Pregrevanje maticne i procesora....

Resio sam problem,bar privremeno dok ne uzmem novo napajanje.
Bio sam u pravu sto se tice napajanja.Namestio sam u EVERESTU da mi pokazuje sa desne strane vrednosti temperature i voltaze.
Primetio sam da mi voltaza procesora varira od 1.1.volt do 1.35.volti i bas tad kad skoci voltaza i temperatura podivlja.
Problem sam resio tako sto sam namestio u BIOS-u da mi voltaza procesora ne bude na AUTO vec na manual i podesio na 1.1.volt.
Temperatura procesora ne prelazi 45*c.
E sad,dali je do napajanja,javicu kad budem uzeo novo i u BIOS-u vratim voltazu CPU-a na AUTO.
Upravo sad dok ovo pisem,temperatura ne prelazi 30*c.
Capturewweq.png

nema veze sa tim napajanje , on ti daje 12 , 5 i 3 volti sve ostalo je na matičnoj ploči
Znaci,ti tvrdis da je do maticne a ne do napajanja.
Sve voltaze stalno variraju u rasponu od nekih 0.4.volta. 3,5,i12v.pokazuje 3,34v; 4.97-5,3v i 12.29.v....
Ostavio sam voltazu za procesor na 1.1.volt.
Ukljucio automatsko regulisanje brzine rada kulera i na CPU i na kucistu.
Temperatura ne prelazi 40*c.
Kad se optereti procesor ide max. do 46*c.
Zasto onda MB. pusta jacu struju od potrebne?
Doduse za moj procesor i pise da je radna voltaza 1.3.volta.Ali kad mu pustim tu voltazu on prepici 90*c..

Znaci,ti tvrdis da je do maticne a ne do napajanja.
Sve voltaze stalno variraju u rasponu od nekih 0.4.volta. 3,5,i12v.pokazuje 3,34v; 4.97-5,3v i 12.29.v....
Ostavio sam voltazu za procesor na 1.1.volt.
Ukljucio automatsko regulisanje brzine rada kulera i na CPU i na kucistu.
Temperatura ne prelazi 40*c.
Kad se optereti procesor ide max. do 46*c.
Zasto onda MB. pusta jacu struju od potrebne?
Doduse za moj procesor i pise da je radna voltaza 1.3.volta.Ali kad mu pustim tu voltazu on prepici 90*c..
Pregrevanje je uvek zbog lošeg hlađenja.
Ako ti se CPU pregreva znači da nešto nije u redu sa hlađenjem , a to može biti samo par stavki i to su:
- da ti ventilator na cpu -u stoji ili da ne radi punom brzinom - ili se zameni ventilator ili se direktno poveže na struju i pusti se da radi maximalnom brzinom celo vreme , ponekada matična ploča oće da zajebava sa konektorom za ventiulator na cpu-u
- zapušena rebra na hladnjaku cp-ua , ona se očiste usisaju ili izduvaju
- loša pasta između hladnjaka i cp-u - zamenui se pasta

Pregrevanje je uvek zbog lošeg hlađenja.
Ako ti se CPU pregreva znači da nešto nije u redu sa hlađenjem , a to može biti samo par stavki i to su:
- da ti ventilator na cpu -u stoji ili da ne radi punom brzinom - ili se zameni ventilator ili se direktno poveže na struju i pusti se da radi maximalnom brzinom celo vreme , ponekada matična ploča oće da zajebava sa konektorom za ventiulator na cpu-u
- zapušena rebra na hladnjaku cp-ua , ona se očiste usisaju ili izduvaju
- loša pasta između hladnjaka i cp-u - zamenui se pasta
Ma promenio sam i pastu i hladnjak i quler..novo sve.
Nije nista zapuseno...nista nisam dobio.
A quler vrti na max 3250 obrtaja i to se bas cuje kad je u fulu.
kad vrti na 1600 obrtaja uopste se ne cuje.
Kako god majke mu ga....sad radi dobro...doduse nisam proveravao frekvenciju tj brzinu procesora ali nista ne secka.

Ma promenio sam i pastu i hladnjak i quler..novo sve.
Nije nista zapuseno...nista nisam dobio.
A quler vrti na max 3250 obrtaja i to se bas cuje kad je u fulu.
kad vrti na 1600 obrtaja uopste se ne cuje.
Kako god majke mu ga....sad radi dobro...doduse nisam proveravao frekvenciju tj brzinu procesora ali nista ne secka.
Procesor , čim se opetereti on mora da ima maximalno hlađenje znači mora da radi u full-u bez prekida.
Već sam ti jednom napisao posle tvoga uvodnog posta , on radi i najverovatnije stane u momentu i kada se procesor pregrije on zakoči , i tada sam ti napisao a oće to kod matičnih ploča da se desi , uzmi stari coler i preveži jedan slobodan krak direktno na krak od napajanja žice kombinuj po bojama boja ide na boju , i tada će kuler raditi maximalnom brzinom nonstop , probaj tada da pustiš procesor u full rad sa punim naponom i tada uzmi igraj neku od tih igrica.
Ako se ne bude grejalo onda znaš na čemu si

hebote zar ovde svi sede na ušima i na očima , koliko puta moram da naglasim da na temperaturu matične ploče i procesora napajanje nema nikakvog uticaja , napajanje ili radi ili ne radi kako treba ili ima sve napone ili nema.
A ti naponi su 12 , 5 i 3.3 volti , na njima je dozvoljeno odstupanje -+10% i to je to.
Sve ostale napone reguliše sama matična ploča.

Back