Predrasude

geisha:
pa, normalno vecina ljudi imaju predrasude, to nam nekako pomaze da prezivimo u evolucionarnom i psiholoskom smislu. ne trosimo bespotrebnu energiju u mozgu s time sto upotrebljavamo predrasude i stereotipove.
HAHAHAHA stereotipove

Jao e ulepsa mi dan.

worm:
Nekako ne verujem da moze da objasni zasto ne valja ono sto isti potajno zeli... ili gresim.

Ne verujem ni ja ali ce pokusati da te ubedi da nisi u pravu i pokusati da nametne svoj obrazac..nista licno ovo govorim generalno...da ne bude zabune, ako se sad neko prepozna u ovome ..njegova stvar

kučka:
Ne verujem ni ja ali ce pokusati da te ubedi da nisi u pravu i pokusati da nametne svoj obrazac..nista licno ovo govorim generalno...da ne bude zabune, ako se sad neko prepozna u ovome ..njegova stvar
Jedva cekam obrazac... volim takve "samouverene i samosvesne"

P.S. Da za svaki slucaj naglasim... ne volim ih u seksualnom smislu

worm:
Brale, sve sto si naveo za mene je veliki +

Ne vidim u cemu je problem?

EDIT:
Ima vibratore, odlicno moemo lepse i duze da se igramo (ne moram ja da ih kupujem)
Ucestvovala u swingu... super
Imala nekog pre mene? Jos bolje, onda zna sta hoce i kako to da uradi.

Stvarno ne vidim u cemu je problem.
Ne kazem ja da nema ljudi koji drugacije razmisljaju...
Malo mi je fuj kad znam da ju je hebao moj drug koji je 5 puta ruzniji i gluplji od mene... Nekako mi je to bljak... U svakom slucaju neka vrsta minusa za nju.
A ti jel imas neke predrasude, ili nemas bas nijednu?

Astrodita:
Petre, pa ti baš ne želiš da odrasteš! Gde je Wendy da ti pomogne u ovim predrasudama ? Posebno pazi na pitanje pod brojem 4. Na toj predrasudi treba posebno da poradiš :-D Ako zaista tako misliš, onda si u velikom bedaku! Uči Pane, mozda postaneš i satir?! 8) U znanju je moć, učimo deco dan i noć! :lol:
Sta starije?
Ma ovo dete je davno prosle sve vrste ucenja... tako da... za tim nema potrebe....
Ali tu su uvek... "neki novi klinci"...

Petar_Pan:
Ne kazem ja da nema ljudi koji drugacije razmisljaju...
Malo mi je fuj kad znam da ju je hebao moj drug koji je 5 puta ruzniji i gluplji od mene... Nekako mi je to bljak... U svakom slucaju neka vrsta minusa za nju.
A ti jel imas neke predrasude, ili nemas bas nijednu?
Da li imam predrasude ili ne, nije vazno (ako do sada nisi ukapirao)

Inace ... naravno, ako ju je, ono, tvoj ruzniji drug, automatski si i ti ruzniji i gluplji samo da znas... bolje bi ti bilo da smanjis malo dozivljaj (citaj ovako: smanji malo tvoj ego. A ako i to ne kapiras onda nemam sta dalje da ti kucam, ovako go na stolici).

Lucky Luck:
O svakoj osobi koju sretnemo stvaramo istovremeno i mishljenje, potpuno nevezano sa kolichinom i kvalitetom podataka koje posedujemo o istima. Ukoliko se ispostavi da je mishljenje ispravno, sve je OK. Ukoliko se to ne desi, e onda su u pitanju predrasude, tako nekako.
P.S . pa chak i kada posedujemo dovoljno informacija, pitanje je koliko smo stvarno u stanju pravilno da ih razumemo, tj. hocu reci da je opasnost od predrasuda stvarno realna.
Prvi normalan odgovor...
I ja mislim da nam te predrasude ne valjaju... ali opet su uvek tu sa nama... Gledamo i trudimo se da ih svedemo na minimum i da ipak dozvolimo zdravoj logici da donese sud... a kasnije i emotivnoj logici... Samo sto su neke osobe na zalost u startu u minusu...

Ama, ljudi , Pera čeka...na vidiku je neodoljiva Zvončica, a njemu se žuri, pa pomozimo mu da i dalje ne razmišlja da li je ona ,ona prava, ako je koju godinicu starija ili da li ima jedan ol' dva vibratora ! :roll: Po meni, dotični je totalno ispušten i mora na prevaspitavanje! :-D A, za to treba vremena, zato ubzajmo stvar ! :-D

Petar_Pan:
Ne, tu kafu nisam iskusio... ocigledno je mnogo kvalitetna kad je bilo ko pije....
Da si iole malo sirih razmisljanja (od samo napred) znao bi.

Da sam na tvom mestu, ne bih na sav glas reklamirao ne informisanost. Obicno ljudi cute kad nesto ne znaju.

kučka:
Nije stvar u podrsci nego ne vidim predrasude ...u navedenom. Kao licne predradude razumem ali generalno....:roll:
Jako me zainteresovalo imenovanje swinga u bolest.. i ja bih volela da mi se objasni kao i metode lecenja iste..
Ma swing jeste nesto previse nenormalno, ma pricali smo o tome na onoj temi...
Nemam pojma kako neko da se oslobodi predrasude da su swingeri bolesni...
Tesko je preko toga preci...
Pogotovo je bezveze ako neko hoce da ti nametne svoj nacin razmisljanjai svoje ponasanje kao jedino ispravano...

Petar_Pan:
Ma swing jeste nesto previse nenormalno, ma pricali smo o tome na onoj temi...
Nemam pojma kako neko da se oslobodi predrasude da su swingeribolesni...
Tesko je preko toga preci...
Pogotovo je bezveze ako neko hoce da ti nametne svoj nacin razmisljanjai svoje ponasanje kao jedino ispravano...

...nesto je nenormalno ili nije....to previse-premalo ne razumem.....sto se tice swinga kao bolsti i lecenja od istog tudji glasic zeleh cuti ....:razz:

Predrasuda je na primer ovo: Dopisujem se na chatu sa jednim deckom.On me pita oces seks,ja kazem hocu,i odmah zamislim nekog drugog,i dopisujem se sa njim,i kao,na chatu skidamo se,i sve drugo....I onda mu ja dam broj telefona da me pozove,zato sto mi je dosadno,a on ocekuje da cu ja sa njim da pricam preko telefona onako kao sto sam pisala.To je njegova predrasuda.

worm:
Da li imam predrasude ili ne, nije vazno (ako do sada nisi ukapirao)

Inace ... naravno, ako ju je, ono, tvoj ruzniji drug, automatski si i ti ruzniji i gluplji samo da znas... bolje bi ti bilo da smanjis malo dozivljaj (citaj ovako: smanji malo tvoj ego. A ako i to ne kapiras onda nemam sta dalje da ti kucam, ovako go na stolici).
Pa pitanje na temi je "Da li imate predrasude" (ako dosad nisi ukapirao, a ocigledno nisi)
Ocigledno ne razumes temu... Ovde se ne radi o mojoj lepoti.. koja je btw triput veca od tvoje cetvorooki... :razz: Pa zato pazi koga vredjas u smislu ruzan si, jer ako sa tim recima vredjas lepseg onda ispadas smesan i gloop. Pricamo o predrasudama jel? Hehe imas ih i ti.

Ja jedino ne kapiram zasto si ti krenuo da se svadjas i sa kim. Jer tebe niko nije ni provocirao ni dirao.

I dalje stoji prica o predrasudama, da li ih imate, i koliko one uticu na ljis.

Vragolasta Amfibija:
nemam komplekse
predrasude imam:
1.karakterni slabitji (ali na njih slabo nailazim jer oni vishe vole "mladje")
2.kad mu je manji od 18 cm
Hmm... izgleda da su kompleksi u bliskoj vezi sa predrasudama.
Da karakterno ti se ne svidja onaj kome se ti karakterno ne svidjas. Sljivice se pretvaraju u kupus. Svako sebi bira ono sto mu se svidja. Ja vise volim sljivice od kupusa. Moramo svi jednog dana prihvatiti da nismo vise tako mladi i hebozovni i da nas ne zeli bas svako. Neko ce to lakse prihvatiti a neko teze pa ce onda poceti da peni i pljuje i vredja na sve strane, al vreme je nepokolebljivo i surovo...

Astrodita:
Ama, ljudi , Pera čeka...na vidiku je neodoljiva Zvončica, a njemu se žuri, pa pomozimo mu da i dalje ne razmišlja da li je ona ,ona prava, ako je koju godinicu starija ili da li ima jedan ol' dva vibratora ! :roll: Po meni, dotični je totalno ispušten i mora na prevaspitavanje! :-D A, za to treba vremena, zato ubzajmo stvar ! :-D
Meni se ne zuri nigde... Niti gledam u zvezde i proricem tudje sudbine... Samo opusteno za svakog ima po nesto... Tako da prevaspitavaj onog koji to hoce od tebe...

Nego pitanje je da li ti imas predrasuda? (a ovo analiziranje mene batali)

worm:
Da si iole malo sirih razmisljanja (od samo napred) znao bi.

Da sam na tvom mestu, ne bih na sav glas reklamirao ne informisanost. Obicno ljudi cute kad nesto ne znaju.
Da nisam toliko sirokih shvatanja da shatim da treba na svaku babu zabu da skacem... To prepustam onim sirokopoglednim.
Pa ovde je prica o predrasudama, a posto ti bas nista o tome nisi rekao onda se i prikazuje tvoje znanje iz zadanog domena... A to je tabula raza...

to je sasvim normalna stvar,to da imamo predrasude,samo sto treba da se nauci da one ne trebaju da uticu na nase misljenje o nekoj osobi.Znate ono kad se kaze tipa;osoba koja ima naocare je streber....itd itd...
kako odrastamo shatamo da na neke nebitne stvari ne treba da se obraca paznja.Tipa prvi put spavala sa nekim tipom sa kojim je bila 1 mesec ona je nevidjena dronfulj,-ebe se na svakom koraku...A kad prodje par godina to nijednoj normalnoj osobi nece biti bitno.Podrazumeva se da ona to uveliko radi i to je najnormalnija stvar na svetu.Pa i jer bitnoo da li ima vibrator ili ne.Pobogu! Bar se "ne spava sa svakim" samo sa svojim vibusom.:))Salu na stranu.zakljucak je da se treba osloboditi predrasuda,lazne su i mogu te zavarati,a u svakom slucaju ne donose nikakvo dobro.Ja uvek verujem samo u ono sto vidim,svojim ocima.Ubuduce se i ti prepusti njima one te nikad nece slagati!!!!!!!!!

luckastalutkica:
Predrasuda je suprotno od emancipacije.Zivot u predrasudama je ustvari nacin zivota i zbog toga je to stvarno siroka tema.Ima mnogo vrsta predrasuda.
Oho interesantno glediste... Emancipacija se jeste borila za uklanjanje predrasuda... religijskih prvenstveno...
Ali da li je emancipacija i donela nove predrasude? Neke je ukinula ali na zalost neke i donela...

No ajde prosiri ovu tvoju misao... Kakvih to ima vrsta predrasuda?

worm:
Cisto me interesuje da li pimpek pan uopste zna kako izgleda (uzivo naravno) golo zensko?

Sta vi mislite... tema za tzv razmisljanje.
:shock: Crvicu... ti to mene kao zezas nesto...
Jel znas ti kako se muva zeza?
Uhvatis muvu u casu... stavis je na sto...
Iskenjas se pored case i onda to jedes...
I muva to gleda a ti jedes i tako je zezas... :wink:

Back