Srbijom svedena taman na nekih 25%. Imam medju prijateljima dosta ljudi koji se deklarisu kao Srbi i veliki broj njih mi je rekao da iako su bili za zajednicu na referendumu, da su danas protiv zajednice.

Da, znam dobro te. 'Nikad više ZajeBnica, samo Velika Srbija!' :roll:

Прошли попис (2003.) за општину и град Бар. У самом граду има доста Срба, док на периферији преовлађују Монтенегрини и Муслимани.

СтановништвоГрад (без приградских насеља) има 13 719 становника. а општина има 83 насеља и 40.037 становника. Бар је познат по мултиетничности. Његово богатство чини 25 националности које насељавају овај простор.

Према попису становништва из 2003. године најбројније су сљедеће националности:

Црногорци (47,25%)
Срби (27,68%)
Албанци (7,60%)
Муслимани (6,43%)
Бошњаци (2,29%)
Хрвати (0,64%)
остали и неопредијељени (8.11%)

У самом граду су најбројније следеће националности:

Црногорци (49,13%)
Срби (36,13%)
Муслимани (1.74%)
Бошњаци (1.49%)
Албанци (0,97%)
Хрвати (0,92%)
остали и неопредијељени (9.62%)
Вјерски састав општине:

православци (59,58%)
муслимани (27,56%)
католици (7,74%)

Прошли попис (2003.) за општину и град Бар. У самом граду има доста Срба, док на периферији преовлађују Монтенегрини и Муслимани.

СтановништвоГрад (без приградских насеља) има 13 719 становника. а општина има 83 насеља и 40.037 становника. Бар је познат по мултиетничности. Његово богатство чини 25 националности које насељавају овај простор.

Према попису становништва из 2003. године најбројније су сљедеће националности:

Црногорци (47,25%)
Срби (27,68%)
Албанци (7,60%)
Муслимани (6,43%)
Бошњаци (2,29%)
Хрвати (0,64%)
остали и неопредијељени (8.11%)

У самом граду су најбројније следеће националности:

Црногорци (49,13%)
Срби (36,13%)
Муслимани (1.74%)
Бошњаци (1.49%)
Албанци (0,97%)
Хрвати (0,92%)
остали и неопредијељени (9.62%)
Вјерски састав општине:

православци (59,58%)
муслимани (27,56%)
католици (7,74%)

Ironija je da se broj izjasnjenih Srba poklapa sa brojem muslimana :D Stvarno ima neceg gore sto se zahebava sa nama ovde. :D

Nego,kad se popis zavrsi,sta ce biti nova razbibriga ljudi? Hoce li (vec jednom) doci na red krucijalne teme o daljem razvoju, smanjenju nezaposlenosti i siromastva? Ili ce partije i dalje da vrse neka ''etnicka istrazivanja''.

Poslednja izmena:

Back