Ordinary Player
Iskusan
- Poruka
- 6.040
pa nemoj gasiti ,pregoreces ga
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobro necu.pa nemoj gasiti ,pregoreces ga
Dobro necu.
Sutra cu uraditi clear CMOS..pa cemo videti sta se desava.
Vidim da mislis da sam neiskusan u ovim stvarima,nisam bas pocetnik u ovim stvarima,tako da mi update i podesavanje biosa nije problem.a sto bi to radio,sta ces time dobiti,neces znati podesavanja koja su ti bila u biosu i sta onda?
Znaci,ti tvrdis da je do maticne a ne do napajanja.nema veze sa tim napajanje , on ti daje 12 , 5 i 3 volti sve ostalo je na matičnoj ploči
Pregrevanje je uvek zbog lošeg hlađenja.Znaci,ti tvrdis da je do maticne a ne do napajanja.
Sve voltaze stalno variraju u rasponu od nekih 0.4.volta. 3,5,i12v.pokazuje 3,34v; 4.97-5,3v i 12.29.v....
Ostavio sam voltazu za procesor na 1.1.volt.
Ukljucio automatsko regulisanje brzine rada kulera i na CPU i na kucistu.
Temperatura ne prelazi 40*c.
Kad se optereti procesor ide max. do 46*c.
Zasto onda MB. pusta jacu struju od potrebne?
Doduse za moj procesor i pise da je radna voltaza 1.3.volta.Ali kad mu pustim tu voltazu on prepici 90*c..
Ma promenio sam i pastu i hladnjak i quler..novo sve.Pregrevanje je uvek zbog lošeg hlađenja.
Ako ti se CPU pregreva znači da nešto nije u redu sa hlađenjem , a to može biti samo par stavki i to su:
- da ti ventilator na cpu -u stoji ili da ne radi punom brzinom - ili se zameni ventilator ili se direktno poveže na struju i pusti se da radi maximalnom brzinom celo vreme , ponekada matična ploča oće da zajebava sa konektorom za ventiulator na cpu-u
- zapušena rebra na hladnjaku cp-ua , ona se očiste usisaju ili izduvaju
- loša pasta između hladnjaka i cp-u - zamenui se pasta
Procesor , čim se opetereti on mora da ima maximalno hlađenje znači mora da radi u full-u bez prekida.Ma promenio sam i pastu i hladnjak i quler..novo sve.
Nije nista zapuseno...nista nisam dobio.
A quler vrti na max 3250 obrtaja i to se bas cuje kad je u fulu.
kad vrti na 1600 obrtaja uopste se ne cuje.
Kako god majke mu ga....sad radi dobro...doduse nisam proveravao frekvenciju tj brzinu procesora ali nista ne secka.