Prekinuta utakmica protiv Albanije

Daj mi nešto reci iz njihove kulture?Kjiževnika?Glumca?Filozofa?Svjetski ratovi?To je jedan primitivna nacija,primitivna država kojoj je i Bog okrenuo leđa...nisu nikada ni trebali imati državu,to je trebao kralj SHS posle I svjetskog rata sve sravniti i posaditi krompir,imali bi više koristi i mi i svijet u globalu.Manje bi bilo narkotika,javnih kuća,droge i raznih opijata.,manje kriminala itd...

Samo dva Nobelovca imaju ( Dr.Ferid Murad i Majka Tereza, pri cemu je ovaj doktor dobio nagradu za medicinu )

Jedan veliki knjizevnik, pretendent za Nobela ( meni i jako drag, iako je Albanac;)) je Ismail Kadare.
Bekim Fehmiju je ako se ne varam takodje bio Albanac.
Svakako da ima jos pametnih i uspeshnih lljudi i pored toga sto su Albanci,
Ne bih ja tako bezobrazno i sa visine o drugim ljudima.

Овако то изгледа када наши аматери и дилетанти ИДУ ПО НАЛОГУ СТРАНИХ СЛУЖБИ ДА СЕ РУКУЈУ И "ПРЕГОВАРАЈУ" ЗА ЗЛОЧИНЦЕМ :

O UTAKMICI Tači: Kukavički i varvarski čin Srbije!
Tanjug | 15. oktobar 2014. 17:40 |

Odlazeći kosovski premijer Hašim Tači smatra da je ono što se sinoć desilo na utakmici Srbija - Albanija ''varvarski i kukavički čin Srbije''

Odlazeći kosovski premijer Hašim Tači smatra da je ono što se sinoć desilo na utakmici Srbija - Albanija ''varvarski i kukavički čin Srbije''.

''Utakmicu sam gledao sa posebnim emocijama i pozdravljam i igrače i navijače'', rekao je Tači novinarima upitan da prokomentariše utakmicu, a nakon razgovora s predsednicom Atifete Jahjagom o formiranju kosovskih institucija.

Збивања на утакмици су још једанпут показала како смо ми срозан народ без националног осећања. Наш фудбалер скида заставу лаганица да је не оштети уместо да је згази, пљуне и поцепа. Када су албански играчи тукли наше поједине неки наши играчи су раздвајали и смиривали ситуацију.. е то тако пи.ке једне не иде, него се брани колега и удара.. Ми Срби смо нуле у односу на Хрвате када је у питању достојанство и част државе.. све мо метиљави у духу толеранције и тобоже љубави.. да смо ми у Загреб ставили заставу Велике Србије цео стадион би прегазио наше без размишљања.. јер нико ко је нормалан не трпи да те неко у твом дворишту првоцира. Не тако давно ЖИВИМ Србима су вадили органе где су умирали у највећим мукама а Србин премијер размишља да ли да прими албанског премијера.. Србија преговара са терористима хееееј.. Душу продајемо да би стигли у ЕУ.. уцена и понижавања нема краја и биће их сијасет док не уђемо тамо.. ГЕј парада, сутра парада педофила..

There was a familiar face in Serbia v Albania riot – but why was he there?

Ivan Bogdanov is one of Serbia’s most notorious football hooligans who has been jailed for his past offences. But there he was in the stadium on Tuesday, and even on the pitch...
..His name is Ivan Bogdanov and he last made the news one October night in 2010, sitting on a fence with a balaclava covering his face, his body covered in tattoos, wire cutter in his hands. That night he was slicing open the fence separating Serbian supporters from their Italian hosts in Genoa’s Stadio Comunale Luigi Ferraris, during another abandoned European qualifier...
..Later on we found out that the incident had been prepared long in advance, that Bogdanov and his friends arrived in Genoa three days ahead of the game ..
.. Media speculated that both Bogdanov and his friends had been paid to stop the game in Genoa,..
..Some of them were looking for connections with right-wing extremists in Serbia, who wanted to prevent the country from joining the EU while others implied that it was another attempt at overthrowing the unpopular Serbian FA president, Tomislav Karadzic...
..His exploits in Italy had brought him recognition on the terraces and only three months after his release, he was on TV again. Red Star played Chornomorets Odessa in a Europa League qualifier, and a small riot began in the away stand after a controversial penalty decision.
The Ukrainian police quickly managed to get the situation under control, but most of the people watching the game in Serbia could not help but notice Bogdanov was there. “How on earth did he get to Ukraine?” was the most popular comments on one of Serbia’s top websites. And then came the Albania game and there Bogdanov was again.

http://www.theguardian.com/football/blog/2014/oct/16/serbia-albania-riot-ivan-bogdanov

:arrow:
12801665085440eb3e092b3124085793_640x435.jpg

:hahaha1:

Izvesni Splićanin jednom šiptaru, na portalu B92:
"@Komshija Hashim
Ja bi tebi od srca čestita.Ovo je povjesni dan za veliku albansku naciju.Izveli ste prvi let u povjesti albanskog naroda.Cili svit slavi braću Wright,a vi sad možete slavit braću Rama.Je da je malo čudno šta ste za povjesni albanski let odabrali susjednu zemlju i da je to bespilotna letjelica ali ni Amerikanci ne šalju odma na Mars žive ljude,polako i za koju godinu imat će te čovika koji se otisnija u nebo.Jučerašnji dan velika Albanska nacija može slavit ka dan osnivanje Albanskog ratnog zrakoplostva i protuzračne obrane.
Sinko Božji ovo šta ste napravili u Beogradu je dno dna,ja da san tvom mistu bi se pokrija ušima i ne bi pustija glasa od srama,a vi slavite.Šta slavite?
To šta je idiot svjesno stavija glave vaših sportaša na panj?To šta je ovo moglo završit krvoprolićen da nije bilo srpski nogometaša?Ma,šta slavite da mi je znat?Malicioznost i provokaciju u kojoj van nisu bitni ni sport ni moguće posljedice koje će izazvat ta provokacija.
Zamišljan šta bi se dogodilo na Maksimiru na utakmici između Hrvatske i Srbije da je ovakav avion ponija kartu velike Srbije.Ma,ne bi kume osta kamen na kamenu od srpske ambasade.
Samo šta ni mi Hrvati,a ni oni Srbi ne možemo ovako nešto blesavo i djetinasto smislit.
Sram vas može bit.Ne zbog provokacije,nego zbog reakcije vaših igrača i vaše nacije.Slavit to šta ste nekog uspili uvridit mogu samo jadni i mali ljudi.
Moja velika podrška srpskim nogometašima koji su se pokazali velikim ljudima i sportašima!
(miro split, 15. oktobar 2014 18:36)"

Cini mi se nekako, da sam ja gledao neku drugu utakmicu i snimke sa neke druge tekme. Ovo kazem, zato sto sam se nacitao prica o uzrocima i posledicama, a skoro nigde nije opisan tacan sled dogadjaja.

Koliko se ja secam, utakmica je prekinuta u momentu kada je na terenu bila neka baklja. Odmah nakon toga, kamera nam prikazuje onaj dron u vazduhu nad terenom, sto znaci da je baklja poletela kada su gledaoci na stadionu spazili "krpu".
Posto je igra zaustavljena, sledece sto vidimo je da je nas igrac dohvatio "krpu" i nastavio dalje da povlaci onu uzad da skine i dron. U tom trenutku na njega su poletela dva siptarska igraca, delovalo je kao da ce ispasti tuca i u istom trenutku, kao opareni, skacu i nasi igraci sa klupa, a i siptari. I tada krece provala i upad pojedinaca sa tribina na teren. Murija je pocela da bije, ali realno, da je krenuo stampedo sa tribina, ne bi uspeli da ga zaustave. Ni teoretski.

Dakle, nije "krpa" izazvala tucu i upad navijaca na teren, vec je "krpa" izazvala baklju na terenu, a baklja je izazvala prekid. Nasrtaj siptarskih fudbalera je izazvao tucu i upad nekolicine navijaca.

Toliko o tom delu price.

Sto se tice sumanutih ideja da su "krpu" lansirali Srbi, to je prosto nemoguce, jer ne verujem da, osim eventualno istoricara, postoji deset Srba koji uopste znaju ko su ona dva lika na "krpi". Da su Srbi autori, stavili bi na njuske nekih poznatijih nam likova i dodali neku zaista uvredljivu parolu na siptarskom.

Price o tome kako je to genijalna navijacka dosetka su takodje glupost. Siptari su imali srece da nije duvao nikakav vetar, inace bi krpa delovala kao jedro i odvukla dron ko zna gde, te bi cela ta operacija bila epic fail. Naravno, ne mozes od siptara zaslepljenih mrznjom da ocekujes da predvide i takvu situaciju.

U vezi sa ovim incidentom se cesto koristila rec "ponizenje". Siguran sam da su mnogi ljudi zaista i osetili ponizenje, ali mi se cini da nisu ispravno skapirali odakle im osecaj ponizenja. Da se razumemo, isticanje mape nekakve velike, etnicke, izhalucinirane Albanije nije nikakvo ponizenje. Pravi izvor osecanja ponizenosti je u tome sto Srbi nemaju mogucnost da uzvrate na provokaciju, na napad. Pri tome, nije "krpa" bila pravi problem, vec upravo onaj nasrtaj siptarskih igraca na naseg igraca dok uklanja problem sa terena. To njihovo drsko ponasanje, da im je sve dozvoljeno, da mogu da udare srbina kad im se svidi, ponasanje koje neguju vec decenijama bez sankcija, to je ono sto Srbe frustrira i sto ih cini besnim i ponizenim.

Veliki broj Srba, besni zbog ovakve nepravde, jos vise polude zbog odsustva pravedne odmazde i zbog toga sto drzava ne uzvraca udarac, kao i sto su navijaci ispali prilicno mirni. Medjutim, zaboravljamo u ovakvim trenucima jednu vrlo prostu cinjenicu, zbog koje ne mozemo lako da uzvratimo. Ne govorim o NATO, o evrointegracijama, imidzu u svetu i tome slicno. Radi se naime o Srbima na KiM koji su zapravo tamo taoci. Kao sto se secamo, cim bi Srbi pokusali da sankcionisu siptare, ubrzo bismo smo procitali vesti o napadima na nezasticene Srbe na KiM. Te Srbe na KiM ne mozemo da zastitimo jer siptarima ledja cuva ne jedna, vec tri nuklearne sile i jos tuce njihovih vazala.

Politicki, jasno je da se radi o organizovanom incidentu. Ipak, verujem da su organizatori racunali ili da ce sama "krpa" da izazove pichvajz, ili da ce doci do daleko goreg incidenta i mnogo destruktivnije reakcije srpskih navijaca. Malo su se za*ebali. Da je stvar unapred isplanirana i organizovana govori prosta cinjenica da su odmah nakon incidenta siptari otpoceli proslavu od Tetova do Tuzi, od Kosovske Mitrovice do Tirane (a verovatno i juznije), a da nikome na svetu osim njima nije jasno sta zaista slave. Da je utakmica zavrsena pobedom njihove reprezentacije, proslave na njihovom "etnickom prostoru" bi bile ocekivane, ali da se svi siptari na Balkanu spontano dignu da proslave neznano sta, e tu spontanost ne verujem.

Reakcije siptarskog establismenta, pogrdni izrazi i komentari, dovoljno govore da je prica o pomirenju nemoguca misija. U Albaniji postoje ocigledno pojedinci koji ne podrzavaju ovakvo ponasanje i politiku, ali kao sto smo jos odavno naucili, siptarsko drustvo takve odmah ucutka. Skolski je primer berisine unuke koja je svoj status na Facebooku morala odmah da ukloni nakon dobijenih pretnji. Tamo te brzo proguta mrak ako previse talasas. Bez obzira na packe koje su uoci izbora u Albaniji dobili od strane EU i SAD povodom lozenja nacije na "Veliku Albaniju", oni i dalje nastavljaju u istom pravcu, istom energijom. To znaci da su i te packe, kao rezultat protesta Makedonije i Grcke, sluzile samo da umire ove dve drzave, ali da ne postoji stvarna zelja Zapada da sabije siptarske planove i zelje.

A to i nije neko cudo. Siptari su jako zgodno sredstvo za drzanje drugih u sahu. Uostalom, cela ova operacija je imala vrlo jasnu poruku Srbiji: "Ako i dalje nastavite da igrate sa Rusijom, ako ne budete dobri, opet cemo da pustimo siptare na vas." Tako u Presevu siptari napase neke srpske kuce, cisto da se podvuce ako srpske vlasti ne ukapiraju odmah.

No, problem "Velike Albanije" nije samo srpski problem, ali se cini kao da jeste. Crnogorske vlasti se prave lude, kao da tako nesto ni nepostoji; Makedonci jedini lude, mada se suzdrzavaju od nekih agresivnijih istupa da im ne bi eksplodiralo bure baruta u lice; Grci valjda naivno veruju da im NATO garantuje bezbednost. Sa takvim stanjem stvari, Srbi su usamljeni u suocavanju sa ovim problemom.

Daj mi nešto reci iz njihove kulture?Kjiževnika?Glumca?Filozofa?Svjetski ratovi?To je jedan primitivna nacija,primitivna država kojoj je i Bog okrenuo leđa...nisu nikada ni trebali imati državu,to je trebao kralj SHS posle I svjetskog rata sve sravniti i posaditi krompir,imali bi više koristi i mi i svijet u globalu.Manje bi bilo narkotika,javnih kuća,droge i raznih opijata.,manje kriminala itd...

na zalost, skoro svi pozanti albanski glumci, knjizevnici, naucnici, filozofi su postigli uspeh tek kada su pobegli iz albanije. znaci klima u samoj albaniji je onemogucavala razvoj bilo cega. tek zadnih godina polako pocinju da se probijaju. imamo poznate sportiste, ali se ni jedan ne bori pod zastavom albanije ili kosova, cast kao izuzetak je devojka sa mog avatara, medjutim verujem, ako oni koji vode narod, pocnu adekvatno nagradjivati uspesne, uskoro ce ih biti i ovde

Poslednja izmena od moderatora:

Back