Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Prelazak na gender-neutral kenjare ili da ostane kako je sad ?
Zapravo odgovor na ovo pitanje moze se matematicki resiti.
Posto svi vrse veliku nuzdu sa spustenom daskom, a pola populacije (zene) i malu, ostaje samo mala nuzda muske populacije koja se obavlja sa podignutom daskom.
Stoga je maksimalno efektivno (daska se najmanje puta dize) ako se drzi stalno spustena, a mi muskarci treba da je dizemo kada obavljamo malu nuzdu i nakon toga i spustimo.
meni je prosto neverovatno da se iko i usuđuje da koristi daske u javnim wc-ima.
msm dal je moguće da iko sedne na šolju bilo gde osim u svojoj kući
uvek sam se pitala kakva je svrha postavljanja istih osim da ih zapišavaju.
Pa ljudi koji su projektovali te javne WC-e podrazumevaju da ce da ih koriste LJUDI. Problem je sto je dovoljan jedan NELJUD dnevno da potpuno onesposobi jednu WC solju za (normalno) koriscenje, a ako se toaleti ne ciste redovno diverzija moze biti i dugorocnija iliti potreban je jos manji broj neljudi da onesposobe javni WC.
Resenje su naplata (mada ne garantuje nista), redovno ciscenje (mada pitanje kako to ciscenje izgleda sa higijenske strane) ili kamere u WC (sto je bljak a mislim da nije ni po zakonu). Ima i resenje iz JNA, a to je da osoba dezura u WC-u i odmah hvata na delu neljuda i tera ga da sam pocisti za sobom, ali to je slicno bljak kao i kamere, a mislim i slicno nezakonski (da teras nekoga na bilo sta - nema ovlascenja).