Lollol
Poznat
- Poruka
- 9.450
Koju su najcesce predrasude vernika prema ateistima, i ateista prema vernicima? Zasto te predrasude, i koliko su te predrasude tacne?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pravi ili nepravi, kad bi nekom ateisti dete bilo na samrti setio bi se on Boga i te kako
I ne vidim sta je lose u tome
Ja znam primer okorelog ateiste, ali eto u trenutku najveceg ocajanja i beznadja, spomenuo je boga, bolesni clan porodice je bio u pitanju.
pa takve stvari su moguce... to zavisi koliko je covek dosledan... i taj covek ako se u tom trenutku obratio "bogu" to je bio rezultat ocaja i frustracije. ne znaci da je iskreno verovao u boga.
Upravo to, beznadje, strah od gubitka clana porodice, ocaj.
I na osnovu ova dva gore forumasa, "yokai" i "ljubav.moja" moze se zakljuciti kakvi su u stvari ateisti
Dakle ljudi koji jednostavno zele da furaju kontru. Vidim da su svi religiozni, vidim da je crkva pala na niske grane (sto je tacno) pa daj onda da ja furam neku svoju pricu
pa ne, to zapravo govori o tebi nesto, ne o nama.
vidis da su svi religiozni, pa daj i ja da budem religiozan.
tako ti to ide
kao sto su oni koji su bili ateisti 60ih i 70ih sada vernici... licimUri...
Ja sam krsten kad sam imao 3 godine, i od malena verujem u Boga, tako da ta tvoja prica nema osnova
A drugo, ne pamtim kad sam poslednji put bio u crkvi. Dakle verujem u Boga ali nisam neki pravoslavni fanatik i sta znam
Moj deda je bio ********* nevidjeni, i nije verovao u Boga, ali je mom ocu na samrti rekao da zeli da ga pop opoje kad umre
Dakle kod vecine ateista to je samo maska, a dokaz za to je sto vi MORATE da istaknete da ste ateisti. Dakle hoces svi da znaju: ej ja sam drugaciji od tebe
Yokai, da ti objasnim to na ovaj nacin
Jel primecujes da vi ateisti polako izrastate u...religiju !?
Jel vidis da imate razna okupljanja, da se cesto drzite medjusobno itd ?
Dakle vi ste religija, verujemo da Bog ne postoji
Sve ti to govori da vi samo hocete neko posebno osecanje pripadnosti, dakle ja ne verujem u Boga ali IPAK pripadam nekoj zajednici
Cesto sam na tribini vidjao ruzne devojke koje nemaju decka i dolaze tu samo da bi se osetile kao deo necega, da nisu odbacene. Vi ste slicni tome
Ovakav slučaj nije jedinstven i često se ljudi u nevolji okreću Bogu, jer pokušavaju sve. Kad im nauka i moderno društvo više ne mogu pružiti nadu, okreću se onom drugom, duhovnom. To nam samo potvrđuje moju tvrdnju da ateisti ne postoje, jer su svi oni agnostici - spremni u jednom trenutku da posegnu ka razmišljanju i mogućnosti da Bog postoji.
Što se tiče spomenutih 60-ih i 70-godina, kao i neki pre njih, naravno da je bilo malo vernika, bar onih koji su to želeli ili smeli javno da iskažu. U to vreme smno učeni o "zlu religije", a nametana nam je nova, politička religija koja je bila suviše pogubna za naš narod. Posledice su još vidljive, kako na onima koji se izjašnajvaju kao "ateisti" tasko i vernicima, koji ne poznaju osnove naše vere. I zbog toga ih ne treba kriviti, to je naslađe ne tako davnih vremena. Na žalost, Crkva nam je danas u izuzetno lošem stanju, najviše zbog pritisaka političara za koje ni ne sanjamo kakavi su.
Što se tiče geografske pripadnosti i religije, nijen sve crno ili belo, postoji puno nijansi između. Naročito danas kad su nam informacije toliko dostupne. Uosatlom dovoljno je da vidimo koliko verskih zajedbnica postoji na našem prostoru da vidimo negiranje te tvrdnje. Iako je tačno da se najveći broj drži vere svojih predaka.
ateizam ne moze biti religija jer ne postoji zajednica ateista (iako postoje udruzenja ateista naravno), ne postoji nikakav sistem vrednosti koje ateisti dele, ne postoji vera u boga...
sto se tice ruznih devojaka na tribini, ne, vi ste slicni tome. crkva predstavlja zajednicu u kojoj oni koji nisu dovoljni jaki da budu nezavisni nalaze utehu... zajednica... kao nemci 30ih u nacizmu... ili nacionalisti danas (a i ranije)... psihologija za 2. razred gimnazije...![]()
Udruzenja i okupljanja istomisljenika postoje iz dva razloga
1. Ako su ugrozeni
2. Da bi sirili svoje ideje
Prvo - nikad nisam cuo da je neko nekog u svetu napao zato sto ne veruje u Boga, dakle niste ugrozeni. Drugo - nisam cuo da ateisti idu po kucama i sire svoje uverenje da Bog ne postoji
Dakle zasto postoje udruzenja ateista - kao sto rekoh, osecaj pripadnosti, posebnosti, mi smo mala zajednica koja je razlicita od vecine, zato sam poseban
Ti da si pravi pravcati ateista ti ne bi verovao u Boga i sve bi se na tome zavrsilo. Ali vidimo da nije tako, moras da se pravdas, moras da branis sebe i sebi slicne
Ne daj Boze da vi "prave ateiste" zadrzite za sebe da ne verujete u Boga, to svima morate da istaknete
da li znaš za ljude koji dugo nisu mogli da dobiju decu, nakon godina pokušaja savremene medicine, a onda su se okrenuli nečem drugom i dobili dete? Možda je samo sreća, ali kako to da baš, ne mali broj, postanu srećni nakon... određene stvari vezane za našu veru? To isto se spominje i kroz istoriju.
A to nije smrt, ni blizu toliko teškom stanju.
Ljudi smo, menjamo mišljenje, naročito vremenom usled iskustva, doživljenih stvari. Neko doživi ono što se zove čudesom i promeni pogled na život. To su njihove odluke i treba ih poštovati.
I na osnovu ova dva gore forumasa, "yokai" i "ljubav.moja" moze se zakljuciti kakvi su u stvari ateisti
Dakle ljudi koji jednostavno zele da furaju kontru. Vidim da su svi religiozni, vidim da je crkva pala na niske grane (sto je tacno) pa daj onda da ja furam neku svoju pricu
pa ne, covek brani svoja uverenja.
ako ti pocnes da pricas kako je 2+2=5, ja se necu sloziti sa tobom nego cu ti objasniti da gresis. to ne znaci da nisam siguran u to da je 2+2=4, nego da necu da prihvatim glupost.
drugo, sto se udruzenja tice.
1. naravno da su ateisti ugrozeni. u pakistanu, avganistanu, s. arabiji i mnogim islamskim zemljama ateizam je krivicno delo, negde je cak i smrtna kazna kazna za ateiste tako da nemoj da pricas napamet.
2. ateisti ne moraju da idu po kucama kao drugi jer su uglavnom obrazovaniji od religioznih, pa onda organizuju tribine, predavanja, skupove kroz koje sire svoje ideje tj. ateizam
- - - - - - - - - -
to su gluposti
Samo sam cekao kada ce ovo da ispliva na povrsinu
Sad mi je sve jasno
Ja to zovem "vojvodjanski sindrom"
Dakle mnogi Srbi danas zele da kazu "Ja nisam Srbin ja sam Vojvodjanin" jer se onda oseca nekako uzviseno, nije balkanac, on je Europljanin, on je kulturno napredniji itd
A zasto ? Samo zato sto je rodjen severno od Save i Dunava
Isto dakle i ti - zelim da budem ateista jer se onda osecam pametnije, obrazovanije itd, a ne ko oni glupaci sto veruju u razne gluposti
I tebe izgleda drma vojvodjanski sindrom. Sta je sledece, na popisu 2001. si bio Srbin a sada si dzedaj ?
pa ne, covek brani svoja uverenja.
ako ti pocnes da pricas kako je 2+2=5, ja se necu sloziti sa tobom nego cu ti objasniti da gresis. to ne znaci da nisam siguran u to da je 2+2=4, nego da necu da prihvatim glupost.
drugo, sto se udruzenja tice.
1. naravno da su ateisti ugrozeni. u pakistanu, avganistanu, s. arabiji i mnogim islamskim zemljama ateizam je krivicno delo, negde je cak i smrtna kazna kazna za ateiste tako da nemoj da pricas napamet.
2. ateisti ne moraju da idu po kucama kao drugi jer su uglavnom obrazovaniji od religioznih, pa onda organizuju tribine, predavanja, skupove kroz koje sire svoje ideje tj. ateizam