Председнички избори 02.04.2017. године!

Kako biste glasali?

• Saša Janković

glasova: 20 12,5%
  • Vuk Jeremić

glasova: 22 13,8%
  • Miroslav Parović

glasova: 6 3,8%
  • Saša Radulović

glasova: 10 6,3%
  • Ljubiša Preletačević Beli

glasova: 33 20,6%
  • Aleksandar Vučić

glasova: 23 14,4%
  • Boško Obradović

glasova: 12 7,5%
  • Vojislav Šešelj

glasova: 4 2,5%
  • Aleksandar Popović

glasova: 1 0,6%
  • Milan Stamatović

glasova: 2 1,3%
  • Nenad Čanak

glasova: 4 2,5%
  • Beli listić

glasova: 0 0,0%
  • Bojkot

glasova: 5 3,1%
  • -

glasova: 8 5,0%
  • --

glasova: 10 6,3%

• Ukupno glasova
    160
  • Anketa je zatvorena .
Kako je došlo do vašeg priključivanja Dverima? Oni su najpre bili pokret, bez liderstva, a sada se pojavljuju na izborima kao stranka sa koalicionim potencijalom i oko sebe okupljaju mnoge intelektualce u patriotski blok. Zašto ste se odlučili za njih, a ne, recimo, za DSS, koji odvajkada važi za „nacionalnu“ opciju?

"Prešla sam ja dug put do Dveri. Angažovala sam se u srpskom rasejanju u SAD još tokom devedesetih, u toku destabilizacije i raspada bivše Jugoslavije. Do mog većeg angažovanja na političkoj sceni Srbije došlo je iz više razloga. Devedesetih sam upoznala na stotine mladih, visokoobrazovanih ljudi, prvenstveno iz moje struke - elektroinženjera, koji su i tada i sada imali prođu u celom svetu, a koji su odlučili da napuste Srbiju. Taj pogubni trend ne samo da nije zaustavljen „demokratskim promenama“ početkom 2000, već se nastavio, a poslednjih nekoliko godina čak i ubrzao. Duboko verujem da zemlja iz koje je otišla mladost, naročito visokoobrazovana elita, nema budućnosti."

O Dverima zaista nisam ništa znala dok sasvim slučajno nisam kupila na nekom kiosku njihov časopis. Oduševio me je i kupovala sam ga kad god sam imala priliku. Na kraju sam uspela da se upoznam sa osnivačima Dveri Branimirom Nešićem i Boškom Obradovićem, koji su me impresionirali kao ozbiljni, visokomoralni, patriotski nastrojeni mladi ljudi, jer su zastupali i verovali u iste vrednosti u koje sam ja verovala. Učestvovala sam na nekoliko kultnih tribina Dveri na Mašincu, gde se okupljalo i po nekoliko stotina ljudi, a da se nigde nije moglo naći obaveštenje o tim tribinama.

Pre nekoliko godina sam postala član Političkog saveta Dveri, a Boško i Branimir su me letos zamolili da budem v. d. predsednika Političkog saveta Dveri i pomognem u prelaznom periodu u kom su se Dveri definisale kao stranka. Pristala sam, uz uslov da dužnost predam početkom januara ove godine, kad sam se vratila na univerzitet. Akademik Kosta Čavoški je sada predsednik Političkog saveta Dveri.

Pre gotovo godinu dana, na protestu Dveri, izjavili ste da je jasno „zašto Zapad dovodi na vlast tim korumpiranih i ucenjenih političara, neznalica željnih vlasti, koji se posle upotreba odbacuju i dovode se nove, još gore garniture“. Kad kažete Zapad, na koga konkretno mislite?

Kada kažem Zapad, mislim na zapadne centre moći koji se nalaze u Vašingtonu, Londonu i Briselu. Naravno, mnogi veruju da se stvarni centri moći ne nalaze u rukama dotičnih vlada, već u rukama moćnih interesnih grupa koje u suštini oblikuju politiku datih država.

Rekli ste da Vučić, Dačić i Nikolić nisu uradili ništa što su obećali 2012. i da je jasno u čijem interesu rade. Precizno ste ih nabrojali: evrounijatstvo, ubrzano zaduživanje, ubrzana rasprodaja strategijski važnih resursa, odricanje od naroda i teritorije na Kosovu, uvođenje Srbije u NATO i udaljavanje od Rusije, kao i da sada predaju ostatak Srbije. U čijem interesu rade? I na koji ostatak Srbije mislite?

U čijem interesu rade? To morate da pitate njih. Sigurno ne u interesu srpskog naroda i u interesu očuvanja državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Nadam se da će se u skoroj budućnosti na tužnoj srpskoj medijskoj sceni pojaviti novinar koji će ovakva pitanja moći da postavi Vučiću, Dačiću i Nikoliću.

Treba li jos dokaza zasto Glicic i za ciji racun trabunja o zeni koja je u svetu nauke nas Djokovic.

Niko od nas nije dostojan da rec jednu progovori o ovoj zeni. Samo bi trebalo da joj se poklonimo. Naravno, samo ako smo iskrene a ne placene, profesionalne patriote.

Jel može tema o predstavljanju predsjednički kandidata?
Bilo bi interesantno čuti mišljenja korisnika o tome,
ukoliko moderaciji ne bude drugačije sugerisano.

Evo,...predstavili su nam se Radulović pa Bjeli, ....Vučić upravo istupa.

- - - - - - - - - -

Koji Tugomir je ovaj Bjeli, ....ne iskoristi priliku da izuje čarape,
iskida nokte s palca i njima pročačka zube,
održi rejting pred narodom,
pao je .....,a i let mu se ko usranu golubu svršio!

Увијек десно.
Мада су ствари кристално јасне.
Опозиција за пожељети из угла актуелног премијера. Премијера чије је срце ближе Москви, али чије се срце не пита...

Просто је невјероватно да је сујета Радуловића, Јанковића и Јеремића била толика да угрозе и прилику да се домогну другог круга. Није ми их жао, јер њихов пут примицања НАТО алијанси је саставни дио њихових политичких следбеника ван границе Матице.

Да не давим, Вучић лагано узима. Иначе, када бих гласао, глас био дао или Бошку или Војиславу. Искључиво зато што сам конзервативац и националиста.

Od Radulovića nisam ni očekiva', a obistinilo se, da s programom izlaska Srbije iz okupacije izađe!
Mjesto gautleitera u okupiranoj Srbiji, .....koja će ličnost zauzimati,.....apsolutno me ne interesuje!

- - - - - - - - - -

Рачунам да ће водитељку да искара.....због, ради, што не поставља питања по редоследу, који јој је достављен...

Da, ....prava gautleitera moraće se poštivati!

Пирате, не се.ри опет, него нам кажи, јесу ли се Радуле и *******и срели случајно у студију?

Јесу ли се ударили раменом случајно у пролазу?

Mislim da si u pravu, ....istom to gazdi za vežanj konkuriše, mogli bi bar kolegijalni biti!

Back