Predsednički izbori (ili ''ko će biti kriv'')

Za koga ćete glasati 20.1.2008.

• Ukupno glasova
    262
  • Anketa je zatvorena .
Ja sam pristupila ovom forumu krajem prosle godine.Zivo me interesovalo sta pise narod a znam da su pretezno mladi ljudi ili srednjih godina nas starijih pretpostavljam da je malo.
Citam ove svadje i prepucavanja .Cemu to .To je po onoj prici dve ribe se pekle na ulju i jedna drugoj ne verovale kojoj je gore.
Dajte urazumite se.Malo vise tolerancije medju ljudima na forumu.Imam utisak deco da uludo trosite svoju energiju da nekog drugog napadnete a a svako smatra da je bas on u pravu.
Mene bas briga ja sam stara zena ,svasta sam u zivotu prosla vise ruznog nego lepog moje je od danas do sutra ali smatram da treba promeniti ove koji su sada na vlasti jer ja ne vidim da je bolje.
Nije nam ni Slobo valjao a secate se njegovog govora koji je imao na TV Palma plus.Ono bi trebalo svaki dan pustati sve je covek lepo rekao sta nas i kako ceka.
Neka svako radi po svojoj savesti i proceni.
Kada bi glasala za ove sto su sada na vlasti znaci samo ostajemo na istom a ako neko dodje drugi mozda se sta i promeni.
Vredi pokusati.
Ja nisam politicki analiticar da pisem referate na ovom forumu, gledam kroz prizmu obicnog gradjanina ali nesto se treba menjati ne radi mene nego radi mladih radi generacije koja je buducnost Srbije.
Pozdrav.

Ovo mi je uvek bilo simpatično - odredjuju budućnost deci a diskutabilno je koliko će živeti
Ja sam obećao da kad ne budem trebao ni za vojsku da neću glasati.
Ali isto tako nije red da me babe uvlače u rat i dok ja čekam smenu mokar od kiše one da budu mokre od plakanja za Ljovisnom...

Ovo mi je uvek bilo simpatično - odredjuju budućnost deci a diskutabilno je koliko će živeti
Ja sam obećao da kad ne budem trebao ni za vojsku da neću glasati.
Ali isto tako nije red da me babe uvlače u rat i dok ja čekam smenu mokar od kiše one da budu mokre od plakanja za Ljovisnom...

Ајде бре тишина, малопре си из пелена изашао и ти сад знаш шта је добро а шта није... немаш поштовања дечко, а то долази из породице ако је уопште имаш...

Ајде бре тишина, малопре си из пелена изашао и ти сад знаш шта је добро а шта није... немаш поштовања дечко, а то долази из породице ако је уопште имаш...

a nije baš ni normalno da ovi u pelenama ( za odrasle) kroje sudbinu celom narodu naročito mladjima
radikalsko -spsovska politika je mrtva, samo vam to još nisu javili

a nije baš ni normalno da ovi u pelenama ( za odrasle) kroje sudbinu celom narodu naročito mladjima
radikalsko -spsovska politika je mrtva, samo vam to još nisu javili

Не знам шта је то radikalsko -spsovska politika je mrtva:lol:
Алергична гласала си већ једном а сад пали...

Патриотизам је љубав, оданост, поштовање, пожртвовање према својој отаџбини, а родољубље исто то према свом народу. Шовинизам је мржња, презир, непријатељство, потенцијална агресивност према припадницима друге државе или нације. Овде је ствар кристално јасна: нико здраворазуман не оспорава патриотизам и родољубље нити хвали шовинизам. Некима је споран појам национализма који представља систем вредности у коме нација има врло важно или главно место; поборници га виде као патриотизам и родољубље, а противници као прикривени шовинизам - у питању је субјективни суд и појмовна двосмисленост јер се под једним појмом подразумевају попуно различите вредности. Намеће се закључак да је национализам попуно легитиман и не може се унапред везивати за шовинизам уколико не садржи расистичке елементе већ представља тежњу да се сачува сопствена посебност.

Vučić: Srbija neće biti izolovana ako Nikolić pobedi

Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće biti izolovana ako na predsedničkim izborima pobedi kandidat te stranke Tomislav Nikolić, jer je "i Zapadu potreban pouzdan partner"

"Već osam godina slušamo gluposti o biranju između rata i budućnosti. Nikolić je rekao da neće biti rata, ali i da neće slati decu u Irak i Avganistan", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je ukazao na "nekorektnost i bezobzirnost" izbornog štaba kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića "i medija pod njihovom kontrolom", u kojima se Tadić "tonski pojavljuje po pet puta" kao državni funkcioner, dok Nikolić dobija po 15 sekundi.

"Onog trenutka kada je ušao u izbornu kampanju, Tadić je samo kadnidat za predsednika Srbije, a sve ostalo je klasična drskost i bezobrazluk. Nama je dovoljno i 15 sekundi i ne sekiramo se zbog toga", rekao je Vučić.

Dodao je da su mediji koji danas "rade u korist Tadića" zbog takve prakse nazivali Slobodana Miloševića autokratom.

Vučić je ponovo pozvao Tadićev štab da odgovori zašto kandidatu DS-a ne odgovara televizijski duel sa Nikolićem pre prvog kruga izbora.

Generalni sekretar SRS-a je naveo da će "ključ biti u drugom krugu", i izrazio uverenje da predsednik Nove Srbije Velimir Ilić neće podržati Tadića u drugom krugu.

"Posle reči Ilića da je Tadić đavo, nemoguće je da jedan deo režima podrži đavola, pogotovo ako Ilića, kako on kaže, podržava i Srpska pravoslavna crkva", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da SRS očekuje pobedu Nikolića, jer je uveren da su građani Srbije spremni da promene režim koji je osam godina obećavao bolji život.

"Taj bolji život se pretvorio u leglo korupcije i laži, jer potpredsednici vlade imaju 11 miliona evra samo na jednom bankovnom računu, a građani Srbije ne znaju ni kako izgledaju 11 hiljada dinara", rekao je Vučić.

Nikolića je na današnjoj konferenciji za novinare podržao i predsednik opštine Zaječar Boško Ničić. Vučić je izrazio očekivanje da će Nikolića u drugom krugu izbora podržati i nacionalne manjine.

Izbori za predsednika Srbije zakazani su za 20. januar.

iz pouzdanih vojnih izvora dogovoreno je da ako nikolic pobedi da se izbori poniste,ako pristalice radikala,odnosno tomislava nikolica budu pokusale nesto slicno petom oktobru da ce ponos narediti pokrete tenkova vojske srbije i da su na sastanku tadic i ceda histerisali na ponosa da ako treba pogazi tu,kako su izjavili"radikalsku bagru"

Čeda Jovanović zbog vremenskih neprilika nije stigao do Vršca

Karavan predsedničkog kandidata Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika nije danas stigao do ledom okovanog Vršca

Najavljena konvencija u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača kojoj je prisustvovalo oko 300 Vrščana nije otkazana, jer su ranije danas u Vršac uspeli da stignu lideri Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS) Vladan Batić i Milan St. Protić.

Batić je rekao da DHSS podržava Čedomira Jovanovića jer smatra da je on jedini koji može da nastavi putem kojim je Srbija išla od 5. oktobra 2000. godine do 12. marta 2003. godine.

"Srbija drugog puta nema. Put Zorana Đinđića je jedini put kojim Srbija treba da ide. Podržavamo Jovanovića jer je i mlad i iskusan, i mudar i hrabar i dovoljno sposoban da stavi lek na ljute rane Srbije. Ova zemlja je u ranama i ožiljcima", rekao je Batić.

On je rekao i da je platforma Jovanovića za izbore život, a ne priča o teritorijama i da ga baš zanima kako bi oni koji Kosovo gledaju samo kao teritoriju reagovali na to da Albanci kažu da neće nezavisno Kosovo nego da žele da uđu u institucije vlasti u Srbiji.

"Onda njih 80, 90 dođe u Skupštinu Srbije, govore na albanskom, a mi držimo slušalice za prevod. Da li bi takozvane patriote pristale na to? Pa naravno da ne bi. Nigde se u njihovoj priči o Kosovu ne pominju ljudi, a nama su bitni ljudi", rekao je Batić.

Protić je rekao da su oni koji su zajedno sa njima navodno pobedili Slobodana Miloševića danas svesno idu njegovim putevima i da tada nije mogao ni da pretpostavi da će Boris Tadić danas biti toliko politički od njega dalek, ili da će Vojislav Koštunica postati glasnogovornik Miloševićeve politike i mentaliteta.

On je naveo da DHSS podržava Čedomira Jovanovića, kao jedinog pravog, autentičnog i iskrenog opozicionog kandidata, koji misli drugačije od ostalih predsedničkih kandidata i jedini nosi baklju ideje slobode, demokratije i evropejstva.

"Svi drugi su se manje ili više, skriveno ili sasvim otvoreno, razulareno ili potuljeno, te ideje odrekli zarad drugih ciljeva koji na prvi pogled naivnima i neukima zvuče uzvišeno i časno, nacionalno opravdano, a u stvari iza toga stoji gola laž. Nijedan od njih ne brine kako će srpski živalj na Kosovu dočekati sutrašnji dan. Za njih je to samo moneta za potkusurivanje", rekao je Protić.

iz pouzdanih vojnih izvora dogovoreno je da ako nikolic pobedi da se izbori poniste,ako pristalice radikala,odnosno tomislava nikolica budu pokusale nesto slicno petom oktobru da ce ponos narediti pokrete tenkova vojske srbije i da su na sastanku tadic i ceda histerisali na ponosa da ako treba pogazi tu,kako su izjavili"radikalsku bagru"

Ne verujem, to su bapske priče.
Ko god da pobedi u drugom krugu imaće doživotnu platu predsednika...
E samo je politička situacija "malo čupava" ali zato su tu politički neistomišljenici pa će oni biti krivi a plata sigurno nečija :D

4762871_b.jpg

e ne dam platu!
800px-M-84A.jpg

a mi nismo babe,nego smo mnogo opasni likovi!
72spec04.jpg

Ne verujem, to su bapske priče.
Ko god da pobedi u drugom krugu imaće doživotnu platu predsednika...
E samo je politička situacija "malo čupava" ali zato su tu politički neistomišljenici pa će oni biti krivi a plata sigurno nečija :D
Pa kad ćeš da se kandiduješ?Samo na ''krsti'' da skupljaš potpise i imaćeš 10000...i posle iz državne kase dobiješ 120000 evrića za kampanju...:lol:

:lol:
pa problem je sto u vojsci su vecina radikali pristalice
a i u vojsci licno znam neke da organski ne mogu da podnesu Ponosa i Sutanovca(sto je i sasvim razumljivo) bukvalno ne mogu da ih smisle

Tadic nema vise prodju ni u svom glavnom uporistu medju muslimanima u Raskoj (tzv. "Sandzak"):

Napad na Tadićevu kampanju
Blic - Pre 58 minuta

Rano jutros u centru Novog Pazara nepoznati počinioci razbili su kombi aktiviste Sandžačke demokratske partije Senka Hadžikića.

Ovim kombijem, koji je izlepljen slikama Borisa Tadića, Hadžikić danima vodi kampanju i obavlja plakatiranje za predsedničkog kandidata Demokratske stranke.

On je oko dva časa parkirao kombi ispred Tadićevog izbornog štaba u Novom Pazaru, a jutros je zatekao slomljeno staklo i izgažene i pocepane postere Tadića.

Hadžikić je za FoNet izjavio da ovaj incident ima za cilj da zaplaši birače koji 20. januara hoće da podrže Tadića na predsedničkim izborima.

"Ja mislim da je ovo atak na demokratiju, na ličnost Borisa Tadića i na demokratske snage u Novom Pazaru. Ovim putem neko želi da destabilizuje situaciju u Novom Pazaru i da natera birače da ne izađu na izbore... Ovo nije dobro za Novi Pazar i za naše gradjane", rekao je Hadžikić.

Jedan policajac je jutros izvršio uviđaj na licu mesta.

Back