Cao tapetardudo
Jesi li ti to mozda tapetar i jos zena?
Ako se bavimo istim zanimanjem, onda mogu da podelim sa tobom iskustva.
Moja iskustva su da ne treba ulaziti u sve poslove, po svaku cenu, jer i kada su veliki poslovi u pitanju, sve to zvuci privlacno i veliki novac ali te i boli glava, jer ti veliki uglavnom ne placaju na vreme. Iskreno, ja takve izbegavam, i skoro sam imao slicno iskustvo, gde sam ih za sitne pare cekao, tako da me dalja saradnja nije ni interesovala, jer moras da imas stav, a ne gladne oci....
Sa ovim malim, su i manji problemi, ali ja radim uglavnom preko preporuke i ok. je sve.
Jednom sam pokusao sa reklamama i povecao se posao ali i problemi, i odmah sam prekinuo, jer najbolja reklama je preporuka.
e sad postoji u nasem poslu jos problema....
1. e sad kao sto nas biraju stranke, moramo i mi njih, jer se ne uzima uvek i svaki posao. 2.ja placam svu robu i racune odmah, nema odlozeno, nema dugovanja, i to je bitno jer u gradu se svi znaju iz iste branse i onda te ljudi (dobavljaci)postuju
3.nailazim u praksi da kolege ne urade korektno posao a uzmu pare, gde je tu moralna odgovornost, ta ista stranka zove drugog pa ponovo plati(ja licno prvom nikada ne bi platio)4uzmu avans, pa kasne sa rokom a vezali su stranku(iz mog iskustva cest primer poslovanja), da li i tada stranka treba da plati ceo iznos?
5rade mnogi na crno, pa i nema tu racuna, tako da sudjenje, za stranku ili poslodavca predstavlja dug i neizvestan proces
6. meni se jednom desilo da posao nije ispao ekstra, i nisam naplatio ceo iznos, sto nije slucaj sa kolegama.
KAO STO SE VIDI, ima tu mnogo problema sa obe strane, ali moj je stav da treba poslovati prema dobrim poslovnim obicajima i da u svakom slucaju se mora imati moralna odgovornost prema stranci i poslu.
sad sam se malo odaljio od teme, ali sem rada(u bukvalnom smislu) nas posao je i da procenimo stranku, naplatimo, URADIMO KVALITETNO, da nam ne nadju neku gresku na koju ce se pozvati, pa ce se naplata svesti na najmanji moguci rizik
NEKI POSAO BOLJE NE RADITI, NEGO RADITI DJABE....
nadam se da sam ti neke stvari pojasnio, ali mozda si se i sama susrela sa njima, ako zelis mozemo i u buduce caskati o ovakvim temama, i veliki pozdrav za tebe.....