Predrasude

stewardess:
Predrasude stvaram uglavnom na osnovu tudjeg utiska i misljenja o odredjenoj stvari ili osobi, i u velikom broju slucajeva provalim kako se moj novonastali stav o toj istoj stvari, tj. osobi znatno razlikuje. Nastojim da iskorenim predrasude i da im ne verujem, vec da formiram svoje misljenje nezavisno od tudjih prica. One ne mogu doneti nista dobro, osim otpora, koji moze biti apsolutno bespotreban.
Da lep odgovor ali izgleda da ste se bazirali samo na jednu vrstu predrasuda. Recimo predrasude o swingu, o starjim/mladjim i takvim stvarima ipak ne zavise od misljenja drugih nego od nas samih. Naravno da niko inteligentan ne stvara misljenje na osnovu tudjih prica.

mAximA:
Nemam predrasude u drustvenom, nacionalnom, religiskom, socijalnom, rasnom smislu (osim kad su u pitanju siptari (izvinjavam se ako ima neki ali to je jace od mene)) a sto se tice predrasuda u licnim odnosima to sve zavisi o cemu je rijec!
Ako mi pet djevojaka kaze, nemoj s tim tipom on bi i pticu u letu da moze da je stigne, sigurno cu to prihvatiti kao cinjenicu! Ili ako mi pridje frajer pa zvecka kljucevima i odmah na sto izbacuje svoj mobilni telefon onda garant znam da je seljak i da nemamo mnogo dodirnih tacaka!
A sto se tice komentara, on je los momak ima tetovazu ili bavi se mutnim poslovima ili nema dobar karakter to uglavnom procjenjujem sama!
Nemam predrasuda... ali imam predrasuda. :lol:

teresa:
Zaista bih zelela da nemam predrasude ali...To je valjda nesto jace od nas...No, trudim se da ih imam sto manje polazeci od stava da me strasno nerviraju predrasude vezane za mene...i mislim da ih zaista i imam sve manje....Ostade mi kao najveci problem ona da je svako ko je stekao veeeliko bogatstvo tokom 90tih neka vrsta lopova i nikako ne mogu da je se oslobodim!!!
A sta ako nije on stekao to bogatstvo nego dotira iz perioda njegovih baba i deda i ranije? Jel i onda takav u tvojim ocima lopov? Samo tu jednu predrasudu imas?

Petar_Pan:
A sta ako nije on stekao to bogatstvo nego dotira iz perioda njegovih baba i deda i ranije? Jel i onda takav u tvojim ocima lopov? Samo tu jednu predrasudu imas?
izgleda pero da ti spadas u ovu grupu posto rece juce da si bogat :-?
jbg kod jos jedne si popusio

Nevenchica:
Trudim se da se oslobodim predrasuda.. Mada prilicno je tesko proceniti sta je predrasuda a sta ne.. Ipak to mora iskustvo da pokaze. Inacem smatram osobu inteligentnijom ako vidim da je 'openminded' a da pritom nije extremista, te se trudim da ne donosim odluke i stavove na prvu loptu, nije sve onako kako deluje na prvi pogled. ;)
Mp3 predlog
Uvek sam bio pametan momak i jos sam uvek - Bjelo dugme :wink:

ohohoho ala smo se uozbiljili drzimo se teme drzimo se teme.
btw provalila sam da si ti zapravo srecan jer ti je tema za kratko vreme dostigla hot nivo!!!
to da ti pribeleze u biografiju

ali je nadasve propala tematski jer je totalno promashena..znaci kad nam vishe bude dosadilo da se igramo sa perom ova tema ce nacisto propasti :-D

Petar_Pan:
Pa o tome ti i pricam...Ta predrasuda mi smeta...
Ma imam ih jos, ali te sam se prve setila posto je najcesce primetim!

Petar_Pan:
Da li vi kad upoznajete neku novu osobu imate predrasude?

Npr. ja kao znam da se ona hebala sa jednim mojim drugom pre mene i odma mi je nekako B klase...
Ili recimo znam da ona ima neke vibratore kuci i odma mi je... :?
Ili recimo cuo sam da je ucestvovala u nekom swingu... odma fuj... a nisam je jos ni upoznao...
Ili recimo devojka je starija od mene... i to u mojoj glavi odma cini neki osecaj da ja ne treba uopste da se trudim oko nje... kao nek se ona trudi ako hoce, mene zabole...

Ja imam predrasude... a vi? Koliko je normalno imati predrasude? Koliko to utice na ljis?

Ja nemam predrasuda..........to je jadno

Petar_Pan:
Bio jednom jedan lik 4 godine mladji od mene, a ipak je iz sasvim neidentifikovanih razloga mene nazvao klincem. :lol:
Da li je taj covek imao predrasude ili je to samo odraz njegove inteligencije... ili pak neceg treceg... pitanje je sad. 8)
Znas... postoje punoletni a maloumni...

P.S. Zar stvarno imas vremena da gledas tudje profile?

Petar_Pan:
Da li vi kad upoznajete neku novu osobu imate predrasude?

Npr. ja kao znam da se ona hebala sa jednim mojim drugom pre mene i odma mi je nekako B klase...
Ili recimo znam da ona ima neke vibratore kuci i odma mi je... :?
Ili recimo cuo sam da je ucestvovala u nekom swingu... odma fuj... a nisam je jos ni upoznao...
Ili recimo devojka je starija od mene... i to u mojoj glavi odma cini neki osecaj da ja ne treba uopste da se trudim oko nje... kao nek se ona trudi ako hoce, mene zabole...

Ja imam predrasude... a vi? Koliko je normalno imati predrasude? Koliko to utice na ljis?

Nije dobro imati predrasude za nas same, pre ili kasnije se to obije o glavu, vrati nam se kao bumerang. Mislim da svi ljudi imaju predrasude, jednu ili vise.
Moja drugarica je imala predrasudu u vezi jednog decka, svidjao joj se, ali eto mladji je od nje, pa aj i to sto je mladji od nje ali bas kao ne ide uz nju, bas izgleda kao klinac i ona ne treba da se petlja sa njim. Glupost svetska, decko savrsen za nju, ali eto te glupe predrasude joj to nisu dozvoljavale da vidi, sreca pa je posle sest meseci ukapirala.
A ja ima predrasuda, uhhh, bas puno, one koje mi prvo padose na pamet su vezane za poslove kojim se ljudi bave, pa tako decko radi kao pajkan, bilo koji posao u mup-u ja se zgrozim(bukva) , ili konobar(alkos) , ili taksista(startuje sve zivo) , a znam da nije bas uvek tako.... ali jbg

Back